Ποδόσφαιρο Ηρακλής

“Δεν ξανάγινε τέτοιο πανηγύρι στην πόλη”! “

atmatzidis2

Ο Νίκος Ατματζίδης, πρόεδρος του Ηρακλή όταν αυτός κατέκτησε το μοναδικό κύπελλο της ιστορίας του το 1976

(4-4 παράταση, 5-6 πέναλτι), φιλοξενήθηκε στον “ARENA FM 89.4″ και μίλησε για εκείνο τον αλησμόνητο τελικό με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έγινε σαν χτες (9/6)

Επίσης, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην απόκτηση του Βασίλη Χατζηπαναγή αλλά και γενικώς στα πεπραγμένα του μεγάλου “Βάσια”, ενώ υπογράμμισε για το σημερινό πρόεδρο του “γηραιού”, Θόδωρο Παπαδόπουλο, πως κάνει μεγάλη προσπάθεια κι αν κατορθώσει κι ανεβάσει την ομάδα στην Super League, θα πρέπει να θεωρείται ο κορυφαίος όλων!

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε είναι τα παρακάτω:

Για τον τελικό με τον Ολυμπιακό και την εξέλιξή του αλλά και τα… μεθεόρτια: “Δυστυχώς, παρά το γεγονός που φτάσαμε 5 φορές ως τον τελικό, δεν κατορθώσαμε να πάρουμε άλλο τίτλο. Στο 4-4, στην παράταση, μπορούσαμε να βάλουμε άλλα δύο γκολ, είχαμε ευκαιρίες. Πήγε στα πέναλτι όμως και όταν έφτασε η σειρά του “Βάσια”, πιστέψαμε πως το πήραμε! Αλλά το έχασε ο Βασίλης και τελικώς σηκώσαμε το κύπελλο με το πέναλτι του Τουμπόγλου!

Τέτοιο πανηγύρι δεν έγινε ποτέ στην πόλη! Είχαν έρθει χιλιάδες στο αεροδρόμιο, όλος ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους. Είχαμε και πολύ καλή ομάδα τότε! Εμείς δεν πηγαίναμε για να δούμε τι θα κάνει ο Ηρακλής, αλλά για το τι καινούριο θα κάνει ο “Βάσια”!”.

Για την απόκτηση του Βασίλη Χατζηπαναγή αλλά και το ποιοι βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί η μετακίνησή του στους “κυανόλευκους”: “Εγώ, όταν κατά σύμπτωση είχα βρει τον Βασίλη και μόνο εγώ μπόρεσα να τον φέρω από τη Σοβιετική Ένωση, ήταν και λίγο θέμα τύχης. Διότι, είχε κληθεί στην αποστολή της ομάδας που μετέπειτα συνετρίβη το αεροπλάνο και μόνο ο Βασίλης που δεν πήγε σώθηκε! Βεβαίως και ο πατέρας του, ο “μπαρμπά-Κυριάκος”, ήθελε πολύ να έρθει στην Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να φύγει μετά από τον Ηρακλή. Κι όταν έδινε το λόγο του, ήταν νόμος! Σίγουρα, θα μπορούσε να πάρει και περισσότερα χρήματα ο Βασίλης.

Ναι, βοήθησε ένας Αρμένιος. Ο Αγκόμπ! Ήταν ο μεσάζοντας της μεταγραφής, τον οποίο τον ικανοποιήσαμε και οικονομικά. Δεν γινόταν αλλιώς, έπρεπε να τον ανταμείψουμε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Βασίλης Καραλής, που μου είχε πει για τον Χατζηπαναγή. Τον είχα δει και σε ένα περιοδικό, με τους καλύτερους παίκτες της Σοβιετικής Ένωσης εκείνη την εποχή, που ο “Βάσια”, ήταν δεύτερος, μετά τον Μπλαχίν, που εκείνη τη χρονιά είχε βάλει 6 γκολ μόνος του στην Μπάγερν! Αυτό με έπεισε για την αξία του”.

Για τον Πέτρο Θεοδωρίδη που τον κράτησε στον Ηρακλή: “Πρέπει να αναγνωριστεί στον Πέτρο τον Θεοδωρίδη πως αυτός κράτησε τον Χατζηπαναγή. Εγώ τον έφερα, αλλά αυτός τον κράτησε. Του είχε δώσει 30 εκατομμύρια για να παραμείνει. Τότε, με 1 εκ. δραχμές έπαιρνες οικόπεδο στο Πανόραμα!”

Για το πως βλέπει τον “γηραιό” τη σημερινή εποχή και την διοίκηση της ομάδας: “Η διοίκηση του Ηρακλή έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα. Αν βγεις έξω και ρωτήσεις ποιος είναι πρόεδρος του Ηρακλής, λίγοι τον γνωρίζουν τον κ. Παπαδόπουλο. Κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Για μένα, εάν ανέβει ο Ηρακλής θα πρέπει να θεωρηθεί ο μεγαλύτερος πρόεδρος της ομάδας στην ιστορία της! Είναι τεράστια η προσπάθεια που κατέβαλε και συνεχίζει, διότι αυτός δεν βρήκε τίποτα στην ομάδα. Εμείς, όλοι όσοι ήμασταν πρόεδροι στην ομάδα, είχαμε πολλά πράγματα στην ομάδα”.

Most Popular

To Top