Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Γεωργίου :«Ο Ηρακλής ειναι πρότυπο »!

Ποδοσφαιρικά αντρώθηκε στην Γερμανία. Στην Ελλάδα ήρθε σε ηλικία 18 χρονών και πλέον ανήκει στο ρόστερ του Ηρακλή.

Ο Άκης Γεωργίου για δευτερη φορά θα φορέσει την φανέλα του Ηρακλή και κατέθεσε τις σκέψεις του στο iraklis1908.gr για την νέα αγωνιστική περίοδο και όχι μόνο.

 

Είμαστε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και προσπαθούμε να εντείνουμε   και να ανεβάσουμε ρυθμό. Θα πρέπει να δουλέψουμε την φυσική μας κατάσταση και την επαφή μας με την μπάλα».

Πλέον προετοιμάζεσαι ώστε να αγωνιστείς στην δεξιά πλευρά της άμυνας

«Μια θέση που την έπαιξα κάποιες φορές κυρίως κατά ανάγκη. Πρώτη φορά την δοκιμάζω όμως τακτικά και διαπίστωσα ότι χρειάζονται πολλά πράγματα που θα πρέπει να μάθω. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο ρόλος των μπακ είναι σημαντικός   και έχουμε ευθύνη και για την επιθετική λειτουργία της ομάδας».

Πάντως φαίνεται ότι το πρώτο «βήμα» της ομάδας είναι να δέσει την άμυνα της.

«Ξεκινάμε από την αρχή , με την λειτουργία της άμυνας. Δουλεύουμε και την μεσαία γραμμή και την επίθεση σταδιακά. Ο προπονητής μας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να «σηκώνουμε» την μπάλα και να έχουν καθαρό μυαλό ακόμα και στις δύσκολες στιγμές»

Πλέον αγωνίζεσαι σε μια ομάδα , όπου παρέχει πολλά σε έναν ποδοσφαιριστή. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

«Αυτά που παρέχει ο Ηρακλής στους ποδοσφαιριστές είναι δώρου θεού. Η οργάνωση που υπάρχει σε όλους τους τομείς είναι κάτι που λίγες ομάδες έχουν στην Ελλάδα. Έπαιξε σημαντικό ρόλο για να συνεχίσω στην ομάδα, γιατί με βοηθούν να βελτιωθώ περισσότερο ως ποδοσφαιριστής. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα πρότυπο, ώστε ο παίκτης να είναι συγκεντρωμένος μόνο στο ποδόσφαιρο και όχι σε άλλα ζητήματα».

Τώρα πως είναι η κατάσταση στην ομάδα;

«Από την στιγμή που πέρασε το προηγούμενο εξάμηνο , όλοι γνωρίζουμε το ειδικό βάρος που έχει ο Ηρακλής. Πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό όπου αγωνιζόμαστε και θέλουμε να οδηγήσουμε την ομάδα στην θέση που ανήκει».

Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες ταυτίζονται με αυτές του Ηρακλή. Αν πιει καλά η ομάδα θα πάω και εγώ ως ποδοσφαιριστής και πρέπει να βοηθήσω από την μεριά μου με κάθε τρόπο για να πετυχουμε τους στόχους μας. Αν καταφέρουμε να παίξουμε στην Φουτμπολ λίγκ και στην συνέχεια μπορέσουμε να βρεθούμε στην Σουπερ Λίγκ θα είναι κάτι εκπληκτικό. Αυτό ισχύει και για μένα που θα αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες».

Σας επηρεάζει καθόλου η αίολη κατάσταση που υπάρχει με την κατηγορία που θα συμμετέχει η ομάδα;

«Η προετοιμασία γίνεται για όποια κατηγορία και αν αγωνιστούμε. Σίγουρα θα αλλάξει η βαρύτητα και ο βαθμός δυσκολίας. Οι ομάδες θα είναι πιο έμπειρες και δύσκολες και θα πρέπει να προσαρμοστούμε και σε αυτό το στοιχείο.

Στο προπονητικό τιμ μας βοηθούν συνεχώς. Ειδικότερα τα νέα παιδιά με κάθε τρόπο, ακόμα και ψυχολογικά και τακτικά. Δίνει συμβουλές και μεταφέρει μια ηρεμία στους παίκτες. Αυτό θέλουμε να βγάλουμε και μέσα στο γήπεδο».

Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που έχεις ως πρότυπο;

«Όλοι μου λένε ότι έχω χαρακτηριστικά στην φυσιογνωμία με τον Νταβίντ Βίγια. Έτσι και από την μεριά μου προσπαθώ να πάρω κάποια στοιχεία από τον τρόπο που αγωνίζεται».

Είσαι από τους πιο γρήγορους παίκτες της ομάδας

«Μέσα από την προπόνηση και ειδικότερα την ταχυδυναμη προσπαθώ να αυξάνω την ταχύτητα μου. Είναι όμως και ένα θέμα με τα στοιχεία που έχεις από μικρό παιδί».

Πόσο κουραστικό ήταν περσι να πηγαινοέρχεστε στην Θεσσαλονίκη;

«Ήταν ταλαιπωρία για κάθε παίκτη να κάνει καθημερινά 102 χιλιόμετρα . Τώρα είμαστε όλοι Θεσσαλονίκη και έχουμε περισσότερη ξεκούραση».

Πάντως είσαι από τους τυχερούς που έχουν την ευκαιρία να προετοιμάζονται στην Μίκρα

«Την Μίκρα την έβλεπα μονο στην τηλεόραση και όταν πήγα πρώτη φορά ήταν κάτι εκπληκτικό και σου δίνει ψυχολογία και είναι εγκαταστάσεις που θα ζήλευε κάθε ομάδα να έχει για την προετοιμασία της».

Ποια είναι η άποψή σου για τον τρόπο με τον οποίο ταλαιπωρήθηκε πέρσι η ομάδα;

« Μας φαίνεται περίεργο που ο Ηρακλής κατρακύλησε κατηγορίες και μαθαίνουμε ποιοι ήταν οι λόγοι. Μας πεισμώνει όμως αυτό και θέλουμε να φέρουμε πίσω την ομάδα στην θέση της. Ότι έγινε – έγινε και θέλουμε να είμαστε εμείς που θα φέρουμε πίσω την ομάδα. Έχουμε στήριξη από την διοίκηση που είναι κοντά σε εμάς και αυτό λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Most Popular

To Top