Γιώργος Μαυρόπουλος

Xρειάζεται η βοήθεια όλων μας

Για να πω την αλήθεια βαρέθηκα να ομαδοποιώ τους αγώνες και να κάνω εκτιμήσεις για συγκεκριμένη συγκομιδή βαθμών

… να λέω π.χ. ότι στους επόμενους τρεις αγώνες με εννιά βαθμούς όλα θα πάνε καλύτερα. Υπολείπονται 19 αγώνες και όλοι είναι το ίδιο κρίσιμοι, οι θεωρητικά εύκολοι είναι οι πιο δύσκολοι, αφού αν χάσεις βαθμούς η ψυχολογική κατάσταση όλων πάει στα τάρταρα. 

        Πάντως θα ξεκαθαρίσω ότι σε αυτόν τον μαραθώνιο θα στέκομαι στην προσπάθεια, όταν βλέπω τον καθένα να δίνει το 100% θα τον επιβραβεύω όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Όπως θέλω να συμπεριφερθώ αύριο μεθαύριο ως πατέρας, δεν μπορώ να το διανοηθώ ότι θα γίνω σαν τους μπούφους που πιέζουν τα παιδιά τους να διαβάσουν, να τα σκάνε στην κυριολεξία, και όταν έρχεται η ώρα των βαθμών και κάτι πάει στραβά, παρά την προσπάθειά τους να τα ξεφωνίζουν λες και αυτοί ότι έκαναν στην ζωή τους είχε απόλυτη επιτυχία.

Θα θυμηθώ έναν αγώνα που είδα πριν λίγες μέρες στην τηλεόραση… Πόρτο-Ολιανένσε 1-1. Οι γηπεδούχοι είχαν 28 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 7-8 ήταν κλασικές ευκαιρίες, και οι φιλοξενούμενοι μόλις τρεις με μοναδική αξιοσημείωτη το γκολ που πέτυχαν, αλλά είχαν έναν τερματοφύλακα που πετούσε. Στο τέλος οι φίλοι της Πόρτο στο ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες, αλλά όποιος είδε το παιχνίδι δικαιολογημένα θεωρεί ότι αδίκησαν τους παίκτες της ομάδας τους.

        Επειδή λέμε ότι την ομάδα την αγαπάμε θα την στηρίξουμε μέχρι τέλους, και στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα. Στις Σέρρες ο Ηρακλής ήταν καλός με κλειδί την ομοιογένεια, αφού ο κορμός θύμιζε την ομάδα που είχε ένα καλό δίμηνο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Προσθετικές κινήσεις σίγουρα χωράνε, αλλά χωρίς ακρότητες… μακάρι να βρεθούν οι σωστοί ρόλοι στους καινούριους, να δέσουν με τους παλιούς, και κυρίως όσοι μείνουν εκτός ενδεκάδας να πάρουν το μήνυμα ότι με επιμονή και υπομονή θα έρθει η ώρα που θα τους δοθεί η ευκαιρία να κερδίσουν θέση στην βασικού.

Πολύ καλή κίνηση η επιστροφή του Βουτσιά, οι λύσεις στα άκρα της επίθεσης είναι λίγες, και ο Πασχάλης αν βρει τον καλό του εαυτό μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό.  

 Κάποτε στράβωνα ως δημοσιογράφος, όταν άκουγα παίκτη να λέει ότι βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, και ότι το ταμείο θα γίνει στο τέλος… σήμερα αισθάνομαι ότι αυτή είναι η μόνη αλήθεια, καθώς η ψαλίδα από τον πρώτο ως τον τελευταίο έχει κλείσει, ο καθένας μπορεί να κάνει ζημιά στον οποιοδήποτε, και στο τέλος θα δικαιωθούν αυτοί που θα αντέξουν αγωνιστικά και οικονομικά και θα παραμείνουν ενωμένοι σαν γροθιά (παίκτες, προπονητές διοικούντες και οπαδοί) μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος.

Αν θέλετε μία δική μου εκτίμηση η ομάδα θα παίζει όπως πρέπει περίπου σε έναν μήνα, απλά μέχρι εκείνη την μέρα χρειάζεται και τύχη για να μην έχει απώλειες που θα στοιχίσουν, και σ’ αυτήν την προσπάθεια χρειάζεται η βοήθεια όλων μας.

Most Popular

To Top