Αρκετοί παίκτες έχουν φορέσει την φανέλα των δυο ομάδων. Απο αυτούς που θα αγωνιστούν αυριο στο ΟΑΚΑ, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου και Ζιαμπάρης φόρεσαν και τις δυο φανέλες. Υπάρχουν όμως και αρκετοί ακόμα
Τάκης Νικολούδης
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο και έγινε ευρύτερα γνωστός αγωνιζόμενος με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Κατά τη θητεία του στον Ηρακλή κατηγορήθηκε για το σκάνδαλο της υπόθεσης των «λουλουδιών» την περίοδο 1974-75, όμως αθωώθηκε.
Συνέχισε την καριέρα του το 1976 στην ΑΕΚ όπου κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και έφτασε στα ημιτελικά του κυπέλλου UEFA. Το 1979 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, με τη φανέλα του οποίου σκόραρε 11 φορές και το 1982 επέστρεψε στηνΑΕΚ, όπου και έκλεισε την καριέρα του το 1984.
Λύσανδρος Γεωργαμλής
Ο Γεωργαμλής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Φεβρουαρίου 1962. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1980 ως αμυντικός στην ΑΕΚ έχοντας πρώτα παίξει για τις ακαδημίες του συλλόγου από το 1974. Έπαιξε για την ΑΕΚ μέχρι το 1985, όταν πήρε μετεγγραφή στον Παναθηναϊκό όπου έπαιξε μέχρι το 1992. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στον Παναθηναϊκό κέρδισε τρία Πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, ένα Σούπερ Καπ, την στιγμή που η ομάδα είχε επίσης επιτυχημένες πορείες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το 1992, εντάχθηκε στον ΟΦΗ προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον σύλλογο για δύο σαιζόν. Μετά από ένα μικρό πέρασμα στην Καλαμάτα εντάχθηκε στον Ηρακλή (1995-1996) και αργότερα στον Εθνικό Πειραιώς πριν το τέλος της καριέρας του το 1999
Χρήστος Κωστής
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, στην ηλικία των 17 ετών, από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και σύντομα εντυπωσίασε με τις ικανότητές του. Η καριέρα του στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης πήγαινε από το καλό στο καλύτερο και από πολύ νωρίς είχε γίνει απαραίτητο στέλεχος της ομάδας. Το καλοκαίρι του 1994, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, “πάλεψαν” για να τον αποκτήσουν κι ενώ ο ίδιος είχε πληροφορηθεί πως ταξίδευε στον Πειραιά για να υπογράψει με τον Ολυμπιακό, μόλις έφτασε στην Αττική, τον περίμεναν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, καθώς ήταν αυτοί που τελικά είχαν κάνει καλύτερη πρόταση στονΗρακλή. Στη νέα του ομάδα, είχε σπουδαίες εμφανίσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συν 2 κατακτήσεις Κυπέλλου Ελλάδας και 1 Σούπερ Καπ. Στις 23 Οκτωβρίου του 1997 τραυματίστηκε σοβαρά (κάταγμα κνήμης και περόνης) σε ευρωπαϊκό αγώνα με τη Στουρμ Γκρατς.
Στο τέλος της περιόδου 1997-98 και παρόλο που δεν αγωνίστηκε ξανά, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη βελγική Άντερλεχτ αλλά παρέμεινε σχεδόν ενάμιση χρόνο ακόμα τραυματίας, με υποτροπές, ενώ όποτε επέστρεφε στις προπονήσεις, δεν κατάφερνε να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και να θυμίσει τον ποδοσφαιριστή με την άριστη τεχνική. Αποχώρησε το 2000, χωρίς να αγωνιστεί ούτε μια φορά για τον βελγικό σύλλογο.
Η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και στην ΑΕΚ, έγινε το 2000 και παρέμεινε στην “Ένωση” μέχρι το 2005, κατακτώντας ένα ακόμα Κύπελλο το 2002. Τη συγκεκριμένη χρονιά όμως στάθηκε και πάλι άτυχος καθώς στον αγώνα με τον Απόλλων Αθηνών για το Κύπελλο Ελλάδας στις 19 Δεκεμβρίου 2002, έσπασε το πόδι του στο ίδιο σημείο, με τον προηγούμενο -πριν πέντε ετών- τραυματισμό του.
