Την προσφυγή των ομάδων και σε τρίτο βαθμό προβλέπει ο νέος κανονισμός αδειοδότησης όπως ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους των ΠΑΕ στο σεμινάριο που οργάνωσε η ΕΠΟ την Πέμπτη (14/01) και στο οποίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος σε θέματα αδειδότησης των ομάδων, Γιώργος Δημητρίου και ο υπεύθυνος της UEFA για το ίδιο θέμα, Philip Rasmussen.
Αυτό σημαίνει πρακτικά πως εκτός από την προσφυγή τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης, οι ομάδες θα μπορούν να προσφύγουν και στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο.
Παράλληλα τονίστηκε πως τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν κατατεθεί από τους συλλόγους μέχρι τις 4 Απριλίου, ενώ οι εκδικάσεις των υποθέσεων θα ξεκινήσουν στις 10 του ίδιου μήνα.
Ο κ. Rasmussen αναφέρθηκε στο κομμάτι της αδειοδότησης αλλά και του financial fair play, τονίζοντας πως η UEFA θα μπορεί να κάνει έλεγχο στις ομάδες στις 30 Ιουνίου και 30 Σεπμεμβρίου προκειμένου να διαπιστώσει αν πληρούν τα κριτήρια.
Ο κ. Δημητρίου μίλησε με την σειρά του για τα κριτήρια αδειοδότησης, τονίζοντας πως σε αυτά έχει προστεθεί πως από την νέα σεζόν θα πρέπει οι σύλλογοι να έχουν 2 παίκτες από τα τμήματα υποδομής με επαγγελματικό συμβόλαιο οι οποίοι θα έχουν χρόνο συμμετοχής από 70 λεπτά σε πέντε αναμετρήσεις για τις επίσημες διοργανώσεις. Το θέμα αυτό συζητήθηκε από τις ομάδες εκτενώς και τέθηκε ο προβληματισμός για το πώς μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο σε περίπτωση που κάποιος παίκτης τραυματιστεί.
Αναφορικά με τα κριτήρια συμμετοχής των ομάδων της Super League, παραμένουν ως έχουν, ενώ για τις ποινές υπεύθυνο είναι το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας αρχής. Αναφορικά με την Football League, τα κριτήρια συμμετοχής δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει, ενώ δεν διευκρινίστηκε ποιες θα είναι οι ποινές για τις ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτηθούν.