Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Αλλάζει μορφή η Μίκρα

images_podosfairo2012-13_mikra4Σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο θα μετατραπεί η Μίκρα,όπως αναφέρει  η εφημερίδα  ARENAPRESS , όπου θα φιλοξένει εκατοντάδες νεαρούς αθλητές και παράλληλα θα προετοιμάζεται με τις καλύτερες συνθήκες η επαγγελματική ομάδα. Ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή και οι συνεργάτες του είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που αλλάξει ακόμα περισσότερο όψη στην Μίκρα.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Ηρακλή ο Σπύρος Παπαθανασάκης προσπάθησε να δώσει βαρύτητα στις ακαδημίες. Άλλωστε είναι γνωστή η αγάπη του για τους νεαρούς αθλητές και αυτό προσπαθεί να το πραγματοποιεί και στον Καναδά με το μεγάλο καμπ που έχει με διάφορες δραστηριότητες(Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πυγμαχία κ.α). Έτσι είχε δώσει εντολή να βελτιωθούν οι χώροι στην Μίκρα τόσο στο κτίριο που στεγάζει την ΠΑΕ όσο και στα βοηθητικά γήπεδα για να προπονούνται καλύτερα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά και τα τμήματα υποδομής. Στην συνέχεια βελτίωσε τις εγκαταστάσεις των αποδυτήριων των ακαδημιών που ήταν χρόνια παραμελημένες.

Ωστόσο δεν σταματήσει μόνο σε αυτό και προχωρεί ακόμα περισσότερο. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν χωματουργικές εργασίες ώστε να κατασκευαστούν ακόμα δυο βοηθητικά γήπεδα. Θα είναι μικρότερα (5Χ5) ώστε να μπορούν αν προπίνονται τα μικρά τμήματα των ακαδημιών της ομάδας. Θα βελτιωθεί ο ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου προκειμένου να λειτουργεί ακόμα περισσότερες ώρες η Μίκρα . Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν είναι σε καλή κατάσταση και έτσι κρίθηκε σκόπιμο να βελτιωθούν για να υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός.

Μέσα στις σκέψεις που υπάρχουν είναι στο απώτερο μέλλον να δημιουργηθούν και κάποιοι ξενώνες που θα φιλοξενούν νεαρούς αθλητές που θα έρχονται εκτός Θεσσαλονίκης.

Με αυτά τα δεδομένα η Μίκρα θα μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει το καλύτερο αθλητικό κέντρο της Ελλάδος και μάλιστα θα βρίσκεται εντός Θεσσαλονίκης, κάτι που θα βοηθήσει στην προσέλευση των νεαρών αθλητών. Γενικότερα τέτοιες ενέργειες έχουν σκοπό να βοηθήσουν τον Ηρακλή να δημιουργήσει μια «δεξαμενή» νεαρών αθλητών και κάποιοι από αυτούς να μπορέσουν να στελεχώσουν την επαγγελματική ομάδα. Παιδιά που θα έχουν «κολλήσει το μικρόβιο» του Ηρακλή και θα είναι δεμένα με την ομάδα.

Most Popular

To Top