Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Σίνισα Γκόγκιτς εφ΄όλης της ύλης

Σίνισα Γκόγκιτς για όλα τα θέματα που αφορούν τον Ηρακλή. Για το Θόδωρο Παπαδόπουλο, τον Τσαλίκη, τον Χουάντερσον, τον Ονουατσι και τις μετέγραφες.Ο σέρβος προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στο iraklis1908.gr και αναφέρθηκε σε όλα τα επίμαχα ζητήματα για τους κυανόλευκους.

 

«Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην προετοιμασία και αυτό φάνηκε από την πρώτη μέρα της παρουσίας μας στην Βουλγαρία. Ουσιαστικά ήταν τα πρώτο στάδιο και ήταν επίπονη γιατί η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη όταν ξεκινήσουν ι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Από την αρχή είχαμε αρκετή ένταση στις προπονήσεις και δεν θελήσαμε σταδιακά να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία. Είμαστε όμως σε πολύ καλό δρόμο και ι ποδοσφαιριστές μυ ανταποκρίνονται κάθε μέρα και καλύτερα στις υψηλές συνθήκες και να κινούνται μαζί με την μπάλα, κάτι που γίνεται συνήθεια. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλω εγώ και πιστεύω όλοι οι φίλαθλοι του Ηρακλή. Θέλουμε ψηλό πρέσσινγκ, κατοχή μπάλας, να έχουμε υπομονή και να ξέρουμε κάθε στιγμή τι κάνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το κυριότερο οι παίκτες μυ να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να πιστεύουν στον εαυτό τους. Πρέπει όμως να γίνουμε ομάδα και να λειτουργούμε ως ένας. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε τύχη. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολα αυτά που ζητάω με υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και υψηλό επίπεδο τακτικής. Για να είναι όμως ένας ποδοσφαιριστής μέλος αυτής της ομάδας θα πρέπει να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο από ότι προσωπικά περίμενα. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν οι εξετάσεις και γα αυτό τον λόγο ξεκινήσαμε με ένταση τις προπονήσεις».

Φιλικά ίσον προπόνηση

Συνεχίζοντας ο σέρβος προπονητής αναφέρθηκε στις φιλικές αναμετρήσεις στην Βουλγαρία λέγοντας:

«Είμαι ευχαριστημένος απ την προσπάθεια των παιδιών 100%, αλλά η κούραση είναι μεγάλη και τα πόδια μας είναι «βαριά», έτσι δεν μπορεί να δουλέψει και το μυαλό, όπως πρέπει να δουλεύει. Σε κάθε φιλικό θέλω να βλέπω τα στοιχειά της τακτικής που κάνουμε στις προπονήσεις, να διορθώνουμε τα λάθη μας και να αποκτούμε αγωνιστική ταυτότητα ως ομάδα και να είμαστε όλοι μαζί. Τα πρώτα φιλικά υα βλέπω ως προπονήσεις και να σπάσουμε την ρουτίνα των σκληρών προπονήσεων»

Σε 20 μέρες θα είναι έτοιμη η ομάδα

Ο Σίνισα Γκόγκιτς προσδιόρισε το διάστημα στο οποίο  oμάδα θα είναι έτοιμη

«Με βάση όπως δουλεύουμε την ταυτότητα αυτής της ομάδας θα μπορέσουμε να την δούμε σε 15-20 περίπου μέρες. Να φρεσκάρουμε την ομάδα μας και να είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα. Είναι κρίμα πάντως να μην γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και με ποιο τρόπο θα διεξαχθεί. Γνωρίζουμε όλοι την κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα και κατ΄ επέκταση και στο ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει να είμαστε περισσότερο σκληροί σε ορισμένα ζητήματα για να έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα.

Είμαι ευχαριστημένος από την προετοιμασία γιατί όλοι μαζί δουλεύουμε( φροντιστές, γιατρός, τεχνικό τιμ, μάγειρας) και είναι δίπλα στα παιδιά για να τους βοηθήσουν στις προπονήσεις».

