Ελλάδα

Πρωην προπονητής στον ΠΑΟΚ μπλεγμένος σε σκάνδαλο στο Βέλγιο

Μέγα σκάνδαλο με στημένους αγώνες, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος συγκλονίζει το ποδόσφαιρο του Βελγίου.

Οι αστυνομικές και οικονομικές αρχές της χώρας προχώρησαν σε μπαράζ συλλήψεων ατζέντηδων, διαιτητών και προπονητών, στο πλαίσιο συντονισμένη επιχείρηση των με στόχο να εξαρθρωθεί πιθανό κύκλωμα που δρούσε στο ποδόσφαιρο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο προπονητής της Κλαμπ Μπριζ, Ιβάν Λέκο, που πέρασε από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2015-2016 ως βοηθός του Ιγκορ Τούντορ.

Η Μπριζ επιβεβαίωσε ότι ο προπονητής της δεν ήταν παρών στη σημερινή προπόνηση, ωστόσο κάνει λόγο για κλήση του για κατάθεση και όχι για σύλληψη.

Το βαρύτερο όνομα ανάμεσα σε αυτό των συλληφθέντων είναι ο μάνατζερ Μότζι Μπαγιάτ, ο ισχυρότερος άνθρωπος στο ποδόσφαιρο του Βελγίου. Πληροφορίες των βελγικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί συμβόλαια και έγγραφα που αφορούν μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Oι έρευνες των αρχών αφορούν παίκτες που είχαν σχέση τόσο με τον Μπαγιάτ όσο και με τον μάνατζερ Ντέγιαν Βελίκοβιτς, ο οποίος είναι λιγότερο γνωστός και έκανε δουλειές με πιο μικρούς συλλόγους του Βελγίου, όπως η Μαλίν και η Λόκερεν.

Ακόμη συνελήφθησαν ο πρώην προπονητής της Άντερλεχτ, Χέρμαν φαν Χόλσμπεεκ. Ο σύλλογος ενημέρωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές και διαχώρισε τη θέση της σε σχέση με την εμπλοκή του πρώην προπονητή της.

Χειροπέδες μπήκαν και στους δύο διεθνείς διαιτητές Σεμπαστιάν Ντελφιέρ και Μπαρτ Βερτέντεν και ελέγχεται ο ρόλος τους σε στήσιμο αγώνων.

Ολοι τους βαρύνονται με κατηγορίες υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Most Popular

To Top