Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Αυτός πρέπει να είναι ο νέος πρόεδρος

iraklis_logoΟ κύκλος του Σπύρου Παπαθανασάκη έχει κλείσει στον Ηρακλή. Αυτό που απομένει είναι να πέσουν και επίσημα οι τίτλοι τέλους κάτι που όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου να συμβεί.

Τα τελευταία 15-16 χρόνια η ΠΑΕ άλλαξε αρκετές φορές χέρια.  Υπήρξε το ηχηρό όνομα του Ευάγγελου Μυτιληναίου, συνεχίστηκε με τον Γιώργο Σπανουδάκη και ακολούθησε ο Δημήτρης  Χούλης. Υπήρξαν προσωρινές διοικήσεις Πρωτοδικείου, ανέλαβε την ΠΑΕ ο Αντώνης Ρέμος και την σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Τάκης.  Στο μεσοδιάστημα υπήρξε ο Κύπριος Παντελή, Σαμοβάρι  και αρκετοί μνηστήρες όπως Χαραλαμπίδης, Λαντάνι  που πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Με την αλλαγή που υπήρξε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος ανέλαβε την ΠΑΕ και πριν δυο χρόνια ήρθε η σειρά του Σπύρου Παπαθανασάκη. Όλα αυτά τα μοντέλα διοίκησης απέτυχαν  και σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να προσδώσουν όραμα στους φιλάθλους, με εξαίρεση ορισμένες αναλαμπές.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ

  • Είναι ξεκάθαρο ότι η επόμενη διοίκηση που θα αναλάβει τις τύχες της ΠΑΕ θα πρέπει να έχει ορισμένα στοιχεία που θα οδηγήσουν την ομάδα σε μια διαδρομή, ώστε να καταφέρει να πάρει την θέση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
  • Αυτό που θέλουν οι φίλαθλοι είναι να ηγηθεί κάποιος της ΠΑΕ που θα μπορέσει να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη. Να έχει την οικονομική δυνατότητα να συμμαζέψει τον Ηρακλή και να κατορθώσει να βάλει ένα πλάνο που θα δώσει δυναμική στην ομάδα. Δεν χρειάζεται να είναι ένας μεγιστάνας που θα προσπαθήσει με πολλά χρήματα να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, γιατί όπως αποδείχτηκε πολλές φορές αυτό δεν αρκεί.
  • Το μόνο που χρειάζεται είναι  να έρθει στον Ηρακλή ένας επιχειρηματίας που να είναι γνωστές οι οικονομικές του δυνατότητες αλλά και η επιχειρηματική του δράση, που θα έχει ένα πλάνο στο μυαλό του και θα μπορεί να βοηθήσει  άμεσα οικονομικά για να αντιμετωπίσει κάθε είδους πρόβλημα.

 

  • Ο νέος πρόεδρος του Ηρακλή επιβάλλεται να ενισχύσει την ΠΑΕ αναβαθμίζοντας όλους τους επιμέρους τομείς ( διεύθυνση, Επικοινωνία, Μάργκετιγκ, οργάνωση ομάδας κ.α) . Γιατί στην φετινή σεζόν αν και ήταν πρώτιστος στόχος να ενισχυθεί η ΠΑΕ , δεν υπήρξε το παραμικρό και λειτούργησε με την περσινή συνταγή που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετή για την Σούπερ Λίγκ. Μια ομάδα για να είναι δυνατή θα πρέπει να είναι δυνατή και στους υπόλοιπους τομείς εκτός από το αγωνιστικό τμήμα.

 

  • Το βασικότερο που χρειάζεται ο Ηρακλής είναι έναν μεγαλομέτοχο που θα γνωρίζει  την δυναμική της ομάδας και την ιστορία της , να μην είναι αιθεροβάμων. Να μπορεί να κοιτάει τον κόσμο στα μάτια και να λέει την αλήθεια και να μείνει χωρίς κακές επιρροές από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους αργά ή γρήγορα.
  • Ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά και χρειάζεται άμεσα η αλλαγή στην διοίκηση της ΠΑΕ. Ο μεγαλομέτοχος είναι σε διαπραγματεύσεις με υποψηφίους ενδιαφερόμενους, όμως δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει άμεσα να αλλάξουν τα δεδομένα ώστε να κατορθώσει η νέα τάξη πραγμάτων να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα , που αυτή την στιγμή δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.
  • Ένα άλλο ζήτημα που υπάρχει είναι η επιλογή του επενδύτη που θα έρθει στην ομάδα. Αυτό θα γίνει μέσω του Σπύρου Παπαθανασάκη ή θα πρέπει να αναζητηθεί άλλος τρόπος. Γιατί είναι διαφορετικά τα κριτήρια του και διαφορετικά τα κριτήρια που λειτουργούν προς το συμφέρον της ομάδας. Υπάρχουν και έσοδα της ομάδας που αναγκαστικά παραχωρούνται( τηλεοπτικά) και αυτό είναι ένα σημείο που θα το βρει μπροστά της η ΠΑΕ στην νέα αγωνιστική περίοδο.  Θα πρέπει η νια διοίκηση να έχει τον χρόνο αλλά και την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που θα βρει και δεν μπορεί να το πράξει αυτό όσο επιδεινώνεται η κατάσταση.

 

Most Popular

To Top