Πόλο

Τέλος ο Μαντζουρίδης

polo4Σημαντικές εξελίξεις στην ανδρική ομάδα πόλο του Ηρακλή, καθώς απολύθηκε πριν από λίγη ώρα ο Χρήστος Μαντζουρίδης, προπονητής της ομάδας. Η αιτία ήταν η διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ του πρώην πλέον προπονητή του Γηραιού και της διοίκησης της ομάδας, καθώς σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαντζουρίδης στην pisina.net, δεν υπήρχε η οικονομική και η ψυχολογική στήριξη που θα περίμενε από τους ανθρώπους του Ηρακλή.

Το όλο θέμα το οποίο δεν είχε βγει μέχρι τώρα προς τα έξω ξεκίνησε από τις δύο αποστολές που κατέβηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα, τις οποίες τις πλήρωσαν οι αθλητές από την τσέπη τους. Αναλυτικά τα όσα είπε ο κύριος Μαντζουρίδης:

Χρήστος Μαντζουρίδης – Πρώην Προπονητής Ηρακλή

«Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής είναι μεγάλο και τις δύο αποστολές στην Αθήνα τις πλήρωσαν οι ίδιοι οι παίκτες της ομάδας. Εγώ με αυτήν την κατάσταση ένιωθα εκτεθειμένος απέναντι στους αθλητές μου και τα παιδιά ήθελαν να γνωρίζουν αν η ομάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδα μιας τελικής φάσης, είτε αυτήν αφορούσε τα πλέι οφ, είτε τα πλέι άουτ. Χθες βράδυ είχαμε μια συγκέντρωση με τα παιδιά και μέσα σε κλίμα συναίνεσης αποφασίσαμε να δώσουμε τα πάντα μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Δώσαμε όρκο αφοσίωσης στην ομάδα, αφού τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά ουσιαστικά τα έχω μεγαλώσει. Και όλα αυτά ενώ είμαι ήδη απλήρωτος από τον Ιανουάριο και πέρυσι χάρισα το 30% των χρημάτων. Ήξερα ότι δε θα πάρω τίποτα και ότι θα συνεχίσω μόνο για τα παιδιά. Σήμερα το πρωί με κάλεσε ο έφορος της ομάδας και μου είπε ότι πρέπει να παραιτηθώ από προπονητής της ομάδας. Εγώ φυσικά μετά τα χθεσινοβραδινά δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο, αφού θα φαινόμουν ασυνεπής στους αθλητές και τον κάλεσα να πάρει αυτός την απόφαση και να με απολύσει. Δε θα χρεωνόμουν σε καμία περίπτωση την παραίτηση, γιατί σε τέτοια περίπτωση θα ήμουν ανακόλουθος των λόγων μου. Έτσι μου ανακοινώθηκε η απόλυση. Εγώ το μόνο για το οποίο πίεσα τη διοίκηση είναι για τα χρήματα που πλήρωσαν οι αθλητές για να πάμε αποστολές στην Αθήνα και όχι για κάποιο προσωπικό όφελος«.

Για το πόσο καιρό υπάρχει αυτό το πρόβλημα: «Ήδη από τον Ιανουάριο ήξερα ότι υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 40 παιδιά στις ακαδημίες της ομάδας. Το πρώτο πράγμα που είπα στους διοικούντες ήταν να τα κανονίσουν ώστε να βγουν τα χρήματα για να παίξουμε όλους τους αγώνες και να με αφήσουν τελευταίο στις πληρωμές. Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό ότι αυτό το σύλλογο τον αγαπάω και τον έχω υπηρετήσει για πολλά χρόνια«.

Για το αν θα κατέβει κανονικά η ομάδα στους επόμενους αγώνες: «Οι έφοροι χθες διαβεβαίωσαν τους αθλητές της ομάδας πως οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας θα συντελεστούν κανονικά. Βέβαια η ίδια υπόσχεση δόθηκε πριν το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό, αλλά αν δεν ήταν οι αθλητές να πληρώσουν τα έξοδα δε θα κατεβαίναμε καθόλου. Με πείραξε που το πρόβλημα ήταν επαναλαμβανόμενο, γιατί μπορώ να καταλάβω τις δυσκολίες της στιγμής. Την επόμενη αγωνιστική παίζουμε με την Κέρκυρα. Εκεί τα έξοδα είναι πολλά«.

Pisina.net

Most Popular

To Top