Ουσιαστικά, από το 2002 έως το 2005, δεν επανήλθε ποτέ σε υψηλό επίπεδο, καθώς οι συμμετοχές που πήρε ήταν ελάχιστες, κυρίως ως αλλαγή σε αγώνες κυπέλλου και φιλικούς. Την περίοδο 2005/06, στα 33 του πλέον, πραγματοποίησε μια τελευταία γεμάτη χρονιά, στην κυπριακή Αλκή Λάρνακας. Το 2006, αγωνίστηκε δύο φορές για τον Άγιαξ Κέιπ Τάουν, ομάδα της Νοτίου Αφρικής, πριν αποχωρήσει οριστικά από την ενεργό δράση.
Σωτήρης Κωνσταντινίδης
Ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο στις 19 Απριλίου του 1977,αγωνίστηκε με την φανέλα του Ηρακλή σε
114 αγώνες σημειώνοντας 14 γκολ,από την 1994 εως το 1999, από το 1999 ως και το 2005 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ,και στην συνέχεια
έπαιξε σε Ιωνικό,Πανσερραϊκό,Αγροτικό Αστέρα και μέχρι πρότινος στον Εθνικό Γαζώρου.
Παρατσούκλι του ήταν «γιατρός», γιατί σπουδάζει ιατρική. Κωνσταντινίδης έκανε επίσης τρεις εμφανίσεις για την Ελλάδα η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του 1999.
Παντελής Καπετάνος
Ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 από την Κοζάνη και το 2002 μεταγράφηκε στον Ηρακλή όπου και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό. Τον Ιανουάριο του 2006 έπειτα από 3,5 χρόνια στον Γηραιό μετακινήθηκε στην ΑΕΚ, όπου όμως δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να κερδίσει θέση στη βασική ενδεκάδα, με αποτέλεσμα να αποδεσμευτεί τον Ιούλιο του 2008.
Συνέχισε για τα επόμενα τρία χρόνια στη ρουμανική Στεάουα Βουκουρεστίου, ενώ το 2011 μεταπήδησε στην Κλουζ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα 2011-12 όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Την περίοδο 2013-2014 επέστρεψε έπειτα από δύο χρόνια απουσίας στη Στεάουα.
Το καλοκαίρι του 2014 ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την Ξάνθη επιστρέφοντας στο ελληνικό πρωτάθλημαέπειτα από έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας σε αυτό της Ρουμανίας.
[wp_ad_camp_2]
Παναγιώτης Λαγός
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όπου αγωνίστηκε 76 φορές στο πρωτάθλημα. Τις περιόδους2004-05, 2005-06 αναδείχτηκε ως ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής, ενώ τη δεύτερη ειδικά χρονιά ήταν εντυπωσιακός και η δική του σημαντική συμβολή είχε ως αποτέλεσμα την έξοδο του Ηρακλή στην Ευρώπη.
Η πρώτη του περίοδος στην “Ένωση” δεν ήταν ευνοϊκή για εκείνον, καθώς τον Φεβρουάριο του 2007 τραυματίστηκε σοβαρά στον αχίλλειο τένοντα και έμεινε εκτός δράσης για 6 μήνες. Η επιστροφή του πραγματοποιήθηκε αρκετά μετά το ξεκίνημα της επόμενης περιόδου, με τον ίδιο να έχει μείνει φανερά πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης και τεχνικής, μετά το μακρύ διάστημα απουσίας του. Έως και την περίοδο 2009-10 ήταν συνήθως αναπληρωματικός, ενώ θέση βασικού κέρδισε την περίοδο 2010-11, χάνοντας ελάχιστους αγώνες και αυτά λόγω μικροτραυματισμών. Το καλοκαίρι του 2012, μετά τη φυγή πολλών πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών λόγω οικονομικών προβλημάτων της ΑΕΚ, πήρε το αξίωμα του πρώτου αρχηγού της ομάδας.Το καλοκαίρι του 2006, υπήρξε μεταγραφικός στόχος όλων των μεγάλων ομάδων της Ελλάδας, αλλά ο ίδιος επέλεξε την ΑΕΚ, με το κόστος της μεταγραφής του να φθάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Τον Ιανουάριο του 2013 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ουκρανική Βόρσκλα Πολτάβα διάρκειας 1,5 έτους, μως μερικούς μήνες πριν τη λήξη του, τον Μάρτιο του 2014, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Ουκρανίααποφάσισε να αποχωρήσει. Το καλοκαίρι του 2014 συμφώνησε με τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Παναγιώτης Κονέ
Ο Κονέ ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και το 2004 μετακόμισε στην Γαλλία, μόλις πριν τα δέκατα έβδομα γενέθλιά του, όταν η Λανς ενδιαφέρθηκε γι’αυτόν.
