Μπάσκετ Ηρακλής

Ζητείται…Μεταμόρφωση και συσπείρωση!

Ζητείται...Μεταμόρφωση και συσπείρωση!Ο Ηρακλής έχασε το Σάββατο ένα παιχνίδι που μπορεί να ερμηνευτεί με πολλές οπτικές γωνίες.

Η έδρα της Μεταμόρφωσης Βόλου δεν είναι και καμιά αμελητέα ποσότητα και θα πει κανείς ότι μπορεί να ήταν και μέσα στο πρόγραμμα. Δεκτό και όχι κατακριτέο. Τρεις ήττες μετράει ο Ηρακλής και οι άλλες δύο κόντρα σε Φίλιππο και Μαχητές Δόξας Πεύκων, που μπορεί να θεωρηθούν και  φυσιολογικές. Όλα καλά ως εδώ.

Οι κυανόλευκοι από την αρχή της χρονιάς  έχουν ταλαιπωρηθεί από απίστευτους τραυματισμούς και αυτό ευτυχώς δεν έχει κοστίσει λόγω πλούσιου ρόστερ. Όμως, η αποκλίσεις που δείχνει η ομάδα από μια πολύ καλή νίκη σε μια κακή ήττα σε επίπεδα συνολικής εμφάνισης είναι αδικαιολόγητη για το χρονικό σημείο της περιόδου.

Ο Ηρακλής στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με το Ανατόλια ήταν φανερά επιπόλαιος και νευρικός κόντρα σε μία ομάδα που είναι η πιο συμπαγής του ομίλου. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου ήταν άριστη και από το μέιον πήγε ακόμη και στο συν 26, σκορπώντας χαμόγελα για την εμφάνιση της, αλλά και τις αλλαγές που έγιναν σε καίρια σημεία.

Στον αγώνα με τη Μεταμόρφωση έγινε το ακριβώς αντίθετο. Για ένα δεκάλεπτο η ομάδα ήταν το ίδιο  καλή και στο τέλος έχασε με 16 πόντους. Και αν αναγνωρίσουμε το μέρος της όποιας κακής διαιτησίας ( και του ατοπήματος των φορέων της διαιτησίας να τοποθετήσουν κ.Παπαδόπουλο στην παρούσα φάση σε αγώνα του Ηρακλή), τα αίτια της κακής εμφάνισης προέρχονται από την ίδια την ομάδα. Δε λέμε Μπεχλιβάνης και Μασλαρινός είναι οι πιο έμπειροι παίκτες της περιφέρειας, αλλά όταν κάποιος παίκτης δε τραβάει τον ξεκουράζεις για λίγο και  δίνεις ευκαιρίες σε άλλους παίκτες. Αν δε βοηθήσουν, τους βγάζεις δικαιολογημένα και βάζεις τους βασικούς, οι οποίοι όμως έχουν πάρει και τις απαραίτητες ανάσες, για να είναι πιο ξεκούραστοι. Η περιφέρεια του Ηρακλή είναι αυτή που στις καλές τις μέρες κάνει τη διαφορά, αφού η γραμμή των ψηλών παρά τις πολλές απουσίες έχει δείξει μεγάλη σταθερότητα υπό την άτυπη καθοδήγηση του πολύπειρου Τοπούζη!

Και τουλάχιστον από παίκτες όπως ο Πασαλίδης που είναι από τους καλύτερους παίκτες, προσπαθείς να βρεις την κατάλληλη ψυχολογία και να πάρεις το 100%. Ή για παίκτες εργάτες όπως ο Ζεχερλής, ο Σικαλίδης και  ο Καζάκος, που συνήθως έρχονται από τον πάγκο, τους δείχνεις ότι τους υπολογίζεις  και στα εύκολα και στα δύσκολα. ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ που παίζουν στον  Ηρακλή ή τουλάχιστον οι περισσότεροι παίζουν πιο πολύ για τη φανέλα και το όνομα της ομάδας και μετά για τα χρήματα.

Στο δια ταύτα, το τεχνικό τιμ φέρει και αυτός τις ευθύνες του, αν και είναι δεδομένη η απειρία του Θωμά Κωστόπουλου, ο οποίος όμως δουλεύει αθόρυβα, αλλά πρέπει να στηρίξει περισσότερο  τους παίκτες του. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους παίκτες. Ο Ηρακλής έχει μοναδικό στόχο την άνοδο και η αναμέτρηση με το Φίλιππο Βέροιας είναι καθοριστική!

Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν εκτός έδρας αναμετρήσεις με Αιγάλεω, Στρατώνι και Ιωνικό ΝΦ, που η νίκη μόνο εξασφαλισμένη δεν είναι…

*Για το κομμάτι της διαιτησίας θεωρείται επιβεβλημένη η σωστή και  πενηνταρίσια διαιτησία στην αναμέτρηση με το Φίλιππο Βέροιας, που κρίνει μια κατηγορία για δύο ομάδες που κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ματώνουν οικονομικά για να υπάρχουν!

**Η απουσία του κόσμου στην αναμέτρηση με το Φίλιππο είναι ένα ακόμη σοβαρό εμπόδιο, αφού με τον κόσμο του παρόντα πολύ δύσκολα χάνει!

basketplus.gr

Most Popular

To Top