Ελλάδα

Ποια είναι η Καστοριά ,που υποδέχεται ο Ηρακλής

Η αυριανή αντίπαλος του Ηρακλή, η Καστοριά, συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2 Κατηγορία. Πέρσι κατέκτησε την πρώτη θέση στον Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής Κατηγορίας, πραγματοποιώντας πολύ καλή και σταθερή πορεία, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Σούλιου, που και φέτος κάθεται στον πάγκο της. 

 

Ο Αθλητικός Σύλλογος Καστοριάς ιδρύθηκε το 1980 και έδρα της είναι το Δημοτικό Στάδιο Καστοριάς «Δημήτρης Διαμαντίδης», απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του ο μεγάλος αυτός παίκτης, που μετά ανδρώθηκε στον ΗΡΑΚΛΗ.

Το ανδρικό τμήμα της Καστοριάς, ξεκινώντας από το τοπικό Πρωτάθλημα Δυτικής Μακεδονίας κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να ανεβεί 3 κατηγορίες και είναι η πρώτη και μοναδική ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία. Το παιδικό και εφηβικό τμήμα τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στα Πρωταθλήματα Δυτικής Μακεδονίας και έχουν προκριθεί 3 φορές στην τελική φάση (6άδα) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Προπονητής της ομάδας τα τελευταία χρόνια είναι ο Γιώργος Σούλιος, ενώ κινητήριος μοχλός μέσα στο παρκέ ο πολύπειρος πλέιμεϊκερ Γιάννης Κυριακόπουλος. Φέτος αποκτήθηκαν επίσης έμπειροι παίκτες, όπως ο «bomber» από τα 6.75 Νίκος Κακλαμάνος και οι δυναμικοί Γιώργος Μπρόζος, Νίκος Λιμπάρης και Τάσος Χαρισμίδης, όπως και ο ικανός σκόρερ Απόστολος Ναούμης. Συνεχίζουν από πέρσι ο Ελευθεριάδης, ο Απιδόπουλος, ο Τερσενίδης και ο Σταμάτης Μπένας, που έπαιξε στον ΗΡΑΚΛΗ.

 

To Top