Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Ο «ψαλιδάκιας» σκόραρε και με τους δύο

logo1Στις 17 Μαρτίου του 1962 ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ηρακλή στην Λεωφόρο και επικράτησε για δεύτερη φορά με σκορ 4-1 μέσα σε μια τριετία. Ο ποδοσφαιριστής που άνοιξε τον χορό των γκολ ήταν ο Κώστας Τουμπέλης στο 15 ο λεπτό. Καμάρας, Πανάκης και Δομάζος πέτυχαν τα υπόλοιπα τρία ενώ ο Ξυλάς είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 18′.

Η ιδιαιτερότητα είναι ότι ο Κώστας Τουμπέλης που είχε έφεση στο να σκοράρει με ανάποδα ψαλίδια είχε σκοράρει και κόντρα στον Παναθηναϊκό με τη φανέλα του Ηρακλή τη σεζόν 1959-60 με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι. Είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που είχε χαρίσει τη νίκη στον γηραιό που τότε είχε χρησιμοποιήσει ως έδρα το Χαριλάου.

Έτσι ο Κώστας Τουμπέλης είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε και με τις δύο φανέλες, αρχικά με την φανέλα του Ηρακλή κόντρα στον Παναθηναϊκό το 1960 και εν συνεχεία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ηρακλή στη Λεωφόρο.

Η μεταγραφή του Κώστα Τουμπέλη από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε το 1961 έναντι του αστρονομικού για την εποχή ποσού των 240.000 ευρώ! Δεν έκανε την πολύ μεγάλη καριέρα ίσως γιατί είχε πέσει στην πράσινη υπερόμαδα των αρχών της δεκαετίας του 60′ με τους εννιά διεθνείς.

Most Popular

To Top