Βόλει

«Με έλεγαν πίθηκο»

Ο κεντρικός του Ηρακλή, Μπάιρον Φέργκιουσον, μιλά αποκλειστικά στο FWS.gr για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στην Πυλαία από οπαδούς του ΠΑΟΚ και αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη

«Προσπάθησα να φορέσω τη ζακέτα μου και να σταθώ με τους υπόλοιπους παίκτες και εκεί ένας από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με έφτυσε στο πρόσωπο και μου είπε: «άντε γ…., θα σου γ…. τη μάνα, πίθηκε». Έπειτα, άρχισαν περισσότεροι οπαδοί να κάνουν ήχους μαϊμούδων και να με φωνάζουν πίθηκο. Έτσι, απάντησα. Κανένας δεν προσπάθησε καν να με προστατεύσει, αντιθέτως, όλοι, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων από τους συμπαίκτες μου, απλά μου είπαν να το βουλώσω.Όταν τον ρωτήσαμε εάν άνθρωποι του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, εκείνος μας επεσήμανε: «Όχι, καθόλου. Ο άνθρωπος από τον ΠΑΟΚ με τα μακριά μαλλιά -νομίζω πως είναι ο DJ εκεί επειδή ελέγχει τη μουσική και μιλάει στο μικρόφωνο- ήρθε και μου είπε να πάω να γ…. και να το βουλώσω.»

Παράλληλα, τόνισε πως: «Μετά τη λήξη της αναμέτρησης κάποιοι παίκτες των γηπεδούχων μου ζήτησαν συγγνώμη για τη συμπεριφορά των οπαδών και αυτό ήταν όλο. Αγαπώ την Ελλάδα, παίζω τρία χρόνια στη χώρα και δεν έχω πει ποτέ τίποτα σε κανέναν. Δεν έχω προκαλέσει προβλήματα, αλλά δεν μπορώ να το αφήσω αυτό να περάσει έτσι. Ο Ηρακλής είναι στο πλευρό μου και με στηρίζει οπότε κάτι θα γίνει».

Most Popular

To Top