Ελλάδα

Οι… αθλητικοί που δεν τα κατάφεραν

Τρεις άνθρωποι από τον αθλητικό χώρο κατάφεραν να εκλεγούν με τον Βασίλη Κικίλια ν’ αναμένεται ν’ αναλάβει το υπουργείο Άμυνας. Εκτός Τσιλιγγίρη, Φύσσας, Κυριάκος.

Ηχηρά ονόματα από τον χώρο του αθλητισμού, φόρεσαν το κουστούμι τους και διεκδίκησαν την εκλογή τους στις Εθνικές Εκλογές 2019.

O Βασίλης Κικίλιας εκλέχτηκε πίσω από την Όλγα Κεφαλογιάννη στην Α’ Αθηνών. Με σχεδόν 37.826 ψήφους ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας αναμένεται ν’ αναλάβει το υπουργείο Αμύνης.

Η Άννα Καραμανλή θα συνεχίσει να έχει παρουσία στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς εκλέχθηκε στον Νότιο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Επίσης, εκλέχθηκε η Σοφία Σακοράφα, πρωταθλήτρια ακοντισμού. Στο Νότιο Τομέα Αθηνών είναι η υποψήφια που εκλέχτηκε με τη «Μέρα25» του Βαρουφάκη.

Στους ηττημένους ο Δημήτρης Παπανικολάου δεν κατάφερε να εκλεχθεί με τη Νέα Δημοκρατία, όπως κι ο Τάκης Φύσης.

Όπως, αναφέραμε και νωρίτερα εκτός έμεινε και ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στον Νότιο Τομεά Αθηνών. Στη Ζάκυνθο ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την έδρα κι έτσι ο Σταύρος Κοντονής έμεινε εκτός.

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας δεν κατάφερε να εκλεγεί ξανά, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών δεν τα κατάφερε η Ελένη Αυλωνίτου, ενώ ο Στιβ Γιατζόγλου κατέβηκε με την Χρυσή Αυγή που έμεινε εκτός Βουλής.

Τέλος, ο Κυριάκος Κυριάκος, διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που κατέβηκε με το ΚΙΝΑΛ δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπως και η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη που ήταν υποψήφια στη Β’ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία.

Most Popular

To Top