Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Νατσούρας : «Το μελλον ανήκει στον Ηρακλή»

Συνέντευξη  Νατσούρα  Στην δεύτερη θητεία του στην ομάδα του  Ηρακλή ο Αντώνης Νατσούρας δείχνει αποφασισμένος να βοηθήσει την προσπάθεια των κυανόλευκων.

Με σύμμαχο την εμπειρία του αλλά και  την αγάπη του για την ομάδα ο αμυντικός ποδοσφαιριστής των «κυανόλευκων» θεωρεί  ότι πολλά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο και το κυριότερο ότι το μέλλον ανήκει στον Ηρακλή.
Μιλώντας από το Ελατοχώρι αναφέρθηκε στα νεα παιδιά της ομάδας , τις δυνατότητες που υπάρχουν στους φιλάθλους και γενικότερα  στον Ηρακλή και την δυναμική που έχει ως ομάδα.

 

Είχα την ατυχία, να προσβληθώ από την ίωση που «χτύπησε» όλη την ομάδα η οποία με ταλαιπώρησε πολύ. Ευτυχώς δεν έκανε λοίμωξη, όμως παρακολούθησα από κοντά όλες τις προπονήσεις της ομάδας.

Γίνετε πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει πολύ πάθος και θέληση στις προπονήσεις και οι προπονήσεις μοιάζουν με συνθήκες αγώνα»

-Είναι βέβαιο ό,τι από την πρώτη σου παρουσία στην ομάδα υπάρχουν πολλές αλλαγές…

«Είναι αναμφίβολα μια τελείως διαφορετική κατάσταση σε σχέση με την πρώτη χρονιά. Η ομάδα έφτασε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση με τον άδικο υποβιβασμό της.

Πλέον αυτό αλλάζει, καθώς μπαίνουν νέες γερές βάσεις για να μην έρθει ποτέ ξανά ο Ηρακλής σε αυτή την κατάσταση».

Όταν σου έγινε η πρόταση σκέφτηκες καθόλου πριν πεις το «ναι» στον Ηρακλή;

«Ειλικρινά δεν σκέφτηκα λεπτό την απάντησή μου. Είπα αμέσως το «ναι». Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν πως στη ζωή σε βοηθάνε και βοηθάς. Εμένα ο Ηρακλής, με βοήθησε μου έδωσε τα πάντα και όφειλα να το ανταποδώσω.

Εχω ιδιαίτερο δέσιμο με την ομάδα και δεν μπορούσα με τίποτα να αρνηθώ. Ο Ηρακλής με κάλεσε να τον βοηθήσω στα δύσκολα και ήρθα αμέσως».

-Αλλαγές στην ομάδα ακόμα και σε σχέση με πέρυσι υπάρχουν;

«Σαφώς. Οι αλλαγές που έγιναν φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι πολλές. Κυρίως σε οργανωτικά και διοικητικά θέματα. Όλα λειτουργούν ρολόι μέσα στην ομάδα. Ακόμα και ο κόσμος πιστεύω ότι θα στηρίξει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά μας και θεωρώ πως αυτό που θα ζήσουμε φέτος θα είναι ανεπανάληπτο».

-Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας για την ομάδα κατά την δική σου άποψη;

«Σίγουρα «κλειδί» είναι η μεγάλη προσπάθεια που γίνετε σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά αν η ομάδα παντρέψει την εμπειρία και το ταλέντο των πολύ καλών νεαρών παικτών που διαθέτει και σε συνδυασμό με δουλειά, υπομονή και επιμονή, τότε πιστεύω οι επιτυχίες θα έρθουν».

-Κατά πόσο θα είναι εύκολο η ομάδα να έχει το πνεύμα νικητή μέσα στο γήπεδο;

«Το πνεύμα νικητή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ευτυχώς για εμάς ο κόσμος του Ηρακλή είναι τέτοιος που αυτό το διαθέτει και μέσα από τον κόσμο αυτό περνάει σε εμάς. Ο Ηρακλής εξάλλου είναι τεράστια ομάδα και πρέπει να πρωταγωνιστεί παντού και πρωταγωνιστικό ρόλο χωρίς το πνεύμα του νικητή δεν μπορείς να το έχεις».

-Αντώνη, αύριο η ομάδα περιμένει μία πολύ κρίσιμη απόφαση σχετικά με την κατηγορία που θα αγωνίζεται κατά πόσο αυτό σας επηρεάζει εσάς τους παίκτες;

«Σίγουρα είναι κάτι που υπάρχει έντονα στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Η δική μας δουλειά όμως είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εμείς μέσα από τις προπονήσεις είναι να μην το σκεφτόμαστε αυτό καθόλου.

Ελπίζω η απόφαση που θα παρθεί αύριο να είναι αυτή που όλοι μας ευχόμαστε».

-Φέτος, ο κ. Στράντζαλης προσπαθεί η ομάδα να παίζει ένα στρωτό ποδόσφαιρο, με την μπάλα κάτω και να έχει παιχνίδι κατοχής. Πόσο εύκολο θα είναι αυτό να εφαρμοστεί απέναντι σε κλειστές άμυνες και μικρά γήπεδα…

«Οι δυσκολίες αυτές που προείπατε θα είναι και η λύση σε αυτό το πρόβλημα. Οι άλλες ομάδες παίζουν ένα άλλο ποδόσφαιρο διαφορετικό, άρα με το να παίξουμε στρωτό ποδόσφαιρο με συνεχή κυκλοφορία, κατοχή και πίεση αυτό αυτόματα θα τους μπλοκάρει όλους. Αυτό θα είναι το πλεονέκτημά μας απέναντι στους άλλους».

-Ο στόχος του πρωταθλητισμού σας δημιουργεί πίεση;

«Όχι. Ο πρωταθλητισμός γεννάει ευθύνες και μέσα από τις ευθύνες υπάρχει η τριβή που σε βοηθάει να γίνεσαι καλύτερος. Ο Ηρακλής εξάλλου έχει μάθει στα δύσκολα και δεν φοβάται τίποτα».

-Ποιοι είναι οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι από την ημέρα της επιστροφής σου στον Ηρακλή;

«Σίγουρα πρωταρχικός στόχος μου, είναι να επαναφέρουμε τον Ηρακλή, εκεί από όπου τον πήραν στη Σούπερ Λιγκ. Ο Ηρακλής έχει προσφέρει πολλά και δεν του αξίζει όλο αυτό.

Από κει και πέρα, εγώ ήρθα στην ομάδα για να βοηθήσω και μέσα από την δική μου εμπειρία να περάσουμε στα νέα παιδιά το τι σημαίνει να είσαι παίκτης του Ηρακλή. Αυτός είναι ο στόχος και των άλλων παιδιών που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, να μπούμε δηλαδή ασπίδα μπροστά από τα νεαρά παιδιά».

-Το μήνυμα σου για τον κόσμο του Ηρακλή;

«Ο κόσμος θέλουμε να είναι όπως κάνει πάντα κοντά μας και εμείς θα κάνουμε τα πάντ γι αυτόν. Να ξέρουνε όλοι ό,τι μας βοηθάει πολύ η παρουσία του και ακόμα και ένα χειροκρότημά του την ώρα που μπαίνουμε στο γήπεδο μας αλλάζει όλη την ψυχολογία. Το χειροκρότημα του κόσμο είναι η τροφή μας».

Most Popular

To Top