Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Μπροστάρης σε «μέτωπο» για 14 ομάδες και στη Super League 2

Η διαδικασία αναδιάρθρωσης των Πρωταθλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκίνησε από το καλοκαίρι ουσιαστικά, βρίσκεται σε εξέλιξη και στην τελική της ευθεία για να εφαρμοστεί.

Εφόσον περάσει μέσω της σχετικής τροπολογίας σε νομοσχέδιο από την ολομέλεια της Βουλής, προβλέπεται να προκύψουν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες: Η Super League (14 ομάδες), η Super League 2 (12 ομάδες) και η Football League (14 ομάδες).

Στην εν εξελίξει Football League και η 10η θέση εξασφαλίζει την παρουσία στην επόμενη SL2, οι θέσεις 11-12 οδηγούν στη νέα Fl και οι υπόλοιπες στη Γ’ Εθνική (4η κατηγορία).

Ο Ηρακλής οργανώνει… μέτωπο μεταξύ των ομάδων της Football League (προφανώς ιδιαίτερα όσων επίσης έχουν άμεσο ενδιαφέρον) προκειμένου να ζητήσει απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και ιδιαίτερα από την Πολιτεία μετατροπή στο πλάνο.

Θεωρητικά, φαινομενικά «μικρή», αλλά ουσιαστική. Πέραν των Super League και Football League, οι «κυανόλευκοι» συσπειρώνουν δυνάμεις και άλλων ομάδων, ετοιμάζοντας έγγραφη πρόταση-αίτημα να διεξαχθεί με 14 ομάδες και η επόμενη Super League 2.

Οι «κυανόλευκοι» προσπαθούν να πιέσουν καταστάσεις και να «σωθεί» κάπως έτσι η παρτίδα, εκτιμώντας παράλληλα πως σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο η διαφορά της οικονομικής εισροής στα ταμεία των Π.Α.Ε. της νέας Super League 2 δε θα είναι τόσο απαγορευτική, ιδιαίτερα αν συγκρίνει τα σημερινά μηδαμινά έσοδά τους.

Επίσης στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει ενδείξεις αντιδράσεων σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση ακόμη από στελέχη και εντός κυβέρνησης, που εκπροσωπούν εκλογικές περιφέρειες με ομάδες που αδικούνται από το πλάνο.

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

Most Popular

To Top