Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Οι εκλογές της ΕΠΟ η αναδιάρθρωση και η νομιμότητα

Τις τελευταίες ημέρες η ποδοσφαιρική «πιάτσα» διακινεί διάφορα σενάρια γύρω από το πολυαγαπημένο θέμα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών.

 

Πηγή: www.soccerplus.gr

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο θέμα, η αναδιάρθρωση παραδοσιακά ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία ειδικά αν τα συμφέροντα σου είναι στην μεριά των ομάδων που ευνοούνται. Τώρα βέβαια έχουμε και εκλογές στην ΕΠΟ ενόψει και όπως όλοι καταλαβαίνουν μια προεκλογική –ελληνική- περίοδος σημαίνει ότι λέμε σε όλους «ναι» και μετά βλέπουμε.

Βέβαια το κακό για όλους όσους προσπαθούν να «εμπορευτούν» όνειρα και προσδοκίες είναι ότι τα πρωταθλήματα αρχίζουν πριν τις εκλογές οπότε και τα «ταξίματα» έχουν ημερομηνία λήξης και μπορούν να δημιουργήσουν ζημιές σε κάποιους που έχουν πάρει «εργολαβία» το θέμα.

Η μεγάλη κουβέντα λοιπόν γίνεται για την Football League ή Β’ Εθνική για να καταλαβαινόμαστε. Εκεί λοιπόν έχουν πάρει θέση η Καβάλα, ο Βόλος και ο Ηρακλής.

Το μεγάλο αστείο είναι ότι η Σούπερλιγκα δεν μπορεί λέει να δεχθεί να επανέλθουν στην μεγάλη κατηγορία οι ομάδες αυτές μιας και δεν θα είναι νόμιμο(!). Δηλαδή εκεί είναι που τελειώνει η λογική και αρχίζει το ελληνικό παράλογο που αφού τσαλαπάτησε κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας με τις φετινές διαδοχικές (σ.σ. μνημεία δικαιοσύνης) αποφάσεις σχετικά με τις ποινές των αδειοδοτήσεων τώρα μιλάει για νομιμότητα.

Και όλα αυτά φυσικά με την σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ και του απερχόμενου προέδρου της Σοφοκλή Πιλάβιου. Φυσικά να υπενθυμίσω ότι όλα αυτά έγιναν «για το καλό του ποδοσφαίρου».

Περιττό νομίζω πλέον να ασχοληθούμε άλλο με αυτή την τόσο κοντόφθαλμη πρακτική που θέλει το καλό του ποδοσφαίρου να αντιτίθεται στους νόμους του ίδιου του ποδοσφαίρου. Απλά να θέσω το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα αν οι νόμοι αυτοί που καταστρατηγήθηκαν έγιναν για το κακό του ποδοσφαίρου.

Απάντηση φυσικά δεν περιμένω καθώς το ποδόσφαιρο με τις πρακτικές αυτές οδεύει κάθε χρόνο προς μεγαλύτερη συρρίκνωση και αν η κρίση για κάποιους τομείς είναι η ευκαιρία να «καθαρίσουν» από την φύρα στο ποδόσφαιρο αντιθέτως γίνεται αγώνας για να παραμείνουν αρρωστημένες καταστάσεις και μάλιστα με την ανοχή που έχουμε οι καταστάσεις θα γίνουν ακόμα χειρότερες τελικά. 

Αποκατάσταση αδικίας

Τώρα έχουμε τους αδικημένους της Καβάλας, του Βόλου και τον Ηρακλή. Για τους δύο πρώτους το θέμα είναι διαφορετικό από τον Ηρακλή όμως το αποτέλεσμα το ίδιο. Καλούνται λοιπόν οι άνθρωποι που τους αδίκησαν να τους «αποκαταστήσουν».

Αυτό λοιπόν αν γίνει στην Β’ Εθνική θα είναι νόμιμο άλλα αν γίνει στην Α΄Εθνική θα είναι παράνομο. Άλλος ένας παραλογισμός, άλλο ένα ελληνικό και απίθανο. Δηλαδή έχουμε φέτος ομάδες που έπεσαν από την Α’ Εθνική ενώ είχαν άδεια, ομάδες που έμειναν ενώ δεν πήραν άδεια και ομάδες που αδικήθηκαν αποδεδειγμένα πλέον άλλα δεν μπορούμε να τις πάμε στην Α΄ Εθνική γιατί είναι παράνομο. Μα είμαστε σοβαροί τέλος πάντων;

 

Καταρχήν αφού αδικήθηκαν ας τιμωρηθούν αυτοί που τους αδίκησαν για να κάνουμε μια καλή αρχή. Από εκεί και μετά αφού θεωρεί η ΕΠΟ ότι πρέπει να επιστρέψουν ας τις στείλει στην Α’ Εθνική.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ήδη έστειλε το μήνυμα για ευρύτερη αναδιάρθρωση λέγοντας το αυτονόητο ότι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες είναι πολλές. Ειδικά τώρα που έχει πάρει άδεια και ο Παναθηναϊκός νομίζω ότι τα πράγματα είναι ευκολότερα. Το καρπούζι και το μαχαίρι υπάρχουν. Το θέμα είναι ποιος θα κάνει τις «τομές». Υπάρχει κανείς;

Most Popular

To Top