Κόσμος

Βρήκε την μπάλα που έχασε στο τσουνάμι!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μία μπάλα ποδοσφαίρου που χάθηκε στο τσουνάμι της Ιαπωνίας, τον Μάρτιο του 2011, βρέθηκε… ανέπαφη στην άλλη πλευρά του κόσμου, στην Αλάσκα!

 

Η απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως από τα ιαπωνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία έκαναν πρώτο θέμα τον 16χρονο Μισάκι Μουρακάμι και την… θρυλική μπάλα του!

Ο έφηβος Ιάπωνας την έχασε από το σχολείο του, στην περιοχή Οσάμπε, κατά τη διάρκεια του φονικού τσουνάμι που προκλήθηκε πριν από έναν χρόνο, έπειτα από τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε την Ιαπωνία. Η συγκεκριμένη περιοχή βρέθηκε στο… μάτι του κυκλώνα και ισοπεδώθηκε όμως… η μπάλα επιβίωσε!

 

Βρέθηκε από έναν άνδρα και την σύζυγό του στην Αλάσκα, ο οποίος και επικοινώνησε με τον νεαρό Ιάπωνα, προκειμένου να επιβεβαιώσει το ότι ήταν δική του. Πως τον βρήκε; Ο Μισάκι Μουρακάμι είχε γράψει με μαρκαδόρο πάνω στην μπάλα το όνομά του και ένα σύνθημα:«Να δουλεύεις σκληρά»!

«Είναι σίγουρα δική μου»

Ακόμη μία σύμπτωση: Η σύζυγος του άνδρα που βρήκε την μπάλα ήταν γιαπωνέζα! Ετσι, κατάφερε και έβγαλε άκρη ώστε να μπορέσουν τελικά να επικοινωνήσουν με τον 16χρονο Ιάπωνα.

Και όταν αυτό έγινε, ο ενθουσιασμός ήταν απερίγραπτος και από τις δύο πλευρές. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι δική μου», είπε ο νεαρός Ιάπωνας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Κιόντο».

 

Συμπλήρωσε πως η χαρά του είναι μεγάλη μιας και από την καταστροφή χάθηκαν όλα τα έπιπλα του σπιτιού του και κάθε προσωπικό αντικείμενο. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, «η μπάλα είναι από τα πρώτα αντικείμενα που βρέθηκαν από την Ιαπωνία στην άλλη άκρη του κόσμου».

Βρήκε και… μπάλα του βόλεϊ

Ο Ντέιβιντ Μπάξτερ βρήκε την μπάλα σε μια βόλτα με έναν φίλο του σε παραλία του νησιού Μίντλετον, 110 χιλιόμετρα μακριά από την ηπειρωτική Αλάσκα.

«Όταν είδα την μπάλα ενθουσιάστηκα και πράγματι σκέφτηκα ότι μπορεί και να έφτασε εδώ από το τσουνάμι», είπε ο Μπάξτερ στο Associated Press. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι βρήκε και μία μπάλα του βόλεϊ αλλά χωρίς… διακριτικά κι έτσι είναι απίθανο να βρεθεί ο κάτοχός της.

Επειτα, ο Μπάξτερ και η Γιαπωνέζα σύζυγός του άρχισαν να αναζητούν τον ιδιοκτήτη της μπάλας ποδοσφαίρου και το κατάφεραν με την βοήθεια ενός ρεπόρτερ από την Ιαπωνία.

Το ζευγάρι αναμένεται να επισκεφτεί την χώρα τον Μάιο αλλά δεν επιθυμεί να παραδώσει την μπάλα απευθείας στον Μουρακάμι για να «μην δημιουργήσουμε μεγάλη φασαρία», όπως λένε…

Η φασαρία, πάντως, ήδη έγινε…

Most Popular

To Top