Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Ασφαλτίδης : «Ο Ηρακλής θα είναι παρών στις εξελίξεις»

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Στο πέναλτι» ο Γιώργος Ζαγόρας φιλοξένησε τον αντιπρόεδρο του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, κ. Αργύρη Ασφαλτίδη και είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, κύρια για την επόμενη μέρα της ομάδας, που επιδιώκει σαφώς να αγωνίζεται σε διαφορετική κατηγορία από ότι φέτος.

Αρχικά, ζητήθηκε από τον κ. Ασφαλτίδη ένα σχόλιο αναφορικά με το θέμα των αδειοδοτήσεων στην Superleague με αφορμή ότι σήμερα έγινε γνωστή η μη αδειοδότηση 6 ομάδων που θα μετέχουν όμως κανονικά στο επόμενο πρωτάθλημα :
«Η θέση του Ηρακλή είναι απλή και καθαρή, όλες αυτές οι μεθοδεύσεις που έχουν ενορχηστρωθεί στην φετινές σεζόν δεν είναι δίκαιες σε καμία περίπτωση. Για να διέπεται από ισονομία ένα πρωτάθλημα θα πρέπει οι νόμοι και οι κανόνες που ισχύουν να έχουν μακροχρόνια εφαρμογή. Όταν αλλάζουν κατά περίσταση ή για να εξυπηρετήσουν τυχόν συμφέροντα κάποιων ομάδων δεν μπορούμε να μιλάμε για δικαιοσύνη. Ως Ηρακλής έχουμε υποστεί και θα υφιστάμεθα για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμη μια μεγάλη αδικία, μόνο το δικό μας σωματείο αδικήθηκε με αυτό τον τρόπο και δίκαια ο Ηρακληδέας αισθάνεται θιγμένος και όσα βλέπει να γίνονται»
Συνεχίζοντας ανέφερε επίσης :
«Φέτος έγινε ήδη μια στροφή 180 μοιρών και βλέπω πάλι ότι οι ποινές πάνε να γίνουν ακόμη πιο ελαστικές. Ακούω ήδη ότι μπορεί τελικά να επιτραπεί στις ομάδες που δεν πήραν άδεια να κάνουν κανονικά μεταγραφές, η ελαστικοποίηση των ποινών συνεχίζεται ακόμη και τώρα, για ελάτε λοιπόν στη θέση του κάθε Ηρακληδέα, πως θα αντιδρούσατε; Πέρυσι οι ποινές ήταν βαριές και εφαρμόστηκαν μόνο σε βάρος του Ηρακλή ενώ πιστεύω ότι αν άνοιγαν οι φάκελοι πέρυσι, θα υπήρχαν ομάδες με χειρότερο φάκελο από τον Ηρακλή. Φρόντισαν φέτος να αλλάξουν τις ποινές καθώς όλοι γνώριζαν την θέση των ομάδων και για αυτό προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες. Πέρυσι ο Ηρακλής είχε εχθρική αντιμετώπιση από όλους αλλά φέτος το πρόβλημα χτύπησε την δική τους πόρτα. Βλέπετε όμως και πάλι τι αντιμετώπιση έχουν ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Άρης για παράδειγμα, σε σχέση με τον Ηρακλή, οι νόμοι και οι κανόνες πρέπει να μην αλλάζουν κάθε τόσο για να υπάρχει σταθερότητα και καθεστώς ισονομίας»
Στο ερώτημα αν σκοπεύουν στον Ηρακλή να αντιδράσουν με κάποιο τρόπο, ο κ. Ασφαλτίδης είπε :
«Εμείς ως Ηρακλής αυτό που θα κάνουμε πάντοτε είναι να υπερασπίζουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της ομάδας μας και τώρα η προσοχή μας είναι στραμμένη στις εξελίξεις σε Β` και Γ` Εθνική. Υπάρχουν 2 ομάδες, ο Διαγόρας και ο Εθνικός Αστέρας έχουν αποβληθεί από το φετινό πρωτάθλημα και βάση κανονισμών δεν θα πρέπει να προσμετρηθούν στην τελική βαθμολογία της Β` Εθνικής, άρα θα πρέπει να πέσουν 5 ομάδες. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα ποιες θα είναι οι ομάδες που θα τις αντικαταστήσουν και ως Ηρακλής θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα μας ενώ είναι πιθανό στην συνέχεια παρόμοια τύχη με αυτές τις 2 ομάδες που ανέφερα, να έχουν και άλλες»
