Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Ηρακλής ο Ένας… τα ρεκόρ του Ηρακλή

Τα ρεκόρ του ΗρακλήΟ Ηρακλής δεν είναι η πιο ιστορική ομάδα, αλλά είχε και έχει πολλά ρεκόρ που κρατούν ακόμα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εκτός του ότι είναι η αρχαιότερη ομάδα, ο Ηρακλής διατηρούσε το ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων από το 1971 (52.000) έως την εποχή που άρχισε να λειτουργεί το Ολυμπιακό στάδιο στην Αθήνα. Είναι η ομάδα της οποίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι οπαδοί έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο του Καυτατζογλείου, το 1977 σε αγώνα εναντίον της ΑΕΚ.

 

Είναι η ομάδα που είχε σπάσει κάθε ρεκόρ ποσού μεταγραφής (για την εποχή), αγοράζοντας τον Λάκη Παπαϊωάννου από τον Πιερικό. Είναι η μόνη ελληνική ομάδα που συνέτριψε τον μεγάλο ΠΑΟ του Κωνσταντίνου, με το σκορ μαμούθ 6-0, τη δεκαετία του 1970. Είναι η ομάδα που πέτυχε το μεγαλύτερο εκτός έδρα σκορ (0-7) σε προημιτελικά κυπέλλου εναντίον του πανίσχυρου τότε (1976) Παναιτωλικού, και τέλος, είναι η ομάδα που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών ποτέ,  όταν κατέφθασαν στην Αθήνα 15.000 οργανωμένοι φίλοι της, για τον τελικό κυπέλλου τον Ιούλιο του 1987. Εχει ακόμα το ρεκόρ για την μεγαλύτερη μετεγραφη επι εντός συνόρων καθως είχε παραχωρήσει τον Κωνσταντινου για τρια δις δραχμές, δηλαδη περίπου δέκα εκατομμυρια ευρω.

Ο Ναχμίας ήταν ο πρώτος σκόρερ της εθνικής Ελλάδος. Επίσης ο Ηρακλής είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που έπαιξε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά νωρίτερα ήταν και η πρώτη ελληνική ομάδα που έπαιξε φιλικό με ομάδα του εξωτερικού.

Most Popular

To Top