Οι ειδικές συνθήκες που γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες για διαφορετικούς λόγους κάθε χρονιά, προκαλούσαν πάντα το ερωτηματικό στις περιόδους μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Στο διάστημα δηλαδή στο οποίο διεξάγονταν ο τελικός –συνήθως και οι ημιτελικοί- του Κυπέλλου παράλληλα με τα παιχνίδια της Εθνικής. Ποιοι θα επιστρέψουν με την ίδια εικόνα μετά τη διακοπή; Ο Ηρακλής σίγουρα θα είναι μια άλλη ομάδα.
Ο φετινός Ηρακλής είναι μια κατηγορία από μόνος του. Ξέχωρα από τις αλλαγές στον πάγκο του, από τον Σκουρτόπουλο στον Κουφό με ενδιάμεσο τον Μπούτσκο και στη συνέχεια στον Μέξα, οι αλλαγές στο ρόστερ ήταν τόσες πολλές που δεν θα ήταν υπερβολή να μιλήσει κανείς για δύο διαφορετικές ομάδες. Αυτήν που άρχισε τη σεζόν και αυτή που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα την τελειώσει.
Μόλις πέντε, συμπεριλαμβανομένων και των πιτσιρικάδων, άρχισαν και… συνεχίζουν. Είναι οι Γάιος Σκορδίλης, Δημήτρης Χαριτόπουλος, Κώστας Παπαδάκης, Γιώργος Φίλλιος και Γιώργος Πετανίδης. Οχτώ αποχαιρέτησαν στην εξέλιξη της σεζόν, οι Έλστον Τέρνερ, Ρέτζι Λιντς, Τράβις Ντάνιελς, Γιάννης Κουζέλογλου, Ράιαν Τέιλορ, Τόνι Ντάγκλας, Ράιαν Γούλριτζ και Γιάννης Αγραβάνης.
Η ουσία είναι ότι ο Ηρακλής κατάφερε, έστω και με καθυστέρηση, να κλείσει κάποιες από τις «τρύπες» που δημιουργήθηκαν. Κάποιες, γιατί τα κενά των Ελλήνων που αποχώρησαν (Κουζέλογλου, Αγραβάνης) διατηρήθηκαν. Ακόμη κι έτσι όμως από τις αρχές Μαρτίου, από το μεθεπόμενο Σάββατο δηλαδή και το τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα δούμε έναν νέο Ηρακλή.
Μία πρώτη… γεύση πήραμε στα εκτός έδρας παιχνίδια με το Περιστέρι και τον Παναθηναϊκό. Έχασε στα σημεία στο Περιστέρι και ζόρισε αρκετά τον Παναθηναϊκό, γεγονός που δημιούργησε μέσα στην ίδια την ομάδα το αίσθημα της αυτοπεποίθησης. Αυτό ενισχύθηκε από την απόφαση δικαίωσης από το ΑΣΕΑΔ που επέστρεψε τον Ηρακλή τους τρεις βαθμούς και του επέτρεψε να μπει ξανά στο κόλπο της παραμονής, αφού «έπιασε» στις τρεις νίκες τον Ιωνικό.
Πέραν από τον… παλιό Μπράντον Γκάρετ που παίζει στον Ηρακλή από τον Δεκέμβριο και έχει κάνει ήδη επτά παιχνίδια στο Πρωτάθλημα, οι υπόλοιποι είναι «φρέσκοι» στο Ιβανώφειο. Ο Μαρκ Ντολεζάι που έδειξε λίγα πράγματα στις τρεις πρώτες εμφανίσεις του και ο Μάικ Χένρι που έδειξε ότι μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες, έδωσαν τα πρώτα δείγματα γραφής. Από τις 5 Μαρτίου όμως με τον Ηρακλή θα εμφανιστούν τρεις ακόμη Αμερικανοί που δεν είναι στοιχήματα αφού «κουβαλάνε» εμπειρία που θα τη χρειαστεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης…
*Ο 29χρονος Τόνι Ρότεν είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο βιογραφικό όλων, με 151 παιχνίδια στο ΝΒΑ. Παίκτης που παίζει και στις δύο θέσεις των γκαρντ έχοντας την ικανότητα να βοηθήσει τόσο στο εκτελεστικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.
*Ο 27χρονος Κέισον Γουντς είναι παίκτης επίσης με ευρωπαϊκή εμπειρία έχοντας περάσει από την Ολλανδία και την Πολωνία. Αγωνίζεται κατά βάση στο «2».
*Ο 32χρονος Τζαμάρ Έιμπραμς, ο τελευταίος από αυτούς που αποκτήθηκαν και είναι ήδη στη Θεσσαλονίκη, θα κληθεί να δώσει αθλητικότητα και ενέργεια, παίζοντας στις θέσεις των φόργουορντ. Είναι ύψους 2,01 με καλό τρίποντο και ικανοποιητικούς μέσους όρους στα ριμπάουντ.
Ο Ηρακλής γέμισε το ρόστερ του και, εκμεταλλευόμενος το σερί των πέντε ηττών του Ιωνικού, έπαψε να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον υποβιβασμό. Χωρίς να μπορεί κανείς εξ ορισμού να βγάλει από το κάδρο Λάρισα και Απόλλωνα που έχουν ωστόσο «αέρα» δύο νικών έχοντας από πέντε, η μάχη της ουράς φαίνεται να είναι, με τα σημερινά δεδομένα, υπόθεση των δύο. Το μεταξύ τους παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής στη Νίκαια, ίσως αποδειχτεί καθοριστικό αλλά ο Ηρακλής έχει το μικρό πλεονέκτημα της νίκης με πέντε πόντους στο ματς του πρώτου γύρου.
ΠΗΓΗ:BASKETA.GR