Σχολιάζοντας τους ποδοσφαιριστες του Ηρακλή τόνισε

Ο Τσιλιανίδης δουλεύει πολύ καλά και τον δοκίμασα και ως δεξί μπακ, γιατί στο μυαλό μου έχω πάντα την σκέψη να γνωρίζω τις δυνατότητες των παικτών ώστε να αγωνίζονται και σε άλλες θέσεις. Έτσι αν στο ρόστερ [ου έχουμε υπάρχουν κάποιες ελλείψεις προσπαθώ μέσα από τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές να καλύψω τα κενά. Πήγε καλά στην συγκεκριμένη θέση και φάνηκε ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Έχει ορισμένες αδυναμίες στην τακτική αλλά αυτό διορθώνεται Υπάρχουν και άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές όπως : Σιατραβάνης, Κραγιόπουλος, Βουτσιάς, Σαββίδης που έχουν κάνει 1-2 επαγγελματικές προετοιμασίες και κουράζονται πιο εύκολα. Είναι όμως σε καλό δρόμο και είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια τους.

«Με νοοτροπία νικητή»

Ο ίδιος ήταν πρωταθλητής στις περισσότερες ομάδες που αγωνίστηκε . Αυτό θέλει να κάνει και στον Ηρακλή και εξήγησε :

«Αυτό θα τους περάσω προσωπικά. Ήδη έχω περάσει ορισμένα πράγματα. Δεν γίνεται πέρσι να έχει χάσει πάρα πολλούς βαθμούς στην έδρα του.Αν είσαι μεγάλη ομάδα η έδρα θα πρέπει να είναι έδρα.Πέρσι ήμουν στον Εργοτέλη και κάναμε έδρα χωρίς κόσμο. Είχαμε μόνο μια ήττα και χάσαμε μόνο από τον Ηρακλή.Αυτό θα πρέπει να κάνουμε και στον Ηρακλή. Είναι μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο. Ήξερα ότι Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα αλλά το κατάλαβα καλύτερα όταν πήγα στην Μίκρα. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που περναει τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να κύρασαν τον κόσμο και να τον κάνουν να στεναχωριέται. Θέλουν ομάδα να βλέπουν στην Σούπερ Λίγκ, πιστεύω ότι θα τα πετυχουμε φέτος».

«Πήραμε καλούς παίκτες»

Αναφορικά με τους παίκτες που εντάχθηκα στο δυναμικό της ομάδας τόνισε

«Προσπαθήσαμε να φέρουμε ότι καλύτερο υπήρχε για την ομάδα, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας. Δεν μπορούσαμε να φέρουμε κάποιους ποδοσφαιριστές που είχαμε στο μυαλό μας. Είμαι όμως ικανοποιημένος από το ρόστερ που έχουμε αλλά και από τα νέα παιδιά που υπάρχουν στον Ηρακλή. Αν θα γίνει ακόμα μια μετεγγραφή , είπα στην διοίκηση ότι θα πρέπει να είναι μια ξεχωριστή περίπτωση που θα μας βοηθήσει σημαντικά και άμεσα. Μέχρι τώρα δεν βρήκαμε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. Υπήρξαν αρκετές προτάσεις και μελέτησα αρκετές περιπτώσεις και στην Βουλγαρία αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος. Δεν είναι αυτό που ζητάω. Έχουμε καλύτερες λύσεις στην ομάδα. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο Μπάνσκο. Έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά και με υπομονή και θέληση θα πετυχουμε τον στόχο μας. Το είπα από την πρώτη στιγμή που είμαι προπονητής του Ηρακλή και δεν με αρέσει να κρύβομαι. Ο Ηρακλής θα πρέπει να γυρίζει σύντομα και γρήγορα στην Σούπερ Λίγκ εκεί που αξίζει. Για να το πετυχουμε αυτό θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι από τον τελευταίο άνθρωπο στην προπόνηση μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο. Γιατί ο Ηρακλής έχει δύναμη και αυτό είναι ο κόσμος του, που δίνει ενέργεια στα παιδιά, αλλά όχι φόβο. Αυτό είχα δει στα μπαράζ και οι παίκτες μου είχαν άγχος και φόβο.

Most Popular

To Top