Ελλάδα

Πότε και πού θα γίνουν πορείες λόγω ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη

Το χορό των κινητοποιήσεων για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι, οι ένστολοι με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο.

Στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, συγκεντρώνονται μέλη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των συνδικάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ ραντεβού συνάντησης στο σημείο δίνουν τα συνδικάτα των -υπό ιδιωτικοποίηση- ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ και της Εγνατίας Οδού καθώς και σωματεία άνεργων. Η πορεία που θα ακολουθήσουν είναι ακόμα άγνωστη, αλλά μάλλον θα κατευθυνθούν στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Ραντεβού στο άγαλμα του Βενιζέλου δίνουν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους θα συγκεντρωθούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Ο τελικός προορισμός θα είναι το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και το φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Στην ίδια πλατεία Συντριβανίου θα συγκεντρωθούν στις 18:00 μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης ενώ συγκεντρωση στην Καμάρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μέλη από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χωρου.

Στην Πλατεία Αγ.Σοφίας πρόκειται να συγκεντρωθούν στις 18:00 κινήσεις ενάντια στα μεταλλεία χρυσού από Χαλκιδική, Κιλκίς, Θράκη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα.

Από τις διαδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι Ηρακλειδείς. Η συγκέντρωσή τους θα γίνει στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου μπροστά από τα γραφεία της Αυτόνομης Θύρας 10 στην πλατεία Αριστοτελους.

Most Popular

To Top