Ρετρό

Το πιο αστείο πέναλτι που κέρδισαν ποτέ οι «κυανόλευκοι»(Vid)

iraklis_logoΟ Χάρης Μπανιώτης ήταν ο δράστης του πιο απίθανου πέναλτι που έχει σφυριχτεί σε επίπεδο Α’ Εθνικής και μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό στις 21 Μαρτίου 1988 παραδέχθηκε και ο ίδιος πως… «Αυτά συμβαίνουν μια φορά στα χίλια χρόνια».

Στις 21 Μαρτίου 1988 ο Χάρης Μπανιώτης δεν έγινε απλά το καθοριστικό πρόσωπο της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό, αλλά έγραψε τη δική του σελίδα ιστορίας στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής με ένα από τα πιο αστεία πέναλτι που έχει καταλογιστεί ποτέ στην πρώτη κατηγορία.

«Μπερδεύτηκα». Με αυτή τη λέξη δικαιολογήθηκε ο Χάρης Μπανιώτης όταν ρωτήθηκε γιατί έπιασε με τα χέρια την μπάλα στο 4o λεπτό μέσα στην περιοχή της ομάδας του.  «Ο Ηρακλής ξεκίνησε αποφασιστικά το παιχνίδι. Ήταν το 4ο λεπτό, όταν ο Γιώργος Παπαδόπουλος προσπάθησε από την δεξιά πλευρά να μπει στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά βρήκε στο δρόμο του τον Μπανιώτη και τον Πέτρο Μίχο.

Έσπρωξε, σπρώχτηκε, έπεσε στο έδαφος. Ο κόσμος φώναξε, διαμαρτυρήθηκε, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και τότε, εκ θαύματος από την εξέδρα ακούστηκε μια σφυρίχτρα. Ο Μπανιώτης βιάστηκε υπέρ του δέοντος και έσκυψε να μαζέψει την μπάλα μπροστά στα έκπληκτα μάτια αντιπάλων, συμπαικτών και διαιτητή. Αναμφισβήτητο πέναλτι καταλογίστηκε αμέσως και ένα λεπτό αργότερα ο Σάκης Αναστασιάδης έστελνε τον Γιώργο Πλίτση από τη μια πλευρά, την μπάλα από την άλλη και άνοιξε το σκορ στο Καυτανζόγλειο»

 

 

Most Popular

To Top