Ποδόσφαιρο Ηρακλής

«Στόχος η άνοδος»

Στόχος η άνοδος Ξένοι στην ίδια πόλη; Στην περίπτωσή τους… δεν ισχύει.

Συμπαίκτες στο παρελθόν στην ισπανική Σαλαμάνκα, καλή παρέα έκαναν από καιρό οι ίδιοι, προερχόμενοι από γειτονικές πόλεις και οι γυναίκες τους οικογενειακές φίλες. Οι Ισαάκ Χοβέ και Ντάνι Λόπεθ μοιράστηκαν στο «Μ» στιγμές και συναισθήματα κυρίως εκτός ποδοσφαίρου. Το 2013 θέλουν, επιδιώκουν και προσδοκούν να φέρει τον Ηρακλή την κορυφή και την άνοδο στη Super League.

 

Η προσαρμογή στη Θεσσαλονίκη

Προσαρμόστηκαν εύκολα στη Θεσσαλονίκη. Ο Ντάνι Λόπεθ εξηγεί: «Στην αρχή ήταν κάπως δύσκολο. Πάντα όταν φεύγεις από τον τόπο σου για μια νέα χώρα, είναι διαφορετικά. Στην Ελλάδα η κουλτούρα, είναι διαφορετική από την Ισπανία. Προσπάθησα να προσαρμοστώ στην ομάδα και τη ζωή στη Θεσσαλονίκη. Με βοήθησαν πολύ οι συμπαίκτες μου. Αισθάνομαι πολύ άνετα εδώ». Το ίδιο λέει και ο Ισαάκ Χοβέ: «Ήταν σημαντικό που ήρθα μαζί με τον Ντάνι στην ομάδα. Είμαστε χρόνια φίλοι. Οι οικογένειές μας είναι πολύ κοντά. Γνωριζόμασταν από καιρό και ήταν πιο εύκολο. Ο ένας βοήθησε τον άλλο. Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει πάρα πολύ. Όταν ήρθαμε πρώτη φορά νιώσαμε πολύ καλά, γνώρισα την πόλη και επίσης νιώθω πολύ καλά».

«Γι’ αυτό ήρθαμε στον Ηρακλή»

Ο Ηρακλής θα τα καταφέρει; Θα πάρει την άνοδο; Οι δύο Ισπανοί ρωτήθηκαν σύμφωνα με την εικόνα που έχουν από την ίδια την ομάδα, αλλά και τους αντιπάλους. «Προφανώς… Ο στόχος της ομάδας είναι αυτός. Να ανέβουμε στην κατηγορία που ανήκουμε» λέει ο Ισαάκ και προσθέτει: «Αν δεν ήταν αυτός ο στόχος της ομάδας, δεν θα παίζαμε αυτό το ποδόσφαιρο που αποδίδουμε και προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να παίρνουμε τη νίκη. Το θέμα δεν είναι μόνο να το πιστεύουμε ότι θα γίνει, αλλά να το αποδείξουμε. Για την άνοδο ήρθαμε, γι’ αυτό δουλεύουν όλοι στην ομάδα. Για να είμαστε του χρόνου στη Super League». Ανάλογη και η άποψη του Ντάνι: «Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς. Δεν είμαστε ούτε στα μισά του πρωταθλήματος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε κάθε μέρα. Γι’ αυτό ήρθαμε. Για την άνοδο. Κανείς δε λέει ότι θα είναι εύκολο. Οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Δεν έχω ξεχωρίσει κάποια που σίγουρα θα ανέβει».

Η ευχή είναι… στόχος

Τους ζητήσαμε μια ευχή για το 2013, για τους ίδιους, τον Ηρακλή και τον κόσμο. Ο Ντάνι Λόπεθ τα… χώρεσε όλα σ’ ένα: «Αν μπορώ να κάνω μια ευχή, να βάλω μέσα τον εαυτό μου, την ομάδα και τον κόσμο, αυτή είναι να ανέβει η ομάδα στην Super League. Αυτό θέλουμε όλοι και το ζητάω από το νέο χρόνο». Αυτό ζήτησε και ο Ισαάκ Χοβέ: «Να ανέβει η ομάδα. Αυτό ζητάμε από το 2013. Να έχουμε υγεία να μην υπάρχουν τραυματισμοί».

Most Popular

To Top