Ποδόσφαιρο Ηρακλής

To iraklis1908.gr αναλύει την περίπτωση με τους Αμπελόκηπους και την Γ΄Εθνική

Όπως φαίνεται αυτή την στιγμή υπάρχουν δυο διαδρομές γα τον Ηρακλη και τους φιλάθλους του. Το iraklis1908.gr προσπαθεί να αναλύσει τα υπερ και τα κατα της κάθε περίπτωσης

Ποια τα οφέλη στην συνεργασία με τους Αμπελόκηπους και ποια τα ερωτηματικά;

Στην περίπτωση του Ηρακλή Αμπελοκήπων υπάρχουν ορισμένα θετικά στοιχεία, αλλά και αρνητικά.

Καταρχήν είναι ευκολότερη η διαδικασία της μετονομασίας της ομάδας από την στιγμή που έχει το συνθετικό Ηρακλής. Είναι ομάδα της Θεσσαλονίκης και έχει τα ίδια χρώματα. Έχει ένα καλό ρόστερ για την κατηγορία και είναι συμμαζεμένη ομάδα.

Ωστόσο θα πρέπει να διευκρινιστεί ποιος θα διοικεί την ομάδα. Θεωρείται δεδομένο ότι ως πρόεδρος θα είναι ο κ. Ζαντόπουλος, αλλά ποιος θα έχει τον έλεγχο της ομάδας;

Ποιος θα βάλει χρήματα για να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο και η ομάδα αγωνιστικά να μην συναντήσει καμία δυσκολία;

Ποιος θα είναι ο ρόλος των βετεράνων του Ηρακλή, που θα μπουν στην ομάδα;

Θα αγωνίζεται η ομάδα στο Καυτανζόγλειο ή στους Αμπελόκηπους;

Θα παραμείνει ως Ηρακλής Αμπελοκήπων για δύο χρόνια και αν η ομάδα βρεθεί στη Φουτμπολ λίγκ, τότε θα γίνουν όλες οι διαδικασίες της μετονομασίας;

Ποιος θα βάλει τότε τα χρήματα για να γίνει ΠΑΕ η ομάδα;

Θα αποκτήσει η οικογένεια του Ηρακλή ( και όχι ο Γ.Σ όπως λανθασμένα αναφέρουν ορισμένοι, γιατί νομικά δεν ευσταθεί) να ελέγχει τον ερασιτέχνη  του Ηρακλή Αμπελοκήπων και κατ΄ επέκταση των 10% των μελλοντικών μετοχών;

Τα  υπέρ και τα κατά της Γ΄ Εθνικής

Είναι αυτονόητο ότι με τα σημερινά δεδομένα μια παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είναι αυτοκτονία Γιατί κάποια στιγμή αυτή ομάδα αν βρεθεί στην Φούτμπολ Λίγκ θα βρει τα χρέη της υπάρχουσας ΠΑΕ.

Δεν χρειάζεται να μείνει τρια χρόνια στην κατηγορία( πάλι λανθασμένα μεταφέρεται) και μπορεί άμεσα να πάρει την άνοδο, όμως με  το 100% των χρεών.

Θα υπάρχουν δυσκολίες για να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα για να τρέξει η μάδα, αλλά και άλλα ζητήματα.

 

Στα θετικά όμως είναι ότι θα υπάρχει μια ομάδα που θα εξακολουθησει να είναι Ηρακλής και θα έχει κερδίσει χρόνο για να βρει λύση.

Μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να αναζητηθεί ο άνθρωπος που θα μπορέσει οικονομικά να στηρίξει τον Ημίθεο.

Θα αναζητηθεί μια καλύτερη προοπτική αγοράς ΑΦΜ ακόμα  και για μεγαλύτερη κατηγορία.

Θα γίνουν προσπάθειες ώστε να φύγουν τα χρέη από την ομάδα αι να βαραίνουν εξ΄ ολοκλήρου τον μεγαλομέτοχο. Άλλωστε καμία ομάδα δεν έχει επιστρέψει στην Φουτμπολ Λίγκ με χρέη και πάντα η νομοθεσία δεν ισχύσει ( βλ. Τρίκαλα, Λάρισα, Άρης, Παναχαϊκή κ.α).

Θα αγωνίζεται στο Καυτανζόγλειο.

Ουσιαστικά κερδίζεται χρόνος για  να βρεθεί μια καλύτερη λύση και στο χειρότερο σενάριο θα υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας με τους Αμπελόκηπους ή άλλη ομάδα στην νέα σεζόν.

Most Popular

To Top