Βόλει Ηρακλής

«Σάρωσε» φέτος ο Ηρακλής

Την ερχόμενη Τρίτη ο Ηρακλής θα διεκδικήσει την 11η συμμετοχή του σε τελικούς της Α1 Ανδρών τα τελευταία 14 χρόνια, έχοντας ήδη κατακτήσει το Κύπελλο, αλλά, κυρίως, έχοντας σαρώσει τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΠΕΣΘ.

 

www.sport103.gr

Το «κυανόλευκο» τρεμπλ ολοκληρώθηκε το βράδυ της Μ. Δευτέρας, αφού μετά τους τίτλους σε έφηβους, παίδες, ήρθαν κι οι παμπαίδες του Στράτου Γζουντέλη να σηκώσουν την «κούπα». Κι αυτές οι νέες επιτυχίες του Ηρακλή είναι ίσως η καλύτερη απάντηση σ’ αυτούς που έχουν κάνει σημαία τους τα προβλήματα του ΤΑΑ, αγνοώντας για τους δικούς τους λόγους την τεράστια προσπάθεια (και προσφορά) των «κυανόλευκων» στο ελληνικό βόλεϊ.

Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία…
Ο Στράτος Γζουντέλης το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε την ευθύνη της «κυανόλευκης» ακαδημίας, αλλά και των παμπαίδων, έχοντας εμπειρία από τα φοιτητικά του χρόνια στην Κομοτηνή, αλλά και στους Απόλλωνα Καλαμαριάς και Άρη, με τον ίδιο να δηλώνει: «Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην ομάδα ήταν φανερό πως υπήρχε το κατάλληλο υλικό. Σωματικά όλα τα παιδιά είχαν τις προδιαγραφές για να ασχοληθούν, το έδαφος ήταν πρόσφορο, γιατί υπήρχε μεγάλη όρεξη και έτσι καταλήξαμε στο να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Τα τμήματα υποδομής του «Γηραιού» λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, αφού τρεις από τους παμπαίδες αγωνίζονταν στο παιδικό και γενικότερα υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τους Θωμόπουλο, Καλπάκη και κοινός στόχος είναι η ανάδειξη παιδιών που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.

«Αυτό θέλουμε όλοι κι η αλήθεια είναι ότι αρκετά από τα παιδιά έχουν όλες τις προοπτικές, αρκεί να συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και τώρα», εξηγεί ο τεχνικός των «κυανόλευκων». «Πρώτον, δουλεύουμε υπό εξαιρετικές συνθήκες. Έχουμε άψογες εγκαταστάσεις, με καθημερινή ώρα προπόνησης και γενικά οργανωτικά η διοίκηση μάς παρέχει κάθε δυνατότητα να δουλέψουμε σωστά», λέει και συμπληρώνει: «Από κει και πέρα, το πάθος κι η όρεξη που βγάζουν τα παιδιά είναι πραγματικά κάτι το μοναδικό.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι έχουν διανύσει ήδη μια κοινή πορεία 3-4 ετών από τις ακαδημίες και πλέον πέρα από συμπαίκτες είναι και καλοί φίλοι μεταξύ τους. Όλοι τους θέλουν να παίξουν στην πρώτη ομάδα, την οποία παρακολουθούν από κοντά, αφού είναι τα ball boys στους αγώνες της Volleyleague και παίρνουν τρομερά ερεθίσματα».

Δεδομένου ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ο Ηρακλής δε μένει στις επιτυχίες του σήμερα. «Θα ήταν ευχής έργον κι οι άλλες ομάδες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ηρακλή», εξηγεί ο νεαρός τεχνικός και συμπληρώνει: «Μόνο έτσι θα έρθει η άνοδος του ελληνικού βόλεϊ. Ο Ηρακλής, αν και έχει πάρει όλους τους τίτλους στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, δεν εφησυχάζει, αλλά ψάχνεται για να πάρει νέες ιδέες από το εξωτερικό και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του».

Most Popular

To Top