Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Συνέντευξη με τον Γιώργο Στράντζαλη

Για έντεκα μέρες ο Ηρακλής προσπάθησε να βάλει τις βάσεις για την νέα σεζόν στο Ελατοχωρι.

Ο Γιώργος Στραντζαλής αποκάλυψε στο iraklis1908 τις σκέψεις του για τον Ηρακλή, τον εαυτό του αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν ώστε οι «κυανόλευκοι» να έχουν υψηλές προσδοκίες στο μέλλον .

 

«Μέσα από το περιβάλλον που δουλεύουμε και μέσα από την λειτουργία της ομάδας είμαστε ικανοποιημένοι. Είχαμε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αναγκαστικά έμειναν εκτός για κάποιες μέρες και δεν είχαν την ευχέρεια να ακολουθησουν ολόκληρο το πρόγραμμα της προετοιμασίας.

Ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να βγάζει ολόκληρη την προετοιμασία. Όσο χάνει μια προπόνηση αυτό του αφαιρεί αρκετά θετικά στοιχεία . Από την στιγμή που ξεκινήσαμε το χτίσιμο θέλουμε όλους τους παίκτες και μέσα από τον ανταγωνισμό ο καθένας θα διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα. Δεν είναι από αυτούς που ο παίκτης θα χάσει προπονήσεις και θα διεκδικήσει επι ίσους όρους θέση στην ενδεκάδα».

Αναφορικά με το πρόβλημα που υπάρχει και την πιθανότητα να αλλάξει κατηγορία η ομάδα τόνισε :

Δεν μπαίνω σε αυτή την διαδικασία. Έχω ένα υλικό και είμαι υποχρεωμένος να δουλέψω με αυτούς για οποιαδήποτε κατηγορία. Για αυτό έχω μια φιλοσοφία και νοοτροπία και δεν μας απασχολεί η κατηγορία που θα είμαστε. Δουλεύουμε ανεπηρέαστοι ανεξάρτητα από την απόφαση που θα υπάρξει . Μέσα από αυτό το ερέθισμα, κόντρα στην Κέρκυρα προσπαθήσαμε να δείξουμε τι βγάζουμε εμείς σαν ομάδα και αυτό το εισέπραξα».

Σχετικά με την πιθανή ενίσχυση του Ηρακλή είπε χαρακτηριστικά :

«Θα πρέπει να στελεχώσουμε στην ομάδα για να γίνουμε πιο δυνατοί. Θέλουμε πέντε παίκτες αλλά δεν θέλω να πω θέσεις. Μέσα από την προπόνηση και αυτοί θα ενταχθούν στο δυναμικό της ομάδας αλλά θα πρέπει να έχουν τον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας για να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα .

Στην Γ΄ Εθνική   στόχος μας θα είναι τρεις νεαροί παίκτες δυο μπακ και ένας παίκτης αριστερά».

Ο Γιώργος Στράντζαλης έχει προχωρήσει σε ανακατανομή ρόλων στους παίκτες και αρκετοί είναι αυτοί που δοκιμάζονται σε διαφορετικές θέσεις. Ο ίδιος ο προπονητής εξηγεί :

«Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο παίκτης θα πρέπει να είναι πολυσύνθετος. Βλέπουμε ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν τέτοιους παίκτες και θα πρέπει και εμείς να δίνουμε νέους ρόλους στους παίκτες. Η ταχύτητα σκέψης και ταχύτητα δυναμικής είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Διαθέτουμε τέτοιους παίκτες και μέσα από την προπόνηση που βγάζουμε τον γεμίζουμε ότι κάθε παίκτης είναι χρήσιμος για την ομάδα.

Όταν υπάρχει ο τρόπος και η γνώση απομένει να γίνει κατανοητό από τον ποδοσφαιριστή. Φαίνεται ότι η αφομοίωση από τους παίκτες να έρχεται σε αυτό το σημείο. Εστιάζουμε την προπόνηση μας μόνο με μπάλα. Σε μακρινές και κοντινές αποστάσεις, ώστε ο συμπαίκτης να βοηθάει παίρνοντας την μπάλα. Θέλουμε οι παίκτες να ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο που παίζουν . πρέπει να ταλαιπωρήσουμε , να μας αποδεχτεί , να τον κουράσουμε».

Ο φετεινός Ηρακλής είναι μια πρόκληση για τον καθένα ακόμα και για τον έλληνα τεχνικό που ίσως να είναι και ένα στοίχημα για αυτόν :

«Η δουλειά μου είναι . Στοιχήματα δεν βάζω. Δίνω τα πάντα για την ομάδα που εκπροσωπώ και πολύ περισσότερο για τον Ηρακλή. Θέλω να παλέψουμε για να πετύχουμε όλοι μαζί ώστε να απαλύνουμε τον πόνο των φιλάθλων που έχουν ταλαιπωρηθεί όλο αυτό το διάστημα. Ο συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια είναι οι φίλαθλοι μας και θα πρέπει να τους δώσουμε χαρά. Ο κόσμος του Ηρακλή βλέπει την προσπάθεια και στην συνέχεια κοιτάει το αποτέλεσμα.

Η ομάδα είναι έτοιμη σε μια ώρα και χαλάει σε μια ώρα. Η πρώτη αγωνιστική θα είναι ένα ορόσημο για τον βαθμό ετοιμότητας που θα έχουμε. Δεν δουλεύουμε για όλες τις αγωνιστικές. Πρέπει μέσα από τον ανταγωνισμό που θα έχουμε α κερδίσουμε την άνοδο σε όποια κατηγορία βρισκόμαστε.

Most Popular

To Top