Μάκης Ιωαννίδης

Ο Ηρακλής και η εθνική ομάδα του Euro2004

euro2004Παρακολουθώντας κάποιος την φετινή πορεία του Ηρακλή, μπορεί να παρατηρήσει ομοιότητες  με την εθνική ομάδα που είχε κατακτήσει το EURO2004.

Μπορεί σε πρώτη φάση ο παραλληλισμός να είναι άστοχος αλλά υπάρχουν αρκετές ομοιότητες που μπορούν να αναφερθούν.

1)      Καταρχήν η βάση της ομάδας  είναι η σωστή αμυντική λειτουργία. Για να πετυχει κανείς  γκολ στον Ηρακλή θα πρέπει να ματώσει. Τα επιτεύγματα  των «κυανόλευκων» είναι μεγάλα και ξεπερνούν τα όρια της Ελληνικής πραγματικότητας.

2)      Η ομάδα δεν χάνει. Από την στιγμή που δεν μπορεί αν κερδίσει έναν αγώνα ( σπάνιο φαινόμενο) τουλάχιστον δεν χάνει, όπως συνέβαινε πολλές φορές στο παρελθόν.

3)      Ακόμα και σε μέρες που δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο καταφέρνει να κερδίζει τους αγώνες.

4)      Οι κινήσεις που γίνονται από τον Νίκο Παπαδόπουλο  κατά 90% βγαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι αλλαγές του είναι αποδοτικές και οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο ή  ξεκινούν στην 11αδα χωρίς να είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής τον δικαιώνουν.

5)      Η ομάδα έχει και την τύχη με το μέρος της καθώς όπως λέει ο λαός η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς.

6)      Έχει παίκτες που δουλεύουν για την ομάδα και όχι  για τους εαυτούς τους

7)      Έχουν αποκτήσει πλέον ψυχολογία και ακόμα και την Μπαρτσελώνα να τους φέρει κανείς να αντιμετωπίσουν θα πιστεύουν ότι  θα την κερδίσουν και αυτό θα επιδιώξουν να κάνουν.

8)      Βρίσκει επιλογές να σκοράρει και δεν περιορίζεται μόνο σε έναν ποδοσφαιριστή.

9)      Διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα που καταφέρνουν να συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους.

10)   Η ομάδα χτυπαει εκει που δεν την περιμένει κανείς και μετά στραγγαλίζει τον αντίπαλο της με σωστή αμυντική λειτουργία.

Most Popular

To Top