Ποδόσφαιρο

Ο Παπαδόπουλος, ο Θεοδωρίδης και η επόμενη μέρα

Στις αρχές του καλοκαιριού ο Ηρακλής βρίσκονταν σε ημιθανή κατάσταση, αφού δεν υπήρχε επόμενη μέρα και κυρίως ο άνθρωπος που θα μπορούσε να στηρίξει οικονομικά την ομάδα. Επιπλέον ήταν ρευστό το τοπίο σχετικά με τα χρέη που θα ακολουθούσαν από την προγενέστερη ΠΑΕ (αυτή του Παπαθανασάκη).

Η κατάσταση άλλαξε εντυπωσιακά και στον Ηρακλή βρέθηκε ο Τομ Παπαδόπουλος, με τον Παύλο Μυροφορίδη να αναλαμβάνει τον σχεδιασμό. Ταυτόχρονα ο Ηλίας Θεοδωρίδης άρχισε να στέλνει μηνύματα και της δικής του έλευσης στην ΠΑΕ. Τελικά αυτό έγινε λίγο καιρό αργότερα και φάνηκε ότι ο Ηρακλής είχε όλα τα συστατικά για να πετύχει τους στόχους του.

Η χαρά όμως δεν διαρκέσει για αρκετό καιρό και η βαριά ήττα από τον Ατρόμητο στο κύπελλο, ξεκίνησε μια σειρά αλυσιδωτών εξελίξεων με τον Ημίθεο να βρίσκεται σε μια διαδικασία αλλαγής σε πολλούς τομείς. Ο Ηλίας Θεοδωρίδης μπήκε δυνατά στην ΠΑΕ και έβαλε και αρκετά χρήματα για να αλλάξει η κατάσταση. Έγιναν κινήσεις για την αλλαγή του ρόστερ και του προπονητικού τιμ και κάποια στιγμή (μετά την νίκη με τον Βόλο) άρχισαν να διαφαίνονται θετικές εξελίξεις. Ωστόσο στον Ηρακλή ποτέ δεν υπάρχουν εύκολα με αποτέλεσμα να χαθούν οι ευκαιρίες που βρήκε στον δρόμο του ο Ημίθεος και καταλήξαμε στην Κυριακή με όσα ακολούθησαν στον αγώνα με την Κέρκυρα.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ηρακλής δεν κατάφερε να λειτουργήσει ενιαία σε αυτό το διάστημα και φτάσαμε στην κορύφωση όπου οι δυο τάσεις που υπάρχουν μέσα στην ΠΑΕ συσπειρώθηκαν στα …άκρα. Δείχνει απίθανο να υπάρξει σημείο τομής κάτι που θα ήταν το ιδανικό και να κατορθώσουν να συνεργαστούν. Αυτό σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις. Ο Θεοδωρίδης δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει πίσω και ο Παπαδόπουλος αρχίζει να σκέφτεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να λειτουργήσει μόνος του την ομάδα. Μακάρι να βρεθεί έστω και την τελευταια στιγμή ένας τρόπος ώστε να καμφθούν κάθε είδους αντιπαραθέσεις που υπάρχουν, όμως αυτό φαίνεται εξαιρετικά απίθανο.

Το καλοκαίρι φάνταζε πολυτέλεια να αναλάβει τον Ηρακλή, ο Ηλίας Θεοδωρίδης και αν γίνονταν τότε θα μιλούσαν όλοι για ένα σημαντικό ορόσημο. Ήρθε έστω και με καθυστέρηση στον Ημίθεο, έβαλε χρήματα προσπάθησε αλλά όπως φαίνεται δεν μπορεί να λειτουργήσει με την υπάρχουσα κατάσταση η ΠΑΕ, με δυο διαφορετικές προσεγγίσεις.

Όλα δείχνουν ότι η διανδρία οδηγείται στο τέλος της, όμως όποιο και αν αυτό θα πρέπει μέσα από την ζημιά να υπάρξει κέρδος.

Να μπουν οι βάσεις για την επόμενη σεζόν, να υπάρξει ένα πλάνο για την επόμενη περίοδο( παίκτες, προπονητές, προετοιμασία) και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν τις παλιές οφειλές.

Φυσικά δεν θα εγκαταλειφθεί σε καμιά περίπτωση η προσπάθεια ώστε η ομάδα να τερματίσει όσο γίνεται ψηλότερα γιατί με 2-3 διαδοχικές νίκες, πολλά μπορούν να αλλάξουν. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να ξεκινήσει ένα ουσιαστικό συμμάζεμα της ομάδας για να μπορέσει επιτέλους ο Ηρακλής να γίνει πραγματικός ΗΡΑΚΛΗΣ σε όλα τα επίπεδα.

Most Popular

To Top