Ποδόσφαιρο

«Ένα βήμα πίσω»

Ο Μανουέλ Ρόκα μίλησε για την ισοπαλία του Ηρακλή και στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του δεν κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι παρά το γεγονός πως πήρε νωρίς το προβάδισμα στο σκορ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μπήκαμε πάρα πολύ καλά στο παιχνίδι. Είχαμε στο μυαλό μας να πρεσάρουμε και να έχουμε την κατοχή. Αν και είναι πολύ θετικό να σκοράρεις, μετά ξεκινήσαμε να προστατεύσουμε το γκολ αντί να συνεχίσουμε να παίξουμε και να «χτυπήσουμε» τον αντίπαλο. Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να κρατήσουμε μπάλα, δεν πρέπει να φοβόμαστε, αλλά κάθε ματς είναι τελικός. Αυτή είναι η παγίδα. Έχεις ένα γκολ υπέρ και θέλεις να το κρατήσεις όταν το καλύτερο είναι να πας για ένα δεύτερο.

Είμαστε ο Ηρακλής και πρέπει να πάμε πάντα επιθετικά και να χτυπήσουμε τον αντίπαλο. Αυτό είναι το πρόβλημα που είχαμε και γι’ αυτό δεν αξίζαμε τη νίκη. Όταν δεν αξίζεις τη νίκη, δεν την παίρνεις. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Βάλαμε δύο γκολ και κανονικά είναι αρκετά για να νικήσεις εντός έδρας. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική και να δούμε πού πρέπει να βελτιωθούμε για να γίνουμε μια σκληρή ομάδα με μπάλα και χωρίς μπάλα.

Χωρίς μπάλα το καταφέραμε πολλές φορές. Με τη μπάλα πρέπει να είμαστε λίγο πιο σίγουροι ότι την έχουμε, δεν την χάνουμε, την κρατάμε και παίζουμε. Δεν είναι όπως η ισοπαλία με τα Τρίκαλα που αξίζαμε το τρίποντο. Σήμερα πρέπει να λέμε την αλήθεια. Είναι ένα βήμα πίσω, αλλά για να κάνουμε δύο βήματα μπροστά. Πρέπει να είμαστε θετικοί.

Σε 1-1,5 μήνα δεν μπορούμε να είμαστε τρένο όπως ακούω. Κάναμε καλή πορεία, αλλά θέλει χρόνο και αυτοπεποίθηση. Κρατάμε χαμηλούς τόνους. Δεν θέλω ούτε μετά από νίκες να λέμε ότι είμαστε τρένο. Σήμερα δεν μπορούμε να τα καταστρέψουμε όλα. Θέλει χρόνο κάθε πρότζεκτ. Ηρεμία και συνέχεια. Μην τρελαθούμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα… βγήκαμε, τελείωσε. Ούτε τώρα έχουμε τελειώσει».

Most Popular

To Top