Μπάσκετ

«Μακάρι να ανεβεί ο Ηρακλής»

Ο Χάρης Μαρκόπουλος φιλοξενήθηκε στον ARENA FM 89,4 και μίλησε για τη διαφορετική εμπειρία που έζησε ως βοηθός προπονητή σε ομάδα της Κίνας, ενώ αναφέρθηκε και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Είναι μία διαφορετική εμπειρία, μία διαφορετική κουλτούρα που πρέπει να την καταλάβεις και να την αποδεχθείς , να προσαρμοστείς για να κάνεις όσο καλύτερα τη δουλειά σου. Σε κάποια πράγματα ναι, είναι ένας διαφορετικός κόσμος, σίγουρα μιλάμε για μία χώρα που αγαπάει πάρα πολύ το μπάσκετ, είναι το πρώτο σε δημοτικότητα».

Για τον έχει γίνει «έκρηξη» ,αν υπάρχουν καλοί παίκτες:

«Προσπαθούν να εξελιχθούν όσο το δυνατόν γίνεται να επηρεαστούν από μπασκετικές κουλτούρες και το πρωτάθλημα όλο και δυναμώνει. Μόλις τελείωσε, έκανε μία παρά πολύ καλή χρονιά η ομάδα του Γιάννη Μπουρούση, εμείς είχαμε απουσίες βασικών παικτών αλλά δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι για να προχωρήσουμε».

Το κινεζικό στοιχείο, υπάρχει:

«Σίγουρα εξελίσσονται, υπάρχει καλό επίπεδο, υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν να σταθούν και στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Αρκετά μεγάλες οι αποστάσεις, έχουν καλούς Κινέζους παίκτες αλλά δεν προτιμούν την Ευρώπη καθώς θεωρούν ότι έχει καλό οικονομικό επίπεδο εκεί και είναι κοντά στο σπίτι τους. Κάθε ομάδα δικαιούται δύο Αμερικανούς, στο τελευταίο δωδεκάλεπτο παίζει ο ένας από τους δύο για να δώσουν έμφαση στο κινεζικό στοιχείο για να έχουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Είναι ένας κανονισμός που τον τηρούν και τον στηρίζουν με όποιο κόστος».

«Ως συνεργάτης του Γιάννη Χριστόπουλου, που έχει εμπειρία στην Κίνα , με την εθνική ομάδα και έχει γνώση της κουλτούρας τους και πως σκέφτονται. Είχε την αποδοχή να κάνουμε την ομάδα όπως σκεπτόμαστε και πήραμε καλές κριτικές για το μπάσκετ που παίξαμε. Οι Κινέζοι σέβονται τον ελληνικό πολιτισμό και είναι ένα συν για όποιον βρίσκεται εκεί. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας».

Για το αν θα είναι και του χρόνου στους Beijing Ducks:

«Αρκετά πιθανό, δεν μπορώ να το πω 100%».

Για το σεμινάριο του ΣΕΠΚ (Παρασκευή και Σάββατο):

«Είναι πολύ καλού επιπέδου, με ομιλητές εγνωσμένης αξίας. Για παράδειγμα ο κ.Χριστόπουλος έχει μια δομημένη φιλοσοφία και είναι ωραίο να το ακούς. Υπάρχει εκπρόσωπος του γυναικείου μπάσκετ. Η γνώση είναι πολύ σημαντική, να βλέπεις καινούριες ιδέες είναι ότι καλύτερο».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ευχάριστο ότι βλέπουμε ομάδες από την επαρχία και αυτό σημαίνει ότι το πρωτάθλημα γίνεται ανταγωνιστικό, βλέποντας του χρόνου ότι θα είναι το Περιστέρι ή ο Ηρακλής θα είναι ίσως πιο ανταγωνιστικό. Στην ευρωλίγκα γίνονται πολύ δυνατά παιχνίδια Οι δυο ελληνικές ομάδες είναι αυτή τη στιγμή με την πλάτη στον τοίχο αλλά έχουν συνηθίσει αυτές τις καταστάσεις , σε μία στιγμή μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία και να πάρουν το πρωτάθλημα. Στην Ευρωλίγκα το ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε πολλές σχολές μπάσκετ και μπορείς να πάρεις διαφορετικές εικόνες και παραστάσεις».

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις:

«Η Ζαλγκίρις δείχνει σταθερότητα έχει κρατήσει κορμό, ψάχνει καλές συνεργασίες και έχει πετύχει καλά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα .Θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για αυτούς , σε μία ενδεχόμενη υπέρβαση αλλά από την άλλη αντιμετωπίζουν μία ομάδα σκληρή . Ελπίζω να δούμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με τη σκληρή δουλειά αξίζουν να βρίσκονται κι αυτοί στην ελίτ της Ευρώπης. Η Λιθουανία είναι μία χώρα που ζει για το μπάσκετ και το αγαπάει».

Για Άρη και ΠΑΟΚ:

«Και οι δύο κάνουν μία δυνατή προσπάθεια, ο ΠΑΟΚ έχει άλλους στους και βλέψεις, ο Άρης ξεκίνησε αλλιώς και ολοκληρώνει αλλιώς.Το σημαντικό είναι να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και να δει την επόμενη μέρα».

Για τον Ηρακλή:

«Είναι ωραίο που έχει φτιάξει μια ομάδα που πρωταγωνιστεί και θέλει να φτάσει εκεί που ανήκει, δεν είναι εύκολο αλλά νομίζω ότι σύντομα θα βρεθεί εκεί όπου ανήκει και να βάλει τις βάσεις για να μείνει εκεί που ανήκει».

Most Popular

To Top