Κώστας Κούσης

Όταν σε πολεμούν, πολεμάς…

Η ήττα του ΗΡΑΚΛΗ στο Βραχάτι μπορεί να στεναχώρησε αρκετό κόσμο, αλλά και να… χαροποίησε ουκ ολίγους.

 Όλους αυτούς που – και εντός Θεσσαλονίκης, το έχουν δηλώσει άλλωστε – χαίρονται όταν… χάνει ο ΗΡΑΚΛΗΣ, όταν δεν πάει καλά, όταν κάτι είναι αρνητικό, μια που στις δικές τους ομάδες όλα πάνε… περίφημα.

Δε θα σταθούμε στη δικαιολογία της διαιτησίας που απ’ την οπτική του Σωτήρη Δρίκου πολύ σωστά ετέθη, γιατί μπορεί οι προπονητές και οι παίκτες των ομάδων να εξελίσσονται, να προοδεύουν, να βελτιώνονται, αλλά γίνεται το ίδιο και στη διαιτησία; Όντως το παιχνίδι είναι πλέον πιο γρήγορα, και οι διαιτητές – και η Ομοσπονδία – οφείλουν να εναρμονιστούν.

Για τον ΗΡΑΚΛΗ μια κακή διαιτησία είναι σύνηθες φαινόμενο, αλλά πλέον οφείλει να μας προβληματίσει αυτό που σωστά είπε ο Δρίκος: ότι έχει δημιουργηθεί μια περιρέουσα ατμόσφαιρα γύρω απ’ τον ΗΡΑΚΛΗ από ανθρώπους – Γραφεία Τύπου μυστικά και φανερά άλλων ομάδων ή απλά ταπεινούς εντολοδόχους που πάνε με το… κλίμα – και αυτό επηρεάζει τους διαιτητές, θαρρείς και φταίει για όλα ο ΗΡΑΚΛΗΣ!

Απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο, λοιπόν, που κορυφώθηκε με το σκάνδαλο του ποδοσφαίρου, ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν έχει άλλον δρόμο απ’ τον πόλεμο! «Όδοντα αντί οδόντος», δε γίνεται διαφορετικά, είναι φανερό ότι θέλουν τον αφανισμό του συλλόγου! Δε θα τους περάσει, αλλά δε θα πρέπει και κανείς εντός των τειχών να μένει άλλο με σταυρωμένα χέρια.

‘Εχουμε γράψει αρκετές φορές πως ο ΗΡΑΚΛΗΣ πρέπει να δυναμώσει επικοινωνιακά σε όλα τα επίπεδα. Σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί απ’ τη μια μέρα στην άλλη, ούτε με μια ανακοίνωση, ούτε με δηλώσεις παραγόντων, παρά μόνο με έργο ουσιαστικά και την ομάδα να κερδίζει, να γίνει! Χρειάζεται όμως συντονισμός και γνώση – δόξα τω Θεώ τόσα χρόνια πολέμου κατά του ΗΡΑΚΛΗ η εμπειρία δε λείπει. Πόλεμος στον πόλεμο, ο σύλλογος δεν αξίζει τέτοιας συμπεριφοράς…

* Επί της τακτικής ένα σχολιάκι, γιατί μπορεί ο Δρίκος και το ΤΑΑ να έχουν δίκιο για τη διαιτησία, αλλά ήταν φανερό ότι το σερβίς του Παμβοχαικού όλο φορτωμένο πάνω στον Ρολάντο προκάλεσε πρόβλημα. Προφανώς ο Ζαλμάς κατάλαβε ότι η μπάλα δεν μπορεί να πηγαίνει στον Χριστοφιδέλη. Είτε ο Δρίκος πρέπει να «κρύψει» κάπως τον Κουβανό – πώς άραγε; – είτε ο Ρολάντο να «πάρει επάνω του» (και όχι μόνο… κιλάκια!), που ξέρουμε ότι θα το κάνει στις 17 του μήνα! Ίσως χρειαζόταν και ένα τάιμ άουτ στο 11-9 του τέταρτου σετ, που έγινε με 2 άσους πάνω στον Κουβανό, 13-9, αλλά αυτά είναι θα μπορούσαν να είναι ιστορία αν ο Πανούτσος γυρνούσε πιο γρήγορα τον λαιμό του! Οι προπονητές, άλλωστε, ξέρουν καλύτερα κι ο Δρίκος θα πάρει το νταμπλ για τον ΗΡΑΚΛΗ – αυτό θα γράψει η Ιστορία κι όχι ένα τάιμ άουτ! 

Most Popular

To Top