Ποδόσφαιρο

Η απολογία της ΠΑΕ για Περνίς-Μοντεϊρο -Γροντή

Ανοικτά μέτωπα σε ΠΕΕΟΔ και Διαιτητικό Δικαστήριο πλην της παλιάς ΠΑΕ Ηρακλής έχει και η νέα.
Πρώην ποδοσφαιριστές του Γηραιού έχουν κινηθεί νομικά, αλλά στις συζητήσεις εκπροσωπείται μόνο η νεα ΠΑΕ, η οποία και δεν αναγνωρίζει ούτε τις οφειλές στο 50% στις υποθέσεις που δεν έχουν τελεσιδικήσει. Αυτές αφορούν στους Δημήτρη Γροντή, Ζορζ Μοντέιρο, ενώ ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Ντούσαν Περνίς…
Το FL News βρέθηκε τη Δευτέρα (28/01) στην ΠΕΕΟΔ και την Τρίτη (29/01) στο Διαιτητικό και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ με τις ενστάσεις που κατέθεσε ο Ηρακλής.
Ο Δημήτρης Γροντής διεκδικεί 7.800 ευρώ και ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ τόνισε πως σύμφωνα με το άρθρο 111 του αθλητικού νόμου η νέα ΠΑΕ αποτελεί τον καθολικό διάδοχο τηςπαλιάς, γι’ αυτό και έχει καταθέσει προσφυγή.
Ωστόσο, ο νομικός της νέας ΠΑΕ Ηρακλής, Βαγγέλης Χατζηιωάννου κατέθεσε ένσταση ελλείψεως παθητικής νομιμοποίησης και είπε μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με το άρθρο 2 του δικονομικού κανονισμού της επιτροπής σας, το όργανο εφαρμόζει μόνο το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση στο άρθρο 4 του παραρτήματος 1 του ΚΑΠ ορίζεται ρητά ότι η νέα ΠΑΕ υπεισέρχεται στις υποχρεώσεις της παλιάς σε ποσοστό 50%.
Στο άρθρο 45 του κανονισμού αδειοδότησης αναφέρεται ότι η νέα ΠΑΕ ευθύνεται μόνο για τις τελεσίδικεςδικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί προ της σύστασής της. Του Γροντή είναι από τον Ιανουάριο και η ΠΑΕ συστάθηκε τον Σεπέμβριο. Εξκάλλου, δεν είναι τελεσίδικη η απόφαση. Κατέθεσε, επίσης, ένσταση παραγραφής αξιώσεων, υποστηρίζοντας ότι η νέα ΠΑΕ δεν έχει καμία επικοινωνία με την παλιά και δεν γνωρίζει αν ο ποδοσφαιριστής έχει πληρωθεί ή όχι.
Η πλευρά του ποδοσφαιριστή σημείωσε πως το άρθρο 45 του κανονισμού αδειοδότησης είναι μόνο για την αδειοδότηση και οι τελεσίδικες αποφάσεις έως τις 31/12/18 πρέπει να αναγεννηθούν και να ικανοποιηθούν στο 50%: «Ως το 2016 δεν υπήρχε ευθύνη της νέας ΠΑΕ για την παλιά. Η ομάδα που ανεβαίνει και έχει το ίδιο στάδιο, την ίδια φανέλα, το ίδιο σήμα, μετά τη σεζόν 2016-17 ευθύνεται για το 100% των απαιτήσεων».
Όμοια ήταν και η εκδίκαση της προσφυγής του Ζορζ Μοντέιρο, ο οποίος διεκδικεί το ποσό των 63.750 ευρώ, όπως υποστήριξε μάρτυρας.
Το νέο στοιχείο για Περνίς
Σε ό,τι αφορά στο αίτημα ενεργοποίησης που έχει καταθέσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο Ντούσαν Περνίς (διεκδικεί το 100% των χρημάτων), και εδώ ο Χατζηιωάννου κατέθεσε παρόμοιες ενστάσεις. Βέβαια, η παλιά ΠΑΕ ήταν ασυνεπής στις επτά δόσεις που είχε ορίσει το Διαιτητικό και ο νομικός του Γηραιού είπε: «Εμείς θέλουμε να πληρώσουμε το 50%, αλλά στερούμαστε αυτού του δικαιώματος, γιατί η παλιά ΠΑΕ δεν τήρησε τις δόσεις.
Η υπό κρίση αίτηση στηρίζεται αποκλειστικά στο άρθρο 111 παρ.4 του Ν.2725. Πουθενά δεν μνημονεύεται κανονισμός της ΕΠΟ και το καταστατικό της. Στις 17 Ιανουαρίου ο ποδοσφαιριστής αναγγέλθηκε στο τμήμα αδειοδότησης για το 50%, ενώ εδώ ζητάει το 100%. Αποδέχτηκε, άρα, τη διαδικασία που όριζε το άρθρο 45. Δεν γίνεται να βγει ποινή και από εσάς και από την επιτροπή αδειοδότησης».

Most Popular

To Top