Ελλάδα

Προς κατάργηση το υφυπουργείο Αθλητισμού;

andrianos

Τελευταίος υφυπουργος αθλητισμού θα ειναι ο Ανδριανός ;

Αναμένοντας το νέο κυβερνητικό σχήμα που πιθανότατα θα προκύψει την Τρίτη 27/1, υπάρχουν τις τελευταίες ώρες πολλές φήμες και σενάρια που δίνουν και παίρνουν.

Ένα από αυτά, αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να καταργήσει το υφυπουργείο Αθλητισμού και να το μετατρέψει σε… «σκέτη» Γενική Γραμματεία, όπου θα υπάρχει ένας γ.γ.Α. με ενισχυμένες αρμοδιότητες. Στο πλαίσιο του ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος που θέλει να δημιουργήσει ο νέος πρωθυπουργός, ο αθλητισμός δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς δεν αποκλείεται να απορροφηθεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Θυμίζουμε ότι η θέση του υφυπουργού Αθλητισμού είχε καταργηθεί και επί Γιώργου Παπανδρέου, ενώ «κουμάντο» στον αθλητισμό με αυξημένες αρμοδιότητες έκανε τότε ο γενικός γραμματέας, Πάνος Μπιτσαξής (με προϊσταμένους τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο και τον υφυπουργό, Γιώργο Νικητιάδη).

Επίσης, ο αθλητισμός είχε «μετακινηθεί» στο Παιδείας και από τον Αντώνη Σαμαρά, για ένα διάστημα από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιούνιο 2013, για να «επιστρέψει» στη συνέχεια στο Πολιτισμού. Όμως τα γραφεία του υφυπουργείου Αθλητισμού και της ΓΓΑ παρέμειναν στο κτίριο του Υπουργείου Παιδεία

www.sdna.gr

Most Popular

To Top