Μετά από έναν χρόνο επέστρεψε στην Ελλάδα, αυτήν τη φορά για λογαριασμό της ΑΕΚ, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.
Το 2008 ο Κονέ μετακόμισε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όπου και παρέμεινε για δύο περιόδους, έχοντας συνολικά 49 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος και οκτώ τέρματα.
Τον Ιούλιο του 2010 επιχείρησε μια δεύτερη προσπάθεια σε σύλλογο εκτός των ελληνικών συνόρων, όταν υπέγραψε στην ιταλική Μπρέσια. Εκεί πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με αποτέλεσμα την επόμενη περίοδο να αποκτηθεί ως δανεικός από την Μπολόνια, όπου συνέχισε στο ίδιο υψηλό επίπεδο, “αναγκάζοντας” τους ιθύνοντες του ιταλικού συλλόγου να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή, το καλοκαίρι του 2012.[1]
Το καλοκαίρι του 2014 έπειτα από τον υποβιβασμό της Μπολόνια, πήρε μεταγραφή στην Ουντινέζε,[2] το κόστος της οποίας έφτασε τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Θωμάς Τσίτας
Ο Τσίτας γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας για Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών . Το καλοκαίρι του 2007, όταν ο πρόεδρος του συλλόγου του πρότεινε να πάει στον Ηρακλή ,τότε υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ηρακλή και προσχώρησε στην ομάδα κάτω των 17 ομάδα του συλλόγου . Στην πρώτη του σεζόν με τον Ηρακλή U-17 , την περίοδο 2008-2009, σκόραρε συνολικά 20 γκολ. Στις 29 Μαρτίου 2010 Τσίτας πήγε με δική του πρωτοβουλία να δοκιμαστεί στην Αϊντχόφεν , αλλά η άδεια που πήρε για να λείπει από τις υποχρεώσεις του Ηρακλή,έληξε οπότε , αναγκάστηκε να έρθει πίσω. Τσίτας συνέχισε τάσεις γκολ του με τον Ηρακλή U-20 με σκορ πάνω από 20 γκολ ανά σεζόν, και έτσι ανταμείφθηκαν οι προσπάθειες του και τον Ιανουάριο του 2011 υπέγραψε επαγγελματικό
συμβόλαιο με τον Γηραιό.Στην Συνέχεια με τον υποβιβασμό του Ηρακλή πήγε στην ΑΕΚ και με τον εκ΄νεου υποβιβασμό αυτή την φορά της ΑΕΚ πήγε στην Νίκη Βόλου και μετά στον Πανηλειακό.
Γιώργος Ξενίδης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου του 1974 και ξεκίνησε την καριέρα του από τους ερασιτέχνες του Ηρακλή για να προωθηθεί στην επαγγελματική ομάδα το καλοκαίρι του 1994. Στο γηραιό παρέμεινε επί μια δεκαετία,με μια μικρή διακοπή για ένα εξάμηνο το 2002 όταν και αγωνίστηκε στην ΑΕΚ κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος, για να επιστρέψει τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς στον Ηρακλή. Το 2004 άφησε το ελληνικό πρωτάθλημα για να αγωνιστεί στην Κύπρο με τα χρώματα της Ανόρθωσης. Κατά την διετή του παρουσία στην κυπριακή ομάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος του 2005 καθώς και την ιστορική πρόκριση επί της τουρκικής Τραμπζονσπόρ στο πλαίσιο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2005/06. Το 2006 επαναπατρίζεται για λογαριασμό του Ιωνικού. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα ξεκινά με φιλοδοξίες, διοικητικά προβλήματα και αφαιρέσεις βαθμών την οδηγούν στον υποβιβασμό. Παρ’ όλα αυτά ο Ξενίδης παρέμεινε στον Ιωνικό και αγωνίστηκε και στη Β’ Εθνική. Το καλοκαίρι του 2008 έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Νικαίας και από τότε έμεινε χωρίς ομάδα. Είχε συνολικά 224 συμμετοχές σε επίπεδο Α’ Εθνικής (195 με Ηρακλή,2 0 με Ιωνικό και 9 με ΑΕΚ) και έχει σημειώσει 20 τέρματα.
[wp_ad_camp_1]