Super League

Πιλάβιος τέλος

Οι πολιτικοί της χώρας δεν έχουν ακόμα καταφέρει να «διαβάσουν» τα μηνύματα της κάλπης, σε αντίθεση με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος μετά τη Γ.Σ. της ΕΠΟ έχει αντιληφθεί ότι το κλίμα δεν τον σηκώνει άλλο και μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας στο EURO θα ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας.

 

ΠΗΓΗ :iapopsi.gr

Η πίεση των αντιπολιτευόμενων στον Πιλάβιο Ενώσεων, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ήταν πολύ μεγάλη. Και πίσω από τα… νούμερα και το άθροισμα των Ενώσεων που δεν ψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό, ο πρόεδρος της ΕΠΟ έδειξε να είναι πολύ προβληματισμένος.

Οι πληροφορίες της «Α» αναφέρουν ότι οι 14 Ενώσεις που ψήφισαν «όχι» θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερες, όπως και οι 9 που ψήφισαν «παρών». Τεχνηέντως, όμως, η ίδια η αντιπολίτευση αποφάσισε να μην υπάρξουν άμεσα περισσότερες αντιδράσεις και περιορίστηκαν στην αποστολή… μηνύματος.

Διότι αν ακόμα περισσότερες Ενώσεις ψήφιζαν κατά και δεν «περνούσε» ο διοικητικός απολογισμός, τότε η διοίκηση της ΕΠΟ θα είχε ανατραπεί και η εθνική ομάδα θα πήγαινε στο EURO 2012 «ακέφαλη» ή –στην καλύτερη περίπτωση– με μια προσωρινή διοίκηση.

Οι Ενώσεις «φρέναραν» λοιπόν, έστω και προσωρινά, ωστόσο ο Σ. Πιλάβιος που γνωρίζει πλέον πάρα πολύ καλά πόσο εύθραυστη είναι η ισορροπία δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε μια μάχη στις εκλογές του Οκτωβρίου που θα είναι χαμένη από την αρχή…

Θυμίζουμε τα αποτελέσματα της Γ.Σ. για να έχετε εικόνα: 32 Ενώσεις ψήφισαν «ναι», 14 Ενώσεις «όχι», 9 ψήφισαν «παρών», και 2 ήταν απούσες.

Αρνητικά ψήφισαν οι ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Ηπείρου, Ηρακλείου, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Φωκίδας, Aν. Αττικής, Άμμου και Δρόμου. «Παρών» ψήφισαν η Σούπερ Λίγκα και οι ΕΠΣ Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Πειραιά, Ρεθύμνης, Σάμου, Φλώρινας, Χανίων, Σούπερ Λίγκα.
Όσον αφορά τον οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό πέρασε ομόφωνα.

Στο μυαλό του Πιλάβιου…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σ. Πιλάβιος στο περιβάλλον του εξομολογήθηκε ότι πάρα πολύ δύσκολα θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Δικαιολόγησε μάλιστα την απόφασή του, λέγοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να τον λοιδορούν, τη στιγμή που ο ίδιος έχει προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και την τήρηση των ίσων αποστάσεων.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να ανακοινώσει ο ίδιος ότι ο κύκλος του έκλεισε στην προεδρία της ΕΠΟ, μετά την επιστροφή της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, από το EURO 2012, προκειμένου να μην υπάρξει μια παρατεταμένη περίοδος προεκλογικής αντιπαράθεσης με τους φιλόδοξους αντικαταστάτες του.

Ο Γκαγκάτσης…

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης είναι πια δεδομένο ότι κινεί τα νήματα πίσω από τις Ενώσεις που αυτή τη στιγμή ασκούν αντιπολίτευση στη διοίκηση της ΕΠΟ. Ο Β. Χατζηαποστόλου είναι ένας από τους πρωτεργάτες, αλλά και άλλες Ενώσεις έχουν συσπειρωθεί στο πλευρό τους. Δεν είναι ακόμα, πάντως, βέβαιο ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της ΕΠΟ.

Ο Ολυμπιακός και οι… μνηστήρες

Σημαντικό ρόλο στα ποδοσφαιρικά πράγματα της χώρας και φυσικά και στις εκλογές της ΕΠΟ παίζει ο Ολυμπιακός. Αυτό που πρέπει, πάντως, να γίνει ξεκάθαρο και τονίζεται προς όλες τις κατευθύνεις από το Λιμάνι, είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ασχοληθεί με τις εκλογές της ΕΠΟ, ούτε έχει κάποιον εκλεκτό στον οποίο να έχει δώσει το χρίσμα. Οι Πειραιώτες παρακολουθούν τις εξελίξεις, αλλά ως επί το πλείστον δεν ασχολούνται με πρόσωπα και καταστάσεις με τις οποίες μερίδα του Τύπου προσπαθεί να τους συνδέσει.

Most Popular

To Top