Γιώργος Μαυρόπουλος

Η θετική αύρα, η ομοψυχία και οι μεταγραφές‏

Για θετική αύρα μίλησε ο Γιάννης Χατζηνικολάου και συμφωνώ απόλυτα μαζί του… ασφαλώς και πρέπει να βοηθήσουν και τα αποτελέσματα, αλλά για να μην αντιγράφουμε το ρητό με το αυγό και την κότα, ας προτιμήσουμε το πιο ξεκάθαρο και εύστοχο »το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυό το πρόσωπο».

    Φυσικά η πορεία της ομάδας είναι άρρηκτα δεμένη με το έμψυχο υλικό που διαθέτει, αν πας σήμερα στον πόλεμο με σφέντονα θα σε κλάψουν οι ρέγγες… ο Παναιτωλικός που είναι προς το παρόν χαμηλότερα από τον Ηρακλή, έχει τουλάχιστον διπλάσιο μπάτζετ και οι περισσότεροι παίκτες του έπαιζαν πέρσι στην σούπερ λίγκα. Θεωρώ ότι για να κερδίσεις τον πόλεμο πρέπει να πας με γεμάτο και σύγχρονο οπλοστάσιο, αυτήν την στιγμή όμως κανείς μας δεν μπορεί να έχει ολοκληρωμένη εικόνα από τους νεομεταγραφέντες.
 
    Ξέρουμε ότι έφυγαν παίκτες που πολλοί θα τους ήθελαν στις ομάδες τους, ειδικά ο Κριβόκαπιτς και ο Μπανγκουρά, ειδικά ο Μαυροβούνιος είναι εξαιρετικός παίκτης και χαρακτήρας -ο αφρικανός παικταράς, αλλά με τα κουσούρια των συμπατριωτών του- και για να αντικατασταθούν χωρίς να αποδυναμωθεί η ομάδα πρέπει να επαληθεύσουν τις φήμες που τους ακολουθούν τουλάχιστον ο Τούνι και ο Κιρόφσκι, αφού το βιογραφικό τους είναι αξιοσημείωτο. Πάντως δεν θα βιαστώ να βγάλω γρήγορα συμπεράσματα για κανέναν, αν δεν τους δω στα επίσημα παιχνίδια. Για παράδειγμα τον Τσερκέζο δεν τον ήξερα, δείχνει μαχητής και έχει καλύτερα στοιχεία από άλλους που ήρθαν με περγαμηνές αλλά στην πορεία δεν άντεξαν… ο προπονητής ζήτησε ακόμα 3-4 έτοιμους για ενδεκάδα, τα ονόματα που ακούγονται είναι καλά, μακάρι να πέσουν και οι υπογραφές, πάντως υπάρχει υπόσχεση ότι θα αποκτηθούν παίκτες πρώτης γραμμής και επιπέδου σούπερ λίγκας.
 
     Όσο για την διοίκηση, το τελικό συμπέρασμα θα βγει στο τέλος της χρονιάς… ανέβηκε η ομάδα, πέτυχε, σε διαφορετική περίπτωση θα αποτύχει… έτσι απλά. Πιστεύω στην επιλογή Χατζηνικολάου, είναι ανερχόμενος προπονητής και αν συνεργαστούν σωστά στα μεταγραφικά χτυπήματα, νομίζω ότι η άνοδος δεν χάνεται αρκεί να υπάρχει υγεία και ομοψυχία. Σε αυτά τα τρια παιχνίδια μέχρι να κλείσει ο πρώτος γύρος απαιτείται πάνω απ’ όλα υπερπροσπάθεια και αυτοσυγκέντρωση (απουσίαζε παντελώς στις Σέρρες) και από εκεί και πέρα η ομάδα θα μπει στον δρόμο της. Επίσης είναι μία καλή ευκαιρία για κάποιους που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα να ανεβάσουν στροφές να μην χάσουν την θέση τους στην ενδεκάδα.

    Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια… όταν όμως θέλεις να ανέβεις πρέπει να αποφεύγεις τις χοντρές γκέλες, ειδικά επειδή στο πρόσφατο παρελθόν έγιναν πολλές τέτοιες… τα επόμενα δύο ανήκουν σ’ αυτήν την κατηγορία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μέσα στην οικογένεια, διοίκηση, παίκτες, προπονητές και οπαδοί γνωρίζουν τον στόχο, συμφώνησαν από κοινού στην οριοθέτησή του και το ξεκαθάρισαν.

Most Popular

To Top