Γιώργος Μαυρόπουλος

Κάντε τους πέντε, δέκα‏

Μέχρι στιγμής δεν νιώθω καμμία έκπληξη για τα αποτελέσματα που σε πολλούς από εσάς φαίνονται περίεργα, αλλά ούτε και για τις διακυμάνσεις στην απόδοση του Ηρακλή, τα πάντα είναι φυσιολογικά.

Μου άρεσε που είδα μία ενδεκάδα με επιθετικό προσανατολισμό στο Παγκρήτιο, μέχρι τον Δεκέμβριο η ομάδα θα έχει βρει τα πατήματά της, και αν δεν έχει σημαντικές απώλειες βαθμών ως τότε όλα θα πάνε καλά.
              

Επειδή αρκετοί είναι αυτοί που μου ζητούν να μην είμαι τόσο επιεικής, τους εξηγώ και μετά το καταλαβαίνουν, ότι είναι προς όφελος της ομάδας… ένας καλός φίλος παλιά μου έλεγε ότι προτιμάει να βλέπει το γήπεδο γεμάτο από οπαδούς με κυανόλευκα κασκόλ και το αποτέλεσμα να μην είναι καλό, από το να κερδίζει σε άδειες κερκίδες. Υπάρχουν χιλιάδες ηρακλειδείς απενεργοποιημένοι, ο στόχος είναι να τους δείξουμε τον δρόμο κατ’ αρχήν για το Καυτανζόγλειο, με την γκρίνια οι αναποφάσιστοι διαλέγουν την ησυχία του αναπαυτικού καναπέ τους.

Όποιος θέλει να κάνει ένα καλό ας αφήσει τις απαιτήσεις, κι ας συμπεριφερθεί στην ομάδα όπως και στο παιδί του, που του δίνει ανιδιοτελώς την αγάπη του και όχι μόνο όταν φέρνει καλούς βαθμούς στο σπίτι, πετυχαίνει σε υψηλούς στόχους και φέρνει λεφτά στο σπίτι. Οι 4-5 χιλιάδες οπαδών που πάνε κάθε Κυριακή στο γήπεδο ας βάλουν στόχο να φέρουν πίσω έστω και από ΕΝΑΝ από αυτούς που ξέχασαν και μετέπειτα έχασαν τον δρόμο για το Καυτανζόγλειο… ας του εξηγήσουν ότι θα περάσει καλά, ότι είναι ένα πάρτι, ότι στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες τα γήπεδα γεμίζουν όποια κι αν είναι η πορεία και η βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας τους, ότι το εισητήριο κοστίζει στο πέταλο όσο ένας καφές στην Καλαμαριά. Αν ο καθένας καταφέρει να φέρει από ΕΝΑΝ στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών θα έχει 8-10.000.
          

   Έχω μία ιδέα στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών να γίνει μία αρχή αδελφοποίησης όλων των ομάδων με έμβλημα τον ημίθεο… ίσως να προσκληθούν οι φίλαθλοι της ομάδας της Εύβοιας, ίσως χωρίς εισητήριο, ίσως να τους μοιράσουν κασκόλ και είδη της κυανόλευκης μπουτίκ δωρεάν με σκοπό όταν γυρίσουν πίσω στην Εύβοια να μιλάνε όλοι με τα καλύτερα λόγια για τον αδερφό σύλλογο, να ξεχάσουν όσο γίνεται Ολυμπιακό, Παναθηναικό και ΑΕΚ και η περιοχή τους να μετατραπεί σε κάστρο φίλων ,και στο μέλλον οπαδών του Ηρακλή, σε μία περιοχή που οι φιλικά προσκείμενα φίλαθλοι στην ομάδα είναι ελάχιστοι. Υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα πολλές ομάδες με το όνομα Ηρακλής ίσως μία και δύο σε κάθε νομό. Σκεφτείτε πώς  αυτή η ευτυχής συγκυρία μπορεί κάποτε να κάνει την διαφορά.
          

  Όσον αφορά την ομάδα, όπως έκανα την κριτική μου-με επιείκεια- για τον Γιώργο Στράντζαλη, και την θέση του Κριβόκαπιτς στον αγώνα με την Νίκη Βόλου θα τονίσω και σωστή σκέψη που έφερε και την νίκη στο Παγκρήτιο. Είδε ότι στην άμυνα του Εργοτέλη υπήρχαν δυνατά παιδιά, ικανοί στο ψηλό παιχνίδι, αλλά όχι ιδιαίτερα γρήγοροι, έτσι έβαλε τρεις ταχύτατους στην επίθεση που δημιούργησαν τις προυποθέσεις για την νίκη, αφού σε κάθε προσπάθειά τους δημιουργούσαν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Επίσης σημαντική είναι η μεταγραφική ενίσχυση, είναι φανερή η ποιότητα των περισσότερων και αξίζουν τα εύσημα σε προπονητή και διοίκηση που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έφεραν καλύτερους παίκτες από οτι προκάτοχοί τους όταν η ομάδα έπαιζε στην σούπερλίγκα και διαχειρίζονταν πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ. Μακάρι να συνεχίσουν να τους δικαιώνουν.

Most Popular

To Top