Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Παίζει μπάλα ο υφυπουργός Αθλητισμού!

Παίζει μπάλα ο υφυπουργός Αθλητισμού! Προσωπικά έχει πάρει το θέμα της τοποθέτησης των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή στη Β’ Εθνική ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Volosnet.net

Ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ σπάει το κεφάλι του για να τακτοποιήσει τις τρεις ομάδες, αφενός γιατί δεσμεύεται προσωπικά ο ίδιος (το έχει υποσχεθεί), αφετέρου γιατί γνωρίζει πως το κόστος θα είναι μεγάλο και για τον ίδιο και για τη Νέα Δημοκρατία, αν φανεί ανακόλουθος…
«Εγώ είμαι λογοτιμήτης, δεν τα αλλάζω… Είδες τι έπαθε το ΠΑΣΟΚ με τον Βόλο και την Καβάλα, δεν έβγαλαν βουλευτή, εμείς δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη…», είπε ο Ιωαννίδης πρόσφατα για το όλο θέμα και με κάθε τρόπο προωθεί την αναδιάρθρωση των κατηγοριών για χάρη Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή (μην ξεχνάτε, είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης). Επειδή, λοιπόν, διαπιστώνει πως η Σούπερ Λίγκα δεν θέλει να αυξηθούν οι ομάδες του χρόνου σε 18 στη μεγάλη κατηγορία μέσω 5 προβιβασμών από τη Β’ Εθνική (αυτό ζητά η πρώην ΕΠΑΕ για να δεχθεί τους τρεις φέτος στη δεύτερη κατηγορία) και τριών υποβιβασμών έβαλε στο τραπέζι τη μέση λύση. Ο Ιωαννίδης έριξε την ιδέα να ανέβουν τέσσερις ομάδες στη Σούπερ Λίγκα και να πέσουν δύο, που και πάλι το αποτέλεσμα είναι στη μεγάλη κατηγορία να υπάρξει αύξηση από τη σεζόν 2013-14 από 16 σε 18 ομάδες. Αυτή η πρόταση συζητιέται και τη βλέπουν με καλό μάτι κατ’ αρχάς τόσο η Σούπερ Λίγκα όσο και η πρώην ΕΠΑΕ… Και για αυτό το εν λόγω σενάριο έχει πολλές πιθανότητες τελικά να περάσει.
Έτσι, αυτή τη στιγμή η πιθανότητα η Β’ Εθνική από 18άρα να γίνει με 21 ομάδες παίζει δυνατά… Όσο για την ΕΠΟ, που είναι η ανώτερη ποδοσφαιρική αρχή, θα συναινέσει σε ό,τι αποφασίσουν Σούπερ Λίγκα και πρώην ΕΠΑΕ, γιατί σε αυτή τη φάση επιθυμεί αφενός να παίξει το ρόλο του καλού, αφετέρου να μην προκαλέσει άλλες φωνές εναντίον της. Και πέρα από αυτό, όπως ο Ιωαννίδης, έτσι και ο Πιλάβιος Ηρακλή στη Β’ Εθνική. Μέσα σε όλα αυτά μη λησμονείτε πως η Ομοσπονδία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και όλοι (πέρα από τον Πιλάβιο, που δείχνει να μην ασχολείται καθόλου) δεν θέλουν να κοντραριστούν με τις τοπικές ΕΠΣ των τριών ομάδων…Για την ιστορία, η ΕΠΟ την Τρίτη 21/8 έστειλε έγγραφο στη Σούπερ Λίγκα, με το οποίο την καλεί να πάρει θέση στην πρόταση της μικρής λίγκας για άνοδο 5 ομάδων και πτώση τριών, ώστε τη σεζόν 2013-14 οι ομάδες στη μεγάλη κατηγορία να γίνουν 18. Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας και εκεί θα έχει ωριμάσει ακόμα περισσότερο το εναλλακτικό σχέδιο Ιωαννίδη για άνοδο 4 ομάδων από τη Β’ Εθνική και πτώση μόνο 2 από τη μεγάλη κατηγορία. Κάτι που βολεύει και τη Σούπερ Λίγκα, η οποία θα επιθυμεί να μείνει κλειστεί ως προς τις αποχωρήσεις μελών της. Σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά, το +2 δίνει περισσότερες μεταδόσεις και εξισορροπεί σε μεγάλο βαθμό την τυχόν οικονομική απώλεια από την πίτα της κεντρικής διαχείρισης.
Oι πιέσεις, πάντως, που θα ασκηθούν για να γίνει η αναδιάρθρωση και να μείνουν στο τέλος όλοι ευχαριστημένοι θα είναι τεράστιες, άρα η εκτίμηση είναι πως πολύ δύσκολα θα υπάρξει φρένο…

Most Popular

To Top