Βόλει Ηρακλής

Ζητάει και τα ρέστα η ΕΣΑΠ

Ανακοίνωση απάντηση εξέδωσε η ΕΣΑΠ για να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο στη χθεσινή ανακοίνωση του ΗΡΑΚΛΗ που έχει να κάνει με τη μη αναβολή – μετάθεση των αγώνων της 3ής και 4ης ημέρας των τελικών του πρωταθλήματος:

«Προς ενημέρωση του φίλαθλου κοινού που παρακολουθεί το άθλημα μας και το πρωτάθλημα της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 και όσο αφορά την από 19 Απριλίου 2012, ανακοίνωση του ΤΑΑ Ηρακλής έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:…

1. Η ΕΣΑΠ, έχοντας  ως πάγια τακτική να επιλύει τα θέματα που προκύπτουν, με συναινετικό τρόπο, προσπάθησε να βρεθεί μια λύση κοινά αποδεκτή με το νέο θέμα που προέκυψε με το αίτημα αναβολής του ΤΑΑ Ηρακλής. Δυστυχώς, δεν  κατέστη εφικτή μια κοινά αποδεκτή λύση και προσφύγαμε, ως οφείλαμε βάσει του καταστατικού και των κανονισμών, στο Δ.Σ της ΕΣΑΠ .

 

2. Βασικό δεδομένο όλων των ΤΑΑ ήταν και είναι να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα όσο το δυνατόν εντος των ορίων που είχαν τεθεί από τις αρχές του Πρωταθλήματος και μάλιστα υπέρμαχος της απόφασης αυτής  ήταν και το ΤΑΑ Ηρακλής.

 

3. Η απόφαση για την μετάθεση του 3ου αγώνα Φοίνικα – Ολυμπιακού για τις 17 Απριλίου 2012, λόγω υποχρεώσεων του αθλητή Κοκκινάκη με την Εθνική Εφήβων, δεν λήφθηκε από την Επιτροπή Πρωταθλήματος, όπως αναφέρεται εσφαλμένα στην ανακοίνωση, αλλά ομόφωνα από το Δ.Σ της ΕΣΑΠ που διεξήχθη στις 29 Απριλίου 2012 και στο οποίο παρίστατο και ο εκπρόσωπος του ΤΑΑ Ηρακλής, αφού εκτιμήθηκε ομόφωνα ότι, κλήση αθλητού σε εθνική ομάδα της χώρας μας αποτελεί ύψιστη τιμή και λόγο αναβολής αγώνα της ομάδας στην οποία ανήκει ο διεθνής αθλητής.

 

4.  Στο συγκεκριμένο Δ.Σ, οι εκπρόσωποι του ΤΑΑ Ηρακλής μας δήλωσαν ότι, δεν επιθυμούν αναβολή αγώνα της ομάδας ανδρών λόγω απουσίας του αθλητή Τζιουμάκα στην Εθνική Εφήβων και ότι δέχονται να αγωνιστούν στον 3ο αγώνα (εάν χρειαστεί) το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 και χωρίς την συμμετοχή του νεαρού αθλητή. Στην συνέχεια, την επόμενη ημέρα, η εν λογω δέσμευση δεν τηρήθηκε και ζητήθηκε αναβολή του 3ου αγώνα Ηρακλής – Παμβοχαϊκός .

 

5. Το ΤΑΑ Ηρακλής  προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ κατά της αποφάσεως του, από 26 Μαρτίου 2012,  Δ.Σ της ΕΣΑΠ βάσει της οποίας αποφασίστηκε ολιγοήμερη αναβολή λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων . Η βασική αιτίαση του ΤΑΑ Ηρακλής ήταν ότι, πρέπει να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα το συντομότερο δυνατόν. Από τότε το ΤΑΑ Ηρακλής  έχει υποβάλλει δυο αιτήματα αναβολής .

 

6. Το αίτημα του ΤΑΑ Ηρακλής  για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του 3ου ημιτελικού αγώνα, λόγω τηςσυμμετοχής του αθλητή Τζιουμάκα στην εθνική εφήβων έγινε αποδεκτό άμεσα, αφού πάγια αρχή της ΕΣΑΠ είναι να εξυπηρετούνται οι Εθνικές ομάδες, οι οποίες είναι πέραν κάθε συλλογικού ενδιαφέροντος

 

7. Το δεύτερο αίτημα του ΤΑΑ Ηρακλής, για μετάθεση του 3ου και 4ου τελικού του Πρωταθλήματος λογω συμμετοχής του αθλητή Τζιουμάκα σε Τελικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος  δεν έγινε αποδεκτό διότι, παρόλο που αναφέρεται στον κανονισμό της ΕΟΠΕ, το ΔΣ της ΕΣΑΠ είχε το δικαίωμα να το μη κάνει δεκτό συγκρίνοντας την βαρύτητα κάθε διοργάνωσης για την οποία ζητείται αναβολή (άλλο Εθνική ομάδα-άλλο Τελικοί Σχολικού Πρωταθλήματος) και να λάβει υπόψη και άλλες παραμέτρους όπως κανονισμοί των Διεθνών Ομοσπονδιών και αιτήματα Ομοσπονδιών βάσει αυτών για απελευθέρωση των αθλητών και με σκοπό πάντα να προστατευτεί και το προϊόν που διαχειρίζεται η ΕΣΑΠ.

 

8. Από την 29η Μαρτίου 2012, έχει κοινοποιηθεί στην ΕΣΑΠ έγγραφο από την Σερβική Ομοσπονδία βάσει του οποίου ο αθλητής Ντόγκιτς από τις 18 Απριλίου θα έπρεπε να ευρίσκεται στην χώρα του για να αγωνιστεί στην Εθνική Ομάδα της Σερβίας, άρα δεν ευσταθεί ότι η 30η Απριλίου ως η προθεσμία  που επιβάλλεται από την Διεθνή Ομοσπονδία αλλά ισχύει το 15θήμερο διάθεσης των διεθνών αθλητών στις Εθνικές τους Ομοσπονδίες

 

Το ίδιο δεδομένο ισχύει και για άλλους αθλητές άλλων ομάδων που καλούνται στις εθνικές ομάδες τους σε ημερομηνίες προγενέστερες της 30ης Απριλίου.

 

9. Όσον αφορά δε τον χαρακτηρισμό του ΤΑΑ Ηρακλής  περί απόφασης «άτιμης»  επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος, με σκοπό την προάσπιση του κύρους της ΕΣΑΠ και των μελών αυτής».

Most Popular

To Top