Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Η λύση δώθηκε σε σουϊτα στο Καραϊσκάκη

Σε συνάντηση που έγινε σε σουίτα του γηπέδου Καραϊσκάκη μετά από τον αγώνα της Εθνικής με την Λιθουανία, επήλθε η συμφωνία των τεσσάρων για την τοποθέτηση του Ηρακλή, του Ολυμπιακού Βόλου, και της Καβάλας στην Football League.

Στην συνάντηση αυτή ήταν παρόντες μέλη τα κυβέρνησης, άνθρωποι του ποδοσφαίρου και από την ΕΠΟ οι Πιλάβιος και Σαρρής.

Την επόμενη μέρα οι εξελίξεις ήταν συντονισμένες και είχαν την μορφή… ντόμινο.

Το Δ.Σ της ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την Football League την τοποθέτηση των ομάδων στο συγκριμένο πρωτάθλημα.
Μάλιστα, με επιστολή η Ομοσπονδία ανέφερε ότι αυτές οι ομάδες τιμωρήθηκαν από κρατικά όργανα κάτι που αντίκειται στο καταστατικό της.

Αμέσως μετά την ΕΠΟ συνεδρίασε το ΔΣ της Ένωσης Football League- Football League 2 όπου σε φορτισμένη ατμόσφαιρα και με το πρόεδρο, Σπύρο Καλογιάννη, ψυχολογικά καταβεβλημένο και συμφωνά με πληροφορίες ισχυριζόμενο ότι δέχεται πιέσεις και απειλές, η «αποκατάσταση» πέρασε με την μειοψηφία των Νίκης Βολου, ΑΕΛ, Απόλλων Σμύρνης και Παναχαϊκής.

Οι υπόλοιποι που μέχρι χθες διαφωνούσαν ψηφίσαν υπέρ ζητώντας ανταλλάγματα.

Αμέσως μετά το Δ.Σ σχηματίστηκε 5μελης αντιπροσωπία αποτελούμενη από τον πρόεδρο Σπύρο Καλογιάννη, τον Α’ αντιπρόεδρο Στέλιο Σφακιανάκη, και τους Σαλευρή (Καλλιθέα), Σάμιο (Δόξα Δράμας) και Ράλλη (Εργοτέλη) που πήγαν στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, για να ολοκληρώσουν το deal.

Τελικά κατάφεραν να κερδίσουν α) το «4-2», δηλαδή ότι την επόμενη σεζόν να ανέβουν τέσσερις ομάδες στη Σούπερ Λιγκ και να υποβιβαστούν στην Football League δύο, β) την αύξηση της χορηγίας του ΟΠΑΠ κατά 30% και γ) την χρηματοδότηση από την Σούπερ Λίγκα κατά 3,6 εκάτ. ευρώ

Επίσης τέθηκαν και μια σειρά άλλων ζητημάτων (διαιτησία, ΟΠΑΠ, στοίχημα).

Το σίριαλ του Καλοκαιρού θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την Σουπερ Λίγκα να συνεδριάζει και να αποφασίζει, ότι παρότι έχει αρχίσει το πρωτάθλημα, πρέπει να αλλάξουν οι όροι διεξαγωγής, να πέσουν δύο ομάδες και να ανέβουν τέσσερις αντί για τρεις..

Most Popular

To Top