Ποδόσφαιρο

«Μπορούμε και φέτος να έχουμε πορεία στο κύπελλο»

Για την προσπάθεια του φετινού Ηρακλη αναφέρθηκε ο Κλεϊτον τονίζοντας:

«Θα μπαίνω στο γήπεδο για να κερδίζουμε, να πρωταγωνιστήσουμε. Θα προσπαθήσω με όλες τις δυναμεις μου. Να κάνουμε και μια καλή πορεία στο Κύπελλο. Είμαστε ακόμη στην αρχή, θέλουμε να βελτιώσουμε πολλά. Είμαστε καινούρια ομάδα, να γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας καλύτερα. Σιγά-σιγά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε». Υιοθέτησε επίσης και τη λύσσα που πρέπει να υπάρχει και επικαλέστηκε ο Παύλος Μυροφορίδης: «Όπως τα είπε ο Παύλος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πρέπει να μπαίνεις σε κάθε αγώνα μέσα-εξω να κερδίζεις, σε καλό ή κακό γήπεδο. Να προσαρμοστείς σ’ όλες τις συνθήκες και να κερδίζεις. Πρέπει να έχεις αυτή τη λύσσα μέσα σου, να ξέρεις να κερδίζεις».

Για τη βοήθεια του κόσμου σχολίασε: «Είναι πολύ σημαντική για εμάς. Να είμαστε ενωμένοι. Μαζί. Η ομάδα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Για να φτάσει εκεί που ανήκει, όλοι μαζί να έχουμε ένα κοινό στοχο, για να περάσουμε τα εμπόδια που θα έχουμε στη διαδρομή μας».

«Είμαστε φαβορί, να πιεστούμε»

Ο τίτλος του φαβορί, λόγω ονόματος και ρόστερ, επιβαρύνει την ομάδα; Ο «Κλέι» είναι ξεκάθαρος: «Ετσι είναι. Είμαστε φαβορί. Δεν μας επηρεάζει αρνητικά. Είμαστε ο Ηρακλής, παίζουμε στη Β’ Εθνική. Είναι το φαβορί σε κάθε ματς. Σε όλους τους αγώνες θα έχουμε πίεση. Να καταλάβουμε όλοι: Είμαστε εδώ για να κερδίζουμε. Πρέπει να πιέζουμε τον εαυτό μας να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει για να είμαστε συνέχεια νικητές. Δεν είναι κάτι καινούριο. Είμαστε φαβορί για την άνοδο και αυτό πρεπει να έχουμε στο μυαλό μας. Δεν θα είναι όμως εύκολα». Για την ετοιμότητα της ομάδας σχολίασε: «Το κακό και ψυχολογικά είναι που δεν ξέρουμε πότε θα παίξουμε. Μας επηρεάζει και το πόσο έτοιμοι θα είμαστε και σε τι χρόνο. Αν οριστεί ημερομηνία θα είναι αλλιώς».

«Ξανά πορεία Κυπέλλου»

Το προ τριετίας γκολ του με την Ξάνθη κόντρα στον Ηρακλή είχε στερήσει από τον Ημίθεο τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου μετά από χρόνια. Ο Σίλβα Κλέιτον το θυμάται και έχει ψηλά στους στόχους και το Κύπελλο: «Εχω βρεθεί με οπαδούς της ομάδας και όλοι μου λένε για εκείνο το παιχνίδι. Έτσι ειναι το ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής είναι ιστορική ομάδα. Δεν ήταν έκπληξη για εμένα τότε που ως ομάδα Football League έπαιζε ημιτελικό Κυπέλλου. Μπορεί να ξανασυμβεί και τώρα. Αρκεί να το πιστεύουμε εμείς που είμαστε στην ομάδα, να δουλέψουμε γι’ αυτό. Μετά τον όμιλο είναι ματς, μέσα-έξω και όλα μπορούν να γίνουν. Πρέπει συγκεντρωθούμε και στο Κύπελλο. Μπορούμε και εκεί να πάμε καλά».

ΠΗΓΗ: METROPOLIS 95.5

Most Popular

To Top