Ποδόσφαιρο

Οι αλήθειες του Ρόκα και ο ΗΡΑΚΛΗΣ που πρέπει να δημιουργηθεί

Τα λεγόμενα του Εμμανουέλ Ρόκα μετά το τέλος της αναμέτρησης στην συνέντευξη Τύπου , κατά γενική ομολογία αποκρυσταλλώνουν την πραγματικότητα. Ένας προπονητής που δεν γεννήθηκε Ηρακλής, δεν προέρχεται  από την οικογένεια του Ηρακλή, όμως μίλησε πιο κυανόλευκα από τον καθέναν. Η ομάδα πέρασε πολλά φέτος και δεν μπορεί να πετύχει τον πρωταρχικό της στόχο.

Πρέπει όμως να χτίσει για την επόμενη σεζόν και να βάλει τις βάσεις, όχι για να γίνει απλά μια ομάδα που θα κυνηγήσει την άνοδο της, άλλα να γίνει πραγματικός Ηρακλής. Αυτό δεν γίνεται μέσα σε έναν μήνα, ούτε να διώχνεις συνεχώς δεκαπέντε ποδοσφαιριστές και να παίρνεις άλλους δεκαπέντε. Ο Ρόκα προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι από την ζημία της φετινής σεζόν μπορεί να βγάλεις ένα κέρδος που μπορεί στο μέλλον να αποδειχθεί και σημαντικό.

Μπορεί ο Ρόκα να μην είναι αυτός που μπορεί να το πετύχει, όμως δεν γίνεται ο Ηρακλής να αλλάζει κάθε 2-3 εβδομάδες προπονητή. Αυτές είναι τακτικές πανικού που δεν οδηγούν πουθενά και φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα.

Πλέον οι κυανόλευκοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα παλέψουν όσο μπορούν για να προσεγγίσουν τις πρώτες θέσεις. Αν το καταφέρουν θα ειναι κάτι εξαιρετικό. Αν όχι τότε θα έχουν τουλάχιστον κάνει την προσπάθεια τους και θα έχουν δημιουργήσει μια δυνατή βάση για την επόμενη σεζόν.

Το κυριότερο είναι να κατορθώσει ο Ηρακλής να γίνει σοβαρός, δημιουργικός, οργανωτικός, δυνατός και έτσι όπως τον είχε συνηθίσει ολόκληρη η Ελλάδα. Να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που δεν θα έχει απλά στόχο την επιστροφή στην Σούπερ Λιγκ, αλλά να γίνει ΗΡΑΚΛΗΣ.

Με αυτό τον γνώμονα θα πρέπει να πορευτούν όλοι μέσα στην ομάδα, διοίκηση, παίκτες , προπονητές και φίλαθλοι για να γίνει πραγματικότητα ο Ηρακλής των επόμενων χρόνων.

 

Most Popular

To Top