Ποδόσφαιρο Ηρακλής

Η μυστική συνάντηση και η συναίνεση της ΕΠΑΕ

Ίσως και αύριο Δευτέρα (ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης επιστρέφει από το Λονδίνο στην Ελλάδα) να υπάρξει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων

 

goalpost.gr

(ΓΓΑ, ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ, Ένωση Football Legaue-Football Legue 2), προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή και της συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα τηρήσει τη δέσμευσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, αυξάνοντας κατά ένα εκατομμύριο ευρώ την επιχορήγηση στις ομάδες Β’-Γ’ Εθνικής κατηγορίας, μέσω της χορηγίας από τον ΟΠΑΠ και την ΕΤ3.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε «μυστικό» συμβούλιο της Ένωσης Football League-Football League 2, όπου και συζητήθηκε το θέμα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν πρόκειται η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής κατηγορίας να πει «όχι» στην αναδιάρθρωση, αν ο Γιάννης Ιωαννίδης τηρήσει τη δέσμευσή του και πάρουν οι ομάδες ένα εκατομμύριο ευρώ επιπλέον, ως χορηγία.

Μόλις η ΕΠΟ στείλει επίσημα στη Football League-Football League 2, την πρότασή της για αύξηση των ομάδων της Β’ Εθνικής από 18 σε 21 (αυτό μπορεί να γίνει και αύριο), θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση στην Ένωση και το θέμα θα τεθεί σε ψηφοφορία. Θα χρειαστεί η πλειοψηφία των ομάδων να ψηφίσει «ναι» για να περάσει η αναδιάρθρωση και όχι να υπάρξει ομόφωνη απόφαση.

Βέβαια, σύμφωνα με τον νομικό της ΕΠΟ, Θεόδωρο Κουρίδη, μόνο αν υπάρξει ομόφωνη απόφαση των λιγκών δεν θα υπάρχει κίνδυνος να μπλοκάρουν κάποιες ομάδες το πρωτάθλημα, στην περίπτωση που προσφύγουν στην αθλητική δικαιοσύνη, προσβάλλοντας την απόφαση.

Πιστεύεται, πάντως, πως θα σκεφτούν πολύ κάποιες ομάδες να προσβάλλουν τυχόν μια τέτοια απόφαση και να έρθουν σε ρήξη με την ΕΠΟ και την Πολιτεία, όταν μάλιστα θα τους δοθούν περισσότερα χρήματα από αυτά πρόκειται να πάρουν.

Άλλωστε, στην περίπτωση που Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας είδαμε που κατέληξαν οι δικαστικές τους μάχες, με τις ομάδες να αγωνίζονται μάταια εδώ και ένα χρόνο για να δικαιωθούν.

Most Popular

To Top