Ελλάδα

Ελεύθερος ο Μπέος !

Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών ο Αχιλλέας Μπέος

. Ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου ήταν προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2011 ως βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες. Πλέον αναμένεται να οριστεί δικάσιμος, ενδεχομένως εντός του 2013.

Ο Αχιλλέας Μπέος θα πρέπει να πληρώσει 300.000 ευρώ ως εγγύηση, ενώ του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και η ενασχόληση με οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, αλλά υποχρεούται να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε 1η, 10η και 20η του μήνα (τρεις φορές το μήνα). Στο βούλευμα υπάρχει ρητή διάταξη που αναφέρει πως αν δεν καταβάλει την εγγύηση των 300.000 ευρώ μέχρι 21/6, αυτομάτως παρατείνεται η προφυλάκισή του για έξι μήνες.

Αντίθετα με τον Αχιλλέα Μπέο, ο Γιώργος Τσακογιάννης και ο Βασίλης Καρακούλιας, παραμένουν προφυλακισμένοι για την ίδια υπόθεση, κάτι που θα διαρκέσει το πολύ έως το τέλος του Δεκεμβρίου 2012, οπότε και συμπληρώνεται το 18μηνο.

Ο τέταρτος προφυλακισμένος Μάκης Ψωμιάδης θα απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Γιώργο Καλόφωνο, τον προσεχή Σεπτέμβρη και τουλάχιστον μέχρι τότε θα παραμείνει έγκλειστος. Στο τέλος του καλοκαιριού (και παρά τις προσδοκίες για γρήγορες διαδικασίες) θα κληθούν σε απολογία και οι υπόλοιποι 68 ποινικά διωκόμενοι (εκτός των Μποροβήλου, Μπάκου που ήδη απολογήθηκαν).

Most Popular

To Top