Μπάσκετ Ηρακλής

Σχόλιο στο basketplus.gr για τον Ηρακλή

Ίσως οι περισσότεροι να έχουν ξεχάσει τον… ιστορικό Ηρακλή, που παλεύει στην Β΄ Εθνική με αξιοπρέπεια, που πηγάζει απ’ τους παίκτες του και τους προπονητές του.

basketplus.gr

Ο μπασκετικός κόσμος τείνει να ξεχάσει την ομάδα «τροφοδότη» του Ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία 10-12 χρόνια… Κι όχι άδικα – δεν φταίει ο κόσμος που ο Ηρακλής απ’ τη μια μέρα στην άλλη καταβαραθρώθηκε.

 

Το ζήτημα δεν είναι πλέον ποιος φταίει γι’ αυτό το κατάντημα. Φταίνε όλοι – οι πάντες. Όλοι όσοι διοίκησαν γνωρίζοντας ότι παίζουν, έστω και άθελα τους, το παιχνίδι άλλων. Οι διοικούντες του Γ.Σ. τα τελευταία χρόνια που γύρισαν την πλάτη στο μπάσκετ, γιατί πολύ απλά «δεν συνέφερε να συντηρούμε μια καλή ομάδα και στο μπάσκετ και στο βόλεϊ» (δήλωση Νίκου Αρταβάνη στην ΕΤ-3 προ πέντε ετών), οι παράγοντες που προσπαθούσαν αλλά δεν μπορούσαν, γιατί πολύ απλά δεν ήξεραν… Οι μάνατζερ που βρήκαν κι έκαναν στην πλάτη του Ηρακλή, λιγότερο απ’ όλους ο κόσμος που θα μπορούσε να είναι και αυτός πιο μαζικά παρών στις δύσκολες εποχές. Αλλά θαμπώθηκε κι αυτός απ’ τα τρόπαια του βόλει, που χρέωσαν τον σύλλογο με 110 εκ. ευρώ (μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις) στην Εφορία και στο ΙΚΑ.

Στο μπάσκετ αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας άνθρωπος που ασχολείται και είναι ο Χρήστος Χρηστίδης. Πρώην έφορος του Πιερικού, «ανέβηκε» στον Ηρακλή για να τον βοηθήσει. Πέραν αυτού, που βάζει και το χέρι στην τσέπη, ουδείς. Ο «ερασιτέχνης» στον οποίο ανήκει το τμήμα, έχει προσωρινή διοίκηση. Δε θέλουμε να ψέξουμε τα παιδιά που έχουν αναλάβει εκεί. Είναι όμως, οι περισσότεροι απ’ αυτούς, «μπασκετικοί». Δε νοείται να μην ασχολούνται με το πρόσχημα ότι ακόμη παραμένει στο Ιβανώφειο ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής, Μάκης Σαρλής! Δεν αποτελεί πρόβλημα η ΚΑΕ που πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης, νομικά, για να λειτουργήσει ένα τμήμα μπάσκετ, που έχει συνολικό μπάτζετ… 24 χιλιάρικα! Μέχρι τέλους της σεζόν, χρειάζονται αυτά τα χρήματα κι όμως κανείς δε συγκινείται!

Στο Ιβανώφειο η κατάσταση είναι απελπιστική, οι παίκτες παίρνουν ελάχιστα και αν τα παίρνουν, που δε φτάνουν ούτε για τις βενζίνες τους, οι προπονητές δεν έχουν πάρει σεντ, η ομάδα με το ζόρι πηγαίνει στους αγώνες για να παίξει. Το καταφέρνει όμως, γιατί έχει παίκτες με τσαμπουκά, έχει παιδιά με αγάπη για το μπάσκετ και έχει και… ταλέντο, όσο κι αν κάποιο το αμφισβητούν, επειδή έχει 3 νίκες μέχρι στιγμής!

Την Κυριακή ο Ηρακλής παίζει με τον Κόροιβο Αμαλιάδας με γενική είσοδο 5 ευρώ στο Ιβανώφειο, στις 3 το μεσημέρι. Να δούμε πόσοι θα συγκινηθούν και θα στηρίξουν την προσπάθεια, γιατί υπάρχει και το… «αύριο» που πρέπει να σκεφτούν οι «ιθύνοντες». Υπάρχει «αύριο» άραγε;

Most Popular

To Top