Συνέντευξη

«Μόνο ένα θαύμα τον σώζει»

Για οκτώ χρόνια φόρεσε την φανέλα του Ηρακλή και κατέκτησε και το κύπελλο Ελλάδος. Ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που ήταν διεθνής ως παίκτης του Ηρακλή, ενώ με τον Ολυμπιακό δεν ήταν στις επιλογές των ομοσπονδιακών προπονητών !

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Κουσουλάκη, έναν ποδοσφαιριστή που ξεχώρισε για το ηθος του, αλλα και το ταλέντο του, που απόλαυσαν για δυο σχεδόν δεκαετίες οι έλληνες φίλαθλοι.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής τιου Ηρακλή γύρισε πίσω τον χρόνο και θυμήθηκε πώς φόρεσε την φανέλα με τον Ημίθεο

«Τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανα σε ηλικία εννέα ετών, στην ομάδα που είχε ιδρύσει ο πατέρας μου στη Θεσσαλονίκη, τον Τιτανικό. Στα 11 μου πήρα μετεγγραφή στα τσικό του Ηρακλή. Με είχε δει ο αείμνηστος Θωμάς Ζαχαριάδης, του άρεσα και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Το 1971, σε ηλικία 17 ετών, έκανα το ντεμπούτο μου στην πρώτη ομάδα, με προπονητή τον Λάκη Πετρόπουλο.

Έχοντας αγωνιστεί σε Ηρακλή και Ολυμπιακό, σχολιάζοντας τον αυριανό αγώνα τόνισε: « Σαφώς και είναι δύσκολος αγώνας για τον Ηρακλή. Είναι γεμάτος προβλήματα και δεν είναι στην κατάσταση που θα πρέπει για έναν τέτοιο αγώνα. Πάντως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται».

Συνεχίζοντας ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ημιθέου συμπλήρωσε :

«Εκτός έδρας ο Ηρακλής αποδίδει καλύτερα και νομίζω ότι μπορεί να διεκδικήσει βαθμούς σε ορισμένους αγώνες , όπως με τον Πλατανιά, την Κέρκυρα , τα Γιάννινα και άλλες ομάδες».

Για την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα τόνισε : « Βλέπω ότι υπάρχουν δυσκολες καταστάσεις. Παίκτες φεύγουν , δε υπάρχει οικονομική ευχέρεια. Η ομάδα αγωνιστικα έχασε βαθμους με ομάδες που έπρεπε να κερδίσει. Τωρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλα γενικότερα μόνο ένα θαύμα τον σώζει».

Για τη διακριτική του απουσία από το ποδόσφαιρο: «Σαν άνθρωπος δεν είμαι εύκολος και δεν είμαι επικοινωνιακός. Παρακολουθώ τα πράγματα διακριτικά χωρίς να θέλω να λέω πολλά. Δεν με βρίσκει κανείς εύκολα, ούτε βγαίνω να σχολιάζω συχνά. Δεν έχω ούτε καν κινητό για να καταλάβετε. Μετά την προπονητική, ασχολήθηκα για δεκαεπτά χρόνια, όμως αηδίασα με τα όσα συνέβαιναν και σταμάτησα. Δεν μπορούσα να συνεργαστώ, είτε να συμμετέχω σε πράγματα που δεν με εξέφραζαν και το’ κοψα».

 

Ο Βαγγέλης Κουσουλάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 16 Απριλίου 1954. Ο βετεράνος άσος αγωνίστηκε 17 χρόνια στην Α’ Εθνική, έχοντας 410 συμμετοχές κι άλλες 15 στην Εθνική Ελλάδας.

Most Popular

To Top