Ελλάδα

Ασβεστας : «Αρνητική νομική γνωμοδότηση»

αρνητική νομική γνωμοδότηση λεει ο ασβεσταςΟι πληροφορίες του δημοσιογράφου, Άρη Ασβεστά, για την απόφαση της αυριανής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, είναι πως παρά την θετική εισήγηση από τον Σοφοκλή Πιλάβιο το θέμα δεν θα έχει ευτυχή κατάληξη για τις τρεις ομάδες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ θα είναι οριστικά αρνητική.

Ακολουθεί το δημοσίευμα που υπογράφει ο δημοσιογράφος του Sport-fm.gr, Άρης Ασβεστάς

«Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League που θα…

… διενεργηθεί την Τετάρτη το μεσημέρι στα γραφεία της «μικρής» λίγκας, θα διεξαχθεί –όπως όλα δείχνουν- χωρίς τη συμμετοχή του Ηρακλή, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.sport-fm.gr, η νομική γνωμοδότηση από την πλευρά της ΕΠΟ θα είναι αρνητική, γεγονός που αν τελικά επιβεβαιωθεί, θα «λύσει τα χέρια» της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής η οποία θα οδηγηθεί απ’ ευθείας σε κλήρωση χωρίς να βάλει το θέμα σε ψηφοφορία.

Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει, στη Football League ήταν διατεθειμένοι να δεχτούν τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα και τον Ηρακλή στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, φτάνει η ΕΠΟ να παρείχε νομικές εγγυήσεις ώστε να αποφευχθούν αντιδράσεις, προσφυγές και μελλοντικές αξιώσεις από άλλες ΠΑΕ. Θα τους δέχονταν κι ας ήταν οι περισσότεροι σύλλογοι της κατηγορίας αρνητικοί, καθώς τα οικονομικά τους αιτήματα είχαν σε γενικές γραμμές ικανοποιηθεί, έστω και προφορικά.

Το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, όλες οι πληροφορίες ανέφεραν πως το θέμα δεν πρόκειται να περάσει από την ΕΠΟ! Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η εισήγηση του Σοφοκλή Πιλάβιου στο έκτακτο Δ.Σ. το πρωί της Τετάρτης, παράγοντες της ομοσπονδίας και της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, υποστήριζαν, πως νομικά ερείσματα είναι αδύνατον να βρεθούν και η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ θα είναι οριστικά αρνητική. Έτσι, σε επίπεδο ομοσπονδίας, το θέμα θα σταματήσει εκεί, καθώς λέγεται πως δεν υπάρχει και διάθεση μεταξύ των μελών του Δ.Σ., να συγκρουστούν γι’ αυτό το ζήτημα λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Αν τελικά όλα κυλήσουν όπως τα περιγράφουμε παραπάνω, η Football League δεν θα μπει καν σε διαδικασία ψηφοφορίας ή έστω εκτεταμένης συζήτησης. Η απόφαση είναι να οδηγηθούν απ’ ευθείας στην κλήρωση του πρωταθλήματος, με τις 18 ομάδες που ήταν από την αρχή προγραμματισμένο να μετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το ερώτημα, πού θα παίξουν οι τρεις υπό… αποκατάσταση ΠΑΕ, αν όλα τα προαναφερθέντα επιβεβαιωθούν, εδώ το πράγμα μπερδεύεται. Η «μικρή» λίγκα είναι διατεθειμένη να τους τοποθετήσει στη Γ’ Εθνική και λέγεται μάλιστα ότι τους το έχει ήδη προτείνει! Ωστόσο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου, οι άνθρωποί του εμφανίζονται κάθετα αρνητικοί σε αυτό το σενάριο, ενώ θυμίζουμε πως την περσινή σεζόν ο σύλλογος δεν είχε αγωνιστεί πουθενά. Ο Ηρακλής, από την άλλη, είναι έτσι και αλλιώς στη Γ’ Εθνική. Όσο για την Καβάλα, μέλη του Δ.Σ. της Football League ισχυρίζονταν την Τρίτη πως (για καλό και για κακό) έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή στη Δ’ Εθνική! Πρόκειται πάντως για πληροφορία που δεν καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε».

Most Popular

To Top