Στο ερώτημα τι έχει αποφασιστεί να γίνει τελικά με το θέμα αυτό :
«Για την ώρα υπάρχουν μόνο κάποιες σκέψεις και απόψεις και τα 2 πιο πιθανά σενάρια είναι τα εξής : 1. να γίνει ερασιτεχνική η Γ` Εθνική και η Β` Εθνική να γίνει ένα πιο δυνατό και εμπορικό πρωτάθλημα και 2. να γίνει μια αναδιάρθρωση μεταξύ Β` και Γ` Εθνικής και να μην παίξουν σε αυτή την κατηγορία οι ομάδες που δεν θα έχουν σωστό φάκελο αδειοδότησης. Δεν είναι αποφάσεις αυτές, είναι απλές σκέψεις ακόμη και ελπίζω να ξεκαθαρίσει σύντομα το τοπίο καθώς πιέζει ο χρόνος και πρέπει οι ομάδες να καθορίσουν τα μπάτζετ και φτιάξουν τα ρόστερ για την επόμενη σεζόν ανάλογα με την κατηγορία που θα αγωνίζονται. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Ηρακλής θα είναι παρών σε όλες τις εξελίξεις και προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας με κάθε τρόπο. Αυτό που πάθαμε πέρυσι, δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ξανά και μάλιστα θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε»
Στο ερώτημα, αν έχει «δεύτερες σκέψεις» ο πρόεδρος του ΤΑΠ :
«Η διοίκηση θα συνεχίσει και φέτος με το ίδιο πάθος για το καλύτερο της ομάδας. Ο πρόεδρος θέλει να κάνει ακόμη περισσότερα για την ομάδα και σύντομα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην οποία θα απαντήσουμε κάθε ερώτημα του κόσμου του Ηρακλή, κοιτώντας τον στα μάτια»
Κάνοντας έναν απολογισμό ης φετινής σεζόν, ο κ. Ασφαλτίδης ανέφερε :
«Από τότε που η ομάδα έγινε Ηρακλής είμαστε πρωταθλητές, μαζέψαμε περισσότερους βαθμούς από κάθε ομάδα αλλά δυστυχώς η ομάδα κουβαλούσε ένα βαθμολογικό χάντικαπ και δεν μπορέσαμε να το καλύψουμε. Σε επίπεδο διοικητικής μέριμνας, η διοίκηση έκανε πολλά, έχουμε ένα υπερπλήρες ρόστερ ενώ κάναμε και οικονομική υπέρβαση στο θέμα του προπονητή αλλά δεν ανεβήκαμε και αυτό μας λυπεί όλους. Την ερχόμενη εβδομάδα κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από την διοίκηση και ο κόσμος θα πληροφορηθεί για το μέλλον της ομάδας. Να ξέρει ο κόσμος ότι θα κάνουμε όλες τις κινήσεις για το καλύτερο του Ηρακλή σε κάθε επίπεδο, έχουμε εκφράσει ήδη την διαμαρτυρία μας για όσα έγιναν με τις αδειοδοτήσεις φέτος και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε»
Κλείνοντας, ο Γιώργος Ζαγόρας ρώτησε τον κ. Ασφαλτίδη αν θα παίζει στο Καυταντζόγλειο ο Ηρακλής στην επόμενη σεζόν ή αν σκέφονται μια πιο σκληρή έδρα :
«Δεν το γνωρίζω, δεν είναι κάτι που έχουμε συζητήσει αλλά η κουβέντα για το αν το Καυταντζόγλειο είναι έδρα ή όχι, κρατάει πολλά χρόνια. Το καλύτερο γήπεδο και η φυσική έδρα του Ηρακλή είναι το γήπεδο στην Μίκρα. Δυστυχώς όμως θα πάρει λίγο καιρό ακόμη καθώς ούτε τώρα το μακροοικονομικό περιβάλλον μας ευνοεί»

Most Popular

To Top