Ρετρό

Όταν το ΟΑΚΑ έγινε μπλέ(Video)

kosmos4Έχουν περάσει 30 χρόνια από την μεγαλειώδη παρουσία των φιλάθλων του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και στον τελικό με τον ΟΦΗ.

Περίπου 17.000 φίλαθλοι των κυανόλευκων έδωσαν δυναμικό παρών κάνοντας την μεγαλύτερη εκστρατεία εντός Ελλάδος , που χρειάστηκε 23 χρόνια για να καταριφθεί.

Το ΟΑΚΑ είχε ντυθεί στα κυανόλευκα από τους φιλάθλους του Ηρακλή που διψούσαν για τον τίτλο αλλά , πολλά συνέβησαν για να φύγει ο Ηρακλής με άδεια χέρια χάνοντας από τον ΟΦΗ στα πέναλτι. Η κανονική διάρκεια είχε λήξει με 1-1 όπως και η παράταση και έτσι χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία.

Ο Κωφίδης έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ηρακλή όμως ο ΟΦΗ αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε 1 – 1 με μια κεφαλιά του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη.

Το σκορ δεν άλλαξε στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα αλλά ούτε και στην ημίωρη παράταση με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι. Ο Γκέραρντ έχοντας δει όνειρο εκείνη τη νύχτα επέλεξε τον Μύρωνα Σηφάκη αντί των Χοσάδα, Μητσέα και ο νεαρός – τότε – τερματοφύλακας του ΟΦΗ τον δικαίωσε απόλυτα. Ο Μύρων Σηφάκης αποκρούει τα πέναλτι των Ζήφκα και Αδάμου οδηγώντας τον ΟΦΗ στην κατάκτηση του μοναδικού τίτλου του.

Οι δύο εντεκάδες

ΟΦΗ:Σηφάκης, Γκουλής, Βασιλείου, Τσινός, Μιχαλίτσιος (101′ Ανδρεανίδης), Ισις, Περσίας, Παπαβασιλείου, Νιόπλιας (94′ Καριώτης), Χαραλαμπίδης, Σαμαράς

Ηρακλής: Γκεοργκίεφ, Λευκόπουλος, Ζήφκας, Βακαλόπουλος, Ηλιάδης, Κωφίδης, Δ. Παπαδόπουλος, Ζούντμπι, Αθ. Αθανασιάδης, Χατζηπαναγής (98′ Αδάμου), Γ. Καραϊσκος (57′ Γ. Παπαδόπουλος

Most Popular

To Top