Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Το ύστατο σχέδιο του Γιάννη Ιωαννίδη

Όλα θα κριθούν στο οικονομικό κομμάτι, αναφορικά με το μέλλον Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας…

Ο Γιάννης Ιωαννίδης δίνει τα… ρέστα του, προκειμένου να τηρήσει κατά γράμμα την υπόσχεσή του στις τρεις ταλαιπωρημένες ομάδες για να συμμετάσχουν στη Β’ Εθνική τη σεζόν 2012-13.  Όπως αποκαλύπτει  apollon1891.gr σας αποκαλύπτει το ύστατο σχέδιο που έπεσε τις τελευταίες ώρες στο τραπέζι, λίγο πριν από την οριστική έκβαση της όλης υπόθεσης.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε προφορικά πως, εφόσον Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα εισέλθουν στη Β’ Εθνική, τότε οι ομάδες της κατηγορίας θα λάβουν ως ανταποδοτικό όφελος επιπλέον 150.000 ευρώ η καθεμία. Το παραπάνω ποσό θα προκύψει από έξτρα τηλεοπτικά μέσω της ΕΤ3, χορηγικά προγράμματα μέσω του ΟΠΑΠ και μέρος από χρωστούμενα προς τους «μικρούς» από τη Σούπερ Λίγκα, ενώ θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις σε διάφορα έξοδα, όπως αυτά της διαιτησίας. Έτσι, πρακτικά και με δεδομένο πως πέρσι οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας εισέπραξαν μόλις 100.000 ευρώ η καθεμία από τα χορηγικά προγράμματα, φέτος θα βάλουν στα ταμεία τους 250.000 ευρώ (χωρίς να υπολογίζουμε τα έσοδα από το OTE ΤV – μαζί με αυτά το συνολικό ποσό κατά μέσο όρο θα είναι 350.000 ευρώ, πλησιάζοντας σημαντικά τα χρήματα που έπαιρναν οι ομάδες την περίοδο 2010-11).
Το σχέδιο αναφέρει πως, αν όλα κυλήσουν ομαλά, αυτή η πρόταση θα τεθεί στο Δ.Σ. της Ένωσης Β’ – Γ’ Εθνικής για να περάσει κατά πλειοψηφία. Και είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό, παρά τις μετρημένες διαφωνίες που θα υπάρξουν, καθώς για τη συντριπτική πλειονότητα των ομάδων που αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα αυτά τα ποσά θα τις κρατήσουν ζωντανές την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.
Το άλλο πολύ σημαντικό είναι πως εγκαταλείπεται η περίπτωση αναδιάρθρωσης. Τι σημαίνει αυτό; Πως η Β’ Εθνική θα πάρει τις τρεις ομάδες, θα φτάσει τις 21, χωρίς να αλλάξουν οι συσχετισμοί της Σούπερ Λίγκας. Δεν θα προχωρήσει ούτε το σενάριο να ανέβουν 4 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία και να πέσουν 2 ώστε την περίοδο 2013-14 η Σούπερ Λίγκα από 16 να φτάσει τις 18 ομάδες. Αυτό εξυπηρετεί τη διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας και έτσι συναινεί στο νέο σχέδιο του Ιωαννίδη, κάνοντας την υποχώρηση να δώσει στη μικρή λίγκα ένα μέρος από τα παλιά χρωστούμενα…
Η ΕΠΟ, επίσης, είναι θετική σε κάτι τέτοιο και θα το υποστηρίξει σε σχέση με τους κανονισμούς…
Έτσι, αν το σχέδιο περάσει από το Δ.Σ. της Ένωσης Β’ – Γ’ Εθνικής, Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλαθα βρεθούν στη δεύτερη κατηγορία με το δέλεαρ των επιπλέον χρημάτων για όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Διαφορετικά, αν κάτι σκαλώσει σε νεκρό χρόνο, τότε και οι τρεις ιστορικές ομάδες θα μπουν στη Γ’ Εθνική, αλλά χωρίς η Β’ Εθνική να πάρει τα επιπλέον 150.000 ευρώ.

 

Αυτή η προσφορά, πάντως, είναι τριπλάσια της αρχικής, αφού αρχικά υπήρχε η σκέψη κάθε ομάδα της Β’ Εθνικής να πάρει ως ανταποδοτικό όφελος επιπλέον 50.000 ευρώ.
Από εκεί και πέρα, τις τελευταίες ώρες σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Γιάννη Ιωαννίδη βρίσκεται από πλευράς ΕΠΟ ο αναπληρωτής πρόεδρος της Γιάννης Οικονομίδης, ενώ για το όλο ζήτημα υπήρξε και τετ α τετ ραντεβού (μετά το τέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ το μεσημέρι της Δευτέρας 3/9) στο γραφείο του Πιλάβιου με την παρουσία Μώραλη και Καλογιάννη.

Δημήτρης Δημητρίου

Most Popular